Фенербахче и Олимпиакос изиграха фантастичен мач №3 в четвъртфиналната серия на баскетболната Евролига.

Александър Везенков и компания поведоха с 2:1 победи след драматичен триумф със 72:71 под супер атмосферата, създадена от турските фенове.

Тройка на Костас Слукас със сирената донесе голямата радост на победителя в редовния сезон, който беше притиснат до стената и изправен пред това да изостане в серията. И нямаше да е незаслужено.

ВИЖТЕ ВСИЧКИ ТОЧКИ НА ВЕЗЕНКОВ И ПОБЕДНИЯ КОШ >>>

Първото полувреме бе равностойно, но в началото на второто Фенербахче показа ефективна игра в защита, като в третата четвърт допусна само 7 точки.

Това донесе преднина преди последната, а играта на Сашо Везенков не вървеше, като той бе заменен и побесня заради слабите си изпълнения. В края обаче се върна на паркета и имаше ключова роля за обрата, вкарвайки две страхотни тройки.

Мачът вървеше точка за точка преди секунди преди края сърбинът Марко Гудурич да вкара кош и да донесе аванс за турците, който изглеждаше решителен.

В последното си действие обаче играчите на Олимпиакос решиха да разчитат на играещия силно Костас Слукас и последва изключително трудна тройка със сирената, която смълча трибуните.

Слукас беше главният реализатор за победителите с 25 точки, а Александър Везенков реализира 17. За турците Тайлър Дорси бе най-резултатен с 21.