Реализатор №1 в историята на НБА ще продължи да играе за Лос Анджелис Лейкърс. ЛеБрон Джеймс ще подпише за още две години с легендарния калифорнийски отбор - напълно очакван развой на трансферното лято, след като миналата седмица отказа да активира клаузата си, която щеше да му гарантира $51.4 милиона за сезон 2024/2025.

Легендарното крило е постигнал разбирателство с Ел Ей за договор за две години, като ESPN съобщава, че общата сума, която ще получи за този период, ще бъде $104 милиона. И тук форматът на сделката ще е 1+1 години, като удължаващата клауза за сезон 2025/2026 може да бъде активирана само от играча.

Заключителните детайли обаче не са доизпипани, защото има информация, че Джеймс може все пак да намали заплатата си с $1 милиона на сезон, тъй като приоритет за него е подсилването на отбора и тези пари могат да бъдат инвестирани в друг играчи.

Най-изгодната възможност за Краля бе тригодишен контракт за $162 милиона, но агентът му Рич Пол обяви, че не се е стигнало до тази крачка именно заради желанието на ЛеБрон Лейкърс да подобри състава си.

През новия сезон единственият играч, реализирал 40 000 точки в историята на НБА, ще играе редом до един от синовете си - Брони Джеймс. Гардът бе избран от Лейкърс с №55 в Драфта преди седмица и вече бе представен пред медиите, а днес стана ясно, че е подписал за 4 години и обща сума в размер на $7.9 милиона.