Александър Везенков изобщо не влезе в игра за Сакраменто Кингс при домакинската загуба със 104:111 от Шарлът, един от най-слабо стартиралите отбори в NBA този сезон.

Българинът не е контузен - вписан бе в състава и бе на скамейката, но заради т.нар. "треньорско решение" - както се маркира такъв случай в отразяващите мача американски медии, той изобщо не влезе в ротацията на състава. И не записа дори минута при доста конфузното поражение.

А то наистина е такова - Шарлът имаше едва 7 победи до тази сутрин, като само три бяха навън. И това при 24 поражения (13 като гост).

Това е трети пореден мач, в който очевидно треньорът Майк Браун (на основната снимка) не желае да разчита на Александър.

На 30 декември той пак не се появи дори за минута и изгледа от скамейката победата над Атланта, а на 1 януари игра малко над 3 минути в края при решен мач, когато Сакраменто спечели срещу Мемфис.

Серията от такива "мимолетни" влизания в игра започна на 23 декември. Тогава Везенков записа само 6 минути срещу Финикс, после 8 срещу Минесота и 9 срещу Портлант. А до двубоя с Финикс българският №7 бе в поредица от 7 срещи, в които играеше над 10 минути, включително по 20 срещу ЛА Клипърс и същия Финикс, в които мачове се представи силно.

Не е ясна причината за "отлъчването" около коледните празници, като из социални мрежи и новинарски агенции продължава да се спекулира около бъдещето на Везенков.

Дали Сакраменто се готви да го размени с друг отбор? Или пък Браун не е доволен от нещо, което е видял в тренировките? Въпреки че сигналите от лагера на тима са, че Александър е един от най-усърдните и здраво работещи играчи в състава.

Още резултати:

Филаделфия - Чикаго 110:97

Мемфис - Сан Антонио 106:98

Ню Орлиънс - Бруклин 112:85

Оклахома - Бостън 127:123

Голдън Стейт - Орландо 121:115.