Националната баскетболна лига обяви партньорството си с нов генерален спонсор в навечерието на новия сезон, който започва утре. Sesame.bg и организацията са подписали договор за срок от три години, стана ясно на пресконференция днес, на която присъстваха Георги Глушков (президент на баскетболната федерация), Филип Виденов (изпълнителен директор), Рени Янкова (маркетинг директор на Sesame.bg), както и представители на клубовете от елита.

"Важно е да отбележим, че с това генерално спонсорство ние ще удвоим инвестицията в българския баскетбол. Надяваме се, че това ще подпомогне изключително много клубовете и тяхната работа. Надяваме се така този красив и интелигентен спорт да достигне до много повече хора и да получи още един тласък за развитие. Освен финансово Sesame.bg ще подкрепя Националната баскетболна лига и комуникационно. Това означава, че през следващите три години ние ще се постараем да има много повече стриймове на мачовете, да има много повече видимост чрез електронните медии, чрез дигиталните канали. Ще се постараем много повече хора да могат да виждат безплатно това съдържание, да му се насладят и българският баскетбол да се превърне в онзи обичан спорт, който той заслужава да бъде. Ние ще работим много тясно с клубовете и с НБА, за да можем да създадем една цялостна комуникационна стратегия", заяви Янкова и изрази благодарността си към НБЛ за възможността за партньорство.

"Първо, бих искал да благодаря на Sesame.bg, който даде възможност за едно продължение на това лигата да има спонсор, което да спомогне за развитието й. Българската федерация по баскетбол от доста години работи с партньори и с всеки от тях е имал дългосрочни отношения. Затова ние се надяваме това партньорство да носи удовлетворение и да помага да направим хубави неща, за да може спортът ни да върви напред и нагоре", пък каза Глушков и подчерта, че партньорството е важно както за Лигата, така и за БФБ.

Легендата добави още, че разпределението на финансите между клубовете ще бъде поравно, защото така е справедливо.

Програмата за първия кръг в НБЛ изглежда така:

7 октомври (събота)

17.00 Балкан - Шумен

19.00 ЦСКА - Ямбол

19.00 Рилски спортист - Миньор

8 октомври (неделя)

13.00 Спартак (Плевен) - Академик (Пловдив) (на живо по MAX Sport 2 HD)

18.30 Черно море Тича - Левски

9 октомври (понеделник)

19.00 Берое - Черноморец (на живо по MAX Sport 2 HD)