Причина за това се оказала сделката за четиримата играчи от Сливен Иван Стоянов, Костадин Стоянов, Коста Янев и Здравко Чавдаров, които излязоха на клуба 1,2 милиона лева.
Сумата е точно толкова, колкото ЦСКА плати през зимата на Христолов за правата на Йордан Минев и Саидходжа от Ботев.
Червените собственици направили бърза равносметка, която показала, че не е възможно четиримата футболисти от Сливен, двама от които дори имат мачове за националния отбор на България, да струват колкото двама от Ботев. И то при положение, че пловдивският тим е в далеч по-лошо финансово състояние от отбора на Лечков.
Поради тази причина, преди няколко дни ръководството на ЦСКА е уведомило Димитър Христолов, че парите, които е платило за Минев и Саидходжа са предостатъчно и червените нямат повече никакво намерение да пълнят джобовете на лица, които съвсем съзнателно са източвали клуба с подобни сделки, визирайки Александър Томов, който сериозно е завишил реалната цена на играчите от Ботев в комбина със самия пловдивски бос.
Христолов бил уведомен, че при претенции от негова страна, ЦСКА е готов да стигне до съд, за да се докаже прозрачността на сделката и къде точно отиват парите от нея.