Българският национален отбор по баскетбол победи Норвегия с категоричното 91:69 в мач от квалификациите за Евробаскет 2025.

По този начин родния тим успя да се реваншира по отличен начин за неочакваното поражение преди 10 дни в Осло, когато норвежците ни победиха с 6 точки разлика.

Днес в Ботевград родният тим не остави никакво съмнение кой е по-силният тим и буквално се разправи със своя опонент.

Така временно България се изкачи на върха на тази предварителна група, в която всичко ще се реши на втори август в Австрия, когато наша победа ще ни прати директно в основната част на европейските квалификации.

Днес мачът се игра и пред погледа на Александър Везенков, който изпълни обещанието си и преди двубия отдели внимание на всяко хлапе от огромната опашка, извила се за автограф и снимка с новата ни НБА звезда.

Още със самото начало на мача родният тим подходи доста по-агресивно и натрупа аванс, който на почивката бе 16 точки, при резултат 50:34.

Отличната защита на тима ни бе ключова в този мач, като до края преднината продължи да се натрупва и в края достигна до внушителните 22 точки.

Така България затвърди, че е доста по-класен тим от Норвегия, а сега остава да стори това и срещу австрийците, които победихме с 83:71 преди дни.