Кристапс Порзингис до последно ще бъде под въпрос за третия мач от финалната серия в НБА. Латвийският баскетболист на Бостън има контузия, която от клуба му определиха като "рядко срещана". Става дума за разкъсване на медиалния ретинакулум, довело до разместване на задния тибиален мускул на левия крак.

Или иначе казано - европеецът е с разкъсване на тъкан близо до глезена, а това води до изместване на сухожилието и действително не се случва често, съобщават от ESPN.

"Определено ситуацията е случайна. Усетих нещо и сега ще трябва да се оправям с това. Ще видим как се чувствам в оставащите часове до мача", каза самият играч.

През редовния сезон 28-годишният Порзингис имаше средно по 20.1 точки, 7.2 борби и 2.0 асистенции като индивидуални показатели.

Селтикс води с 2-0 във финалите срещу бившия му отбор Далас, а в двата мача от тази серия досега "латвийския еднорог" записва средно по 16.0 точки, 5.0 борби и 2.5 чадъра.

"Келтите" спечелиха първите два мача на собствен терен, а сега серията се мести в Далас. Мач №3 е в 3:30 часа българско време в четвъртък сутрин.

ИЗБРАНО
ИЗБРАНО