Бившият капитан на националния отбор Филип Виденов стана Изпълнителен директор на Българската федерация по баскетбол. Русенецът ще бъде представен лично от президента на федерацията Георги Глушков на пресконференция следващия понеделник.

Филип Виденов е един от най-титулуваните баскетболисти на България от близкото минало. Роден през 1980 г. кариерата му минава през Дунав (Русе), университетския отбор на Кентъки, БК Сплит (Хърватия), Нанси (Франция), Текелспорт (Турция), Реал Мадрид, Каха Сан Фернандо (Испания), Солоника Риети (Италия), Гранада (Испания), Асеко Проком (Полша), Одрин (Турция)Лукойл Академик, Красние Криля (Русия), Левски, Азад (Иран), Шахрадари (Иран), Петрошими (Иран) и Берое.

Шампион и носител на Суперкупата на България с Лукойл Академик, шампион на Иран, носител на Суперкупата на Полша, носител на Купата на Франция, многократен участник в Мача на звездите в страните, в които играе.

С националния отбор на България играе на три финални турнира на ЕвроБаскет - през 2005 г. в Сърбия и Черна гора, през 2009 в Полша и 2011 - в Литва. През 2006 г. е избран за Баскетболист номер 1 на България.

Виденов завършва висшето си образование в Университета на Западен Кентъки със специалност бакалавар по Социология и учи магистратура в специалността Masters Leadership and Management в Northumbria University в Нюкасъл.

През 2015 г. бе избран за посланик на "Спешъл Олимпикс" в България. През 2016 г. бе утвърден за Спортен Директор на БК Дунав Русе 2016. Част от Десетте най-добри играчи на България на изминалото десетилетие.