- Господин Фъргюсън, как ще коментирате трансферното лято?
- Има изненади. Макар че в тази игра нищо не трябва да ни изненадва. Два са клубовете, които се открояват като най-активни – Реал Мадрид и Манчестър Сити. - Притеснявате ли се от конкуренцията на Манчестър Сити?
- Те са наши съперници, както и другите отбори. В последните пет или шест години се борим основно с Челси, Ливърпул и Арсенал. Но ако сега, ако се вгледаме в тима на Сити, ще видим, че и те имат сили да се намесят в борбата между топ 4. Ние обаче няма от какво да се страхуваме. - Разочарован ли сте от думите и действията на Карлос Тевес?
- Опитах се да разговарям с него, когато беше в Аржентина. Ръководството също се опита да осъществи някакъв контакт. Но така и не получихме отговор. Не мисля, че той струва 25 милиона лири. Може и да греша, но това е моето мнение. Той беше популярен с феновете си. Те, разбира се, поддържат своите герои и искаха да остане при нас, но пак повтарям – той не струва толкова пари. - Когато погледнете списъка със състава на Юнайтед и не видите в него Кристиано Роналдо, каква е първата ви мисъл?
- Няма и съмнение, че той ще е големият губещ. Смятам обаче, че напускането му е предизвикателство за нас. Няма да бъдем същите без него, но пак имаме възможността да достигнем това ниво, когато бе в състава ни. В моето съзнание Роналдо е най-добрият играч на света. Не отстъпва по нищо на Меси или Кака, но вече го няма. - Ще ви бъде ли трудно през новия сезон без него?
- Няма да е лесно. Аз се разбирах прекресно с Роналдо, имахме диалог. Още не е показал най-доброто от себе си, много е млад. Когато пристигна при нас, дойде в правилния клуб и в точното време. Можеше да отиде в Реал Мадрид, Барселона или други отбори, но той взе вярното решение. Нищо не се знае, един ден може да се върне пак. Роналдо обича Юнайтед. - Къде сбъркахте в Рим, когато загубихте финала на Шампионската лига срещу Барселона?
- Знам точно къде сбъркахме, но няма смисъл да се връщаме на това. Не е нужно да говорим на тази тема. - Има ли яснота около бъдещето ви? Оставате, докато се чувствате добре...
- Точно така. - Как ви се отразява турнето в Азия?
- Летях до Сингапур вчера и по обяд се върнах. Нямам проблеми. Много обичам да пътувам. - Доволен ли сте от мачовете с Малайзия XI?
- Радвам се, че Македа и Оуен се разбират в атака и са на път да сформират отлично партньорство. Имаме големи надежди за Федерико, затова не го продадохме това лято. Той е силен, атлетичен и притежава голов нюх. Що се отнася за Оуен, това бе типичен гол за него, реагира добре и вкара топката в противниковата мрежа. Мисля, че и в събота, когато бихме с 3:2, се получи по-добър мач. Явно бяхме малко уморени. Все пак успяхме да създадем голям на брой голови положения, особено през втората част. За съжаление обаче не можахме да ги реализираме и да постигнем по-изразителен успех.