Снимачен екип е следвал Коби Брайънт по време на последната му година като професионален баскетболист - сезон 2015/2016. Петкратният шампион на NBA, който прекара цялата си кариера в Лос Анджелис Лейкърс, загина в катастрофа с хеликоптер през месец януари. 

Коби никога не е крил възхищението си към Джордан. Двамата бяха много близки, като Майкъл описа покойната легенда като свой по-малък брат и често се шегуваше, че е откраднал доста от движенията му. Милиони деца по цял свят искат да бъдат като Майк, а Брайънт ще го направи дори и след смъртта си.

Новината за заснемането бе оповестена от ESPN, които създадоха "Последният танц" - документален сериал за последната година на Майкъл Джордан в Чикаго Булс. Това означава, че рано или късно на бял свят ще се появи подобна продукция, посветена на Брайънт.

Концепцията е била абсолютно идентична с тази на лентата за Джордан, а операторите са следвали Коби и съотборниците му навсякъде - по време на тренировки, пътувания и мачове.

Брайънт е прегледал редактираните кадри преди трагичната си гибел, съобщават още от американската медия.

Легендарният гард на Лейкърс имаше опит в киното приживе, печелейки "Оскар" в ролята на продуцент на късометражния филм "Скъпи баскетбол".