В него има и точка, според която през лятото на 2015-а Джеймс може да стане свободен агент, ако не е доволен от резултатите на отбора.

"Решението на ЛеБрон да се върне у дома е по-скоро емоционално и е продиктувано от нашите планове като отбор. Заедно имаме общи цели, така че точките по договора в този момент са второстепенен момент, коментира главният мениджър на Кавалиърс Дейвид Грифин, цитиран от БТА.

За самият баскетболист обаче явно точките в договора не са никак второстепенни, защото негов неназован представител уточни причините защо е подписал само за две години. След 2016-а година в НБА влиза в сила нов договор за телевизионните права и ЛеБрон иска да взима процент от приходите на клуба.

Той влезе в Лигата през 2003-а година именно от Кавалиърс, а за своите 29 години освен титлите в НБА може да се похвали с два златни олимпийски медала, както и с четири награди за най-полезен играч в НБА.

Днес той направи първото си публично появяване след подписването на договора, като пристигна в Бразилия, за да наблюдава финала на Световното първенство по футбол.Джеймс е в страната по покана на бразилски баскетболисти, на които ще гостува за няколко дни.

"Наслаждавам се на момента, каза той. Наситина емоционални дни и съм готов за новото предизвикателство. Джеймс има специално отношение и към футбола, като през 2011-а година стана миноритарен акционер в английския Ливърпул. Той си е купил акции в клуба посредством Фенуей Спортс Груп, които притежават и Бостън Ред сокс от бейзболната лига в Америка.

"Германия има по-добър отбор като цяло, но Аржентина притежава просто най-добрият, наистина най-добрият играч в света- Лео Меси, коментира Джеймс преди финала.