Огромен скандал разтърси САЩ след разкритията на "LA Times" около катастрофата с хеликоптер, която отне живота на баскетболната легенда Коби Брайънт, дъщеря му Джиана и още седем души на борда.

Изданието разкри, че първите полицаи, пристигнали на мястото на катастрофата на 26 януари, са направили снимки на труповете и разбилата се летателна машина с личните си телефони, които разпространяват.

Служителите на реда показвали ужасяващите кадри на свои приятели. Твърди се дори, че един от тях опитал да преспи с момиче в замяна на показването на снимките.

Първоначално от полицията отрекоха информацията, но след като тя достигнала до Ванеса Брайънт и стана публично достояние, започна и вътрешно разследване. Адвокатът на почернената Ванеса Брайънт напсиа в официално съобщение, че тя е съсипана от случилото се.

Още в деня на катастрофата тя се е свързала с местния шериф, с молба в зоната около катастрофата да бъдат забранени полетите и да бъде ограничен достъпът на фотографи.

"Недопустимо потъпкване на паметта на жертвите и гавра с техните близки", се казва още в съобщението, публикувано от името на Ванеса Брайънт.

Адвокатът на семейство Брайънт посочи и номер, на който всеки имащ информация около снимките, може да се свърже с него и да съобщи.