Треньорската комисия към Българската федерация по баскетбол обяви конкурс за селекционер на националния отбор за жени.

Решението бе взето на заседание в София, информираха от централата. Всеки кандидат за поста трябва да бъде вписан в Треньорския регистър на Министерството на младежта и спорта (ММС) като треньор, информира БТА.

Крайният срок за получаване на документи e 24 септември, а кандидатурите трябва да бъдат изпратени на [email protected].

През февруари тази година националният тим на България приключи с четири поражения и без победа участието си в квалификациите за Евробаскет 2023, в които бе воден от старши треньора Стефан Михайлов.

Следващото Европейско първенство по баскетбол за жени ще се проведе през 2025 година за първи път в четири държави - Чехия, Германия, Гърция и Италия. Финалите са планирани за Атина, Гърция.

В квалификациите ще участват 36 национални отбора, като четирите домакина ще бъдат поставени в една група. Останалите 32 тима ще бъдат разделени в осем групи по четири и ще се конкурират за оставащите 12 места за Европейския шампионат.

Жребият за евроквалификациите при жените ще бъде изтеглен на 19 септември в Швейцария, а първите мачове от пресявките ще се играят през ноември тази година.