Срещу тримата са събрани достатъчно уличаващи доказателства. В събота с разрешение на плевенския Окръжен съд са извършени обиски и претърсвания на четири адреса в Червен бряг. Конфискувани са две компютърни конфигурации, принтер, свързан с компютър, за отпечатване на коефициенти и програми за спортни състезания, както и множество тефтери с коефициенти за залагания и лица, участвали в незаконната дейност, разказват органите на реда.
Полицаите са иззели и лизингов лек автомобил Форд и фактурите по изплащането на лизинговите вноски на колата. Предстоят експертизи на компютрите и точна оценка на направените залози, паричните потоци, сметки и установяване на други съучастници в схемата. Процесуално-следствените действия по разследването на престъпната група продължават.
Разкритията са в резултат на спецоперацията проведена в събота в Плевен и областта срещу букмейкъри организирали незаконни залагания по интернет. Тя е продължение на мащабната акция срещу организатори на "черно тото" и незаконни залагания по интернет, започнала на 15 май в цялата страна. В Плевен в нея са участвали служители на ОДМВР, секторите "Противодействие на организираната и тежката престъпност" и "Компютърни престъпления" от ДПОТП при ГД "Криминална полиция", разследващи полицаи от ГД "Досъдебно производство", служители на "Охранителна полиция" и Държавната комисия по хазарт (ДКХ).
Операцията е проведена под наблюдението и ръководството на заместник-окръжния прокурор Димитър Захариев и ВКП. Проверките са били за букмейкъри на залагания в интернет без разрешение от ДКХ, като са ползвани коефициенти и договори за партньорство на три български букмейкърски къщи.
Още през август 2008 година в Дирекция "Противодействие на организираната и тежката престъпност" е постъпила информация за организирана престъпна група, която се занимава с приемането на незаконни залагания, използвайки програми за партньорство с букмейкърски къщи, които нямат разрешение за организиране на хазарт в България. Групата определяла коефициенти и изплащала печалби за спортни състезания от български граждани, а средствата инвестирала в друга престъпна дейност, уточняват органите на реда. Организаторите на "черното тото" не са декларирали никъде оборотите от незаконните залагания и реализираните печалби. По оценка на експертите, в периода на разследването оборотът, с който е оперирала групата, надхвърля стотици хиляди левове. Материалите от интернет разследването са докладвани на Окръжната прокуратура в Плевен и е образувано досъдебно производство.