Българският национален отбор има за какво да съжалява след мача ни с Украйна на старта на предварителните олимпийски квалификации за Игрите в Париж догодина.

Нашите загубиха със 71:80 в Истанбул в продължение, след като преди това бяха 1,3 секунда от победа при страхотен обрат в последната четвърт.

Момчетата на Росен Барчовски бяха в ролята на аутсайдер и изоставаха в резултата в целия мач, след като направиха катастрофална първа четвърт, загубена с 10:27.

На полувремето се оттеглиха с пасив от 29:40, но през второто заиграха силно в защита и постепенно намаляваха разликата на съперника. Така се стигна до последните секунди, когато Алекс Симеонов направи великолепна тройка секунда и три десети преди края, за да поведем с 68:66. Макар за Украйна да оставаше минимално време, Симеонов се превърна и в грешник, като направи фаул, в който бе вкаран и кош.

За наше щастие Вячеслав Кравцов от украинците изпусна наказателния удар за победата и мачът влезе в продължене. Там обаче съперниците ни бяха по-добри и спечелиха с 12:3.

Така шансовете ни за продължаване напред намаляват значително, тъй като сме в група още с Турция и Исландия. Слевдащият мач е срещу домакините в Истанбул утре. Първите два отбора от групата продължават напред.

Най-резултатен за нашите днес бе Павлин Иванов с 18 точки. Брендън Йънг добави 16, а Алекс Симеонов 12. За победителите Олександър Ковляр бе над всички с 25 точки. Павло Крутус добави 11.