Ванеса Брайънт, вдовицата на загиналия преди 9 дни в катастрофа баскетболен идол Коби, изиска от полицията в Лос Анджелис всички предмети от "олтара", създаден от феновете пред залата на Лейкърс.

На не повече от 50 метра срещу "Стейпълс Сентър", от седмица улицата е затрупана с цветя, картички, баскетболни екипи и топки, детски играчки, свещи и снимки на звездата. Всичко това тази сутрин трябваше да бъде разчистено и изхвърлено, каквото бе изискването на общината.

Но Ванеса Брайънт е направила постъпки пред полицията, като е осигурали няколко огромни контейнера и превоз. Всеки от предметите бе прибран в тях и отпътува към имението на фамилия Брайънт в Ориндж Каунти, недалеч от ЛА.

Вдовицата на загиналия Коби, която загуби и дъщеря им Джиана в трагедията, не иска нито един от предметите да бъде изхвърлен.

Според близки до семейството, Ванеса е била изумена от отзвука, който смъртта на нейния съпруг е имал по света, както и от стореното от феновете като почит.

Денонощно стотици хора седяха край "олтара", който сами създадоха в мъката си за рано загубения техен любимец.

Според "Лос Анджелис Таймс", днес в контейнерите са натоварени общо близо 1300 топки и екипи, 5000 картички, транспаранти и табели, над 500 плюшени играчки, около 350 чифта маратонки с посвещение, изписано на тях.

Свещите, които са горяли на тротоара в тези 9 дни, са били над 25 000, като дори чашките им с изписани думи за Коби, са били прибрани днес в "товара" към къщата на покойната звезда.

Изхвърлени са само букетите, повечето - увяхнали, като те са били толкова, че е изпълнен огромен контейнер за боклук само с тях, описва гледката изданието.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos