Денвър поведе с 1-0 във финалната серия на НБА срещу Маями, след като спечели у дома със 104:93 откриващата среща.

След 47 години чакане, градът най-после видя мач от финалите, а надеждите са и за титла, след като отборът е фаворит в серията срещу Хийт. Разбира се, така бе и с Бостън, който във финалите на Изток обаче бе елиминиран от Маями с 3-4 победи.

Денвър не остави нищо на случайността в мач №1, а Никола Йокич - както обикновено, направи трипъл-дабъл и изнесе урок по ефективност и отборна игра.

Сърбинът завърши с 27 точки, 14 асистенции и 10 борби, като в първото полувреме имаше 10 асистенции - удивителна статистика. Никола е плеймейкър, център и кондуктор на играта на своя тим едновременно, с което поставя ребуси пред противника, които са трудно разгадаеми.

Но целият тим на Денвър игра много силно, а именно това е отличителната им черта - това е отбор, а не сбор от индивидуалности.

Джамал Мъри вкара 26 точки, Майкъл Портър-Джуниър добави 14, но помогна и с 13 рибаунда, Аарън Гордън записа 16 т., а Брус Браун - 10.

Маями имаше отличен Бам Адебайо - 26 точки и 13 борби в битката му с Йокич, а Джими Бътлър този път имаше по-тиха вечер с 13 т.

Домакините поведоха със 17 т. на почивката, а гостите се опитваха да стопят пасива, но стигаха до минус 9, след което Йокич или Мъри се намесваше с решаващи кошове и възстановяваха аванса на Нъгетст.

Мач №2 е отново в Денвър в понеделник сутринта наше време.