Леброн Джеймс изплака мъката си повече от 24 часа след трагедията с Коби Брайънт, смразила света не само на спорта.

Настоящата суперзвезда на Лос Анджелис Лейкърс подобри рекорда по вкарани точки на иконата на този отбор ден преди смъртта на Коби. Леброн написа в социалните медии своето послание към загиналия приятел, а и му даде обещание:

"Не съм готов за това, но трябва да го напиша.

Човече, седя и опитвам от часове да напиша нещо. И всеки път, когато опитвам, започвам да плача. Мисля си за теб, за Джиджи и за нашето приятелство/братство.

Чух гласа ти в неделя сутринта, преди да излетим от Филаделфия (където Джеймс вкара точките, с които мина постижението на Коби - б.р.). Не съм мислил за секунда, че това ще е последният ни разговор. Сърцето ми е разбито.

Обещавам ти, че ще продължа твоето наследство. Толкова много значиш за всички нас тук. Дай ми сила от небесата и ме наглеждай. Аз поемам нещата! До следващата ни среща, братко!"

По време на мача във Филаделфия, в който Крал Джеймс надмина Коби, той бе изписал върху маратонките си "Mamba 4 Life" - посвещение на Брайънт, известен с прякора си Черната мамба.

А след мача в Туитър именно покойния вече великан на баскетбола поздрави Леброн с думите: "Братко, продължавай да дърпаш напред играта."

Заради трагедията с Коби, дербито на Лос Анджелис между Лейкърс и Клипърс е отложено. Двубоят трябваше да е във вторник срещу сряда българско време.