Никола Йокич показа на новобранеца с огромен потенциал Виктор Уембаняма някои тънкости в играта на центъра, а Денвър победи като гост Сан Антонио със 117:106.

Мачът в Тексас още веднъж даде свидетелства за невероятните качества на френския дебютант в лигата, изтеглен като №1 в драфта. Но и за това, че сърбинът е явление и променя представите за играта на позицията.

Йокич реализира 31 точки за 31 минути на игрището, в които добави 7 борби и 5 асистенции. Около него шампионите са изградили стила си, напълно подчинен на отборната кауза и победата.

Уембаняма завърши със 17 точки за 33 минути, направи 3 "чадъра" и овладя 9 рибаунда.

Първият му блок бе още в началото - именно срещу Йокич.

А след мача отново подчерта, че дебютният му сезон в лигата е сблъсък с най-добрите в занаята. "Йокич е образец за играч, който има десетки оръжия", каза новобранецът.

Самият Никола още преди двубоя бе похвалил Виктор, като го нарече "изключително впечатляващ и с огромен баскетболен интелект".

Контрастът в представянето на отборите им е очевиден при поглед към класирането в NBA. Денвър е първи на Запад с 47 победи и 20 загуби.

Сан Антонио е последен с 14 успеха и 53 поражения - трети най-слаб актив в лигата, като само Вашингтон (11-55) и Детройт (12-54) на Изток са по-зле.

Вижте и останалите резултати от нощта: