Световният шампион по баскетбол Германия си тръгна победен след гостуването на България в Ботевград. Баскетболистите на Росен Барчовски шокираха Бундестима, изковавайки заслужена победа с 67:62 след здрава игра в защита и изключително себераздаване, като зарадваха пълните трибуни на залата с голям успех.

Най-популярното спортно издание в страната - Sport Bild, не спести критиките към играчите на Маншафта, които макар и само с един играч от миналогодишния Мондиал, който спечелиха, дойдоха у нас като действащ световен шампиони.

"Каква игра срещу №45 в света! Позор! Срам", са част от определенията, които са използвани, за да бъде описано фиаското на германците в неделя вечер.

Бившият национал на страната Пер Гюнтер описа представянето на настоящите играчи на селекцията като "грозно".

"Ако хвърлите към коша 61 пъти и вкарате само 18, значи е ясно, че никой няма добро усещане в пръстите си и не се чувства комфортно. Тов беше наистина грозно. Със сигурност няма да преживеем подобна вечер в следващите пет години", категоричен бе Гюнтер.

От Sport1 също бяха доста крайни в определенията за представянето на германския тим.

"Неконцентриран, без ритъм, като цяло - просто слаб", лаконично отчитата изданието, което добавя, че това е и първа загуба за страната от триумфа на Мондиал 2023 насам.

И добавят, че макар на практика да са били със състав, който е далеч от най-доброто, с което по принцип разполага Германия, подобна игра и краен резултат са напълно недопустими.