Емил Велев даде почивка на някои от титулярите, а и петте гола бяха отбелязани от юноши на клуба. Бившият капитан на "сините" Елин Топузаков направи повторен дебют за Левски след завръщането си на "Герена" по-рано през месеца.
Левски имаше първо превъзходство преди почивката, но първото попадение падна чак в средата на полувремето. Владимир Гаджев центрира от корнер в наказателното поле и след разбъркване Мариян Огнянов отблизо направи 1:0.
В 34-ата минута Христо Йовов проби от ляво и с техничен удар в далечния ъгъл не даде шансове на Гийермо Бургос. В следващата атака Зе Соарес направи уникален пропуск, след като не успя да преодолее Бургос от 4-5 метра.
Шест минути по-късно Левски все пак направи 3:0. Йовов подаде на Гаджев в пеналта и той стреля към вратата, но в последния момент Огнянов отклони топката в мрежата, за да запише втория си гол в срещата. В последната минута на първата част Исмаил Иса вкара четвърти гол, но с ръка и заради това получи втори жълт и червен картон, а Левски доигра мача с човек по-малко.
Въпреки численото си предимство, домакините продължиха да разчитат предимно на дефанзивна игра, а "сините" контролираха. След час игра резервата Иван Цачев можеше да направи 4:0, след като засече центриране от корнер Гаджев, но топката премина на сантиметри край гредата.
В 66-ата минута Киров центрира добре в наказателното поле и Цачев засече, но защитник отклони в ъглов удар. Малко по-късно Огнянов се пребори за една топка в наказателното поле и отправи опасен удар по диагонала, но Бургос спаси.
Левски продължи да доминира. Десет минути преди края Цачев направи уникален пропуск, след като с глава не успя да прати топката в мрежата от границата на малкото наказателно поле. Цачев все пак се разписа с удар от десетина метра в 83-ата минута след отлична асистенция на Живко Миланов. Четири минути по-късно Киров с глава вкара пети гол отново след пас на Миланов. Левски ще играе срещу ФК Баку в следващия предварителен кръг от Шампионската лига.