ЛеБрон Джеймс е на 158 точки от това да стане реализатор №1 в историята на НБА, задминавайки легендата на настоящия си отбор Лос Анджелис Лейкърс - Карийм Абдул-Джабар.

Преследвайки реализаторския връх, крилото на "езерняците" изравни друг рекорд, поставен именно от Абдул-Джабар.

Краля ще играе в Мача на звездите за 19-и път и така застава именно до Карийм, който единствен можеше да се похвали с толкова участия в шоуто, което по традиция се провежда в средата на редовния сезон в Асоциацията.

За поредна година Джеймс ще бъде капитан на своя отбор, който носи името му, а останалите четирима титуляри от Западната конференция, събрали най-много гласове, са Лука Дончич (Далас), Стеф Къри (Голдън Стейт), Зайън Уилямсън (Ню Орлиънс) и Никола Йокич (Денвър).

Капитан на другия отбор ще бъде Янис Адетокумбо (Милуоки), а останалите титуляри от Източната конференция са Кевин Дюрант (Бруклин), Кайри Ървинг (Бруклин), Джейсън Тейтъм (Бостън) и Донован Мичъл (Кливланд).

Домакин на събитието тази година е Солт Лейк Сити, а това не е случайно, защото ще бъде отбелязан юбилей - 30 години откакто Мача на звездите за първи път бе проведен в града.

Звездният уикенд ще се се състои между 17 и 19 февруари.

По традиция резервите ще бъдат избрани от треньорите в Асоциацията, а двамата капитани ще избират остатъка от отбора си отвъд стартовите петици в Драфт формат. За първи път тази година селекцията ще се случи непосредствено преди Мача на звездите.