Шокираща новина разтърси целият спортен свят. Една от най-големите легенди на баскетбола - Коби Брайънт загина в катастрофа с хеликоптер, съобщи TMZ Sports. Малко след това CNN потвърди новината, както и това, че баскетболистът е бил на борда.

Освен Брайънт, в личния му хеликоптер е имало още осем души, като се потвърди новината, че сред тях е 13-годишната му дъщеря Джиана Мария. Всички пътници са загинали. Те са пътували към баскетболната академия, в която дъщеря му тренира. 

На борда е бил и бейзболният треньор в колежа Orange Coast - Джон Антобели, заедно с дъщеря си, която е съотборничка с дъщерята на Коби Брайънт. Първоначално се смяташе, че в хеликоптера е имало четирима пътници и пилот, но впоследствие властите в Лос Анджелис разкриха, че загиналите са 9. Имената на останалите все още не са съобщени. 

Инцидентът се е случил край Калабасас, Калифорния, в 10 часа местно време. В момента на катастрофата условията край нейното място са били неподходящи за летене, с мъгла и ограничена видимост.

Според очевидци хеликоптерът е пламнал след падането си на земята. Информациите обаче все още са противоречиви, като според някои, пламъците са избухнали още докато хеликоптерът е бил във въздуха. 

Легендата на Лос Анджелис Лейкърс използва този начин на придвижване от години, а причините за инцидента все още не са ясни, като тепърва ще бъдат разследвани.

СНИМКИ НА КОБИ И ДЪЩЕРЯ МУ ВИЖТЕ ТУК >>>

Той прекара цялата си 20-годишна кариера в Лейкърс, където спечели 5 титли от NBA. В световен мащаб Брайънт е може би най-голямата баскетболна звезда заедно с Майкъл Джордан.

За 20-годишната си кариера, той е участвал в 18 Мача на звездите, има и два златни олимпийски медала с тима на САЩ.  Брайънт е четвърти във вечната ранглиста по отбелязана точки - 33 643 през цялата му кариера.

Има четири деца със съпругата си Ванеса Брайънт, като най-младата им дъщеря Капри се роди през 2019-а, а най-голямата - Наталия, навърши 17 в седмицата преди смъртта на баща си.