Звездата на Денвър Никола Йокич стана най-скъпият баскетболист в историята на НБА, след като удължи договора си с още 5 години. Сърбинът, който бе избран за Най-полезен играч (MVP) в последните два сезона, ще прибере общо 303 млн. долара.

Сделката бе потвърдена от агентите на Йокич пред ESPN тази нощ.

Новият договор влиза в сила от сезон 2023-24, като в първата си година играчът ще получи заплата от 46.6 млн. Възнаграждението му ще расте постепенно, за да стигне до 61.5 млн. долара за сезон 2027-28.

27-годишният Йокич завърши миналия сезон с 27.1 точки, 13.8 борби и 7.9 асистенции средно на мач. Сърбинът бе избран под №41 в драфта през 2014 г., като влезе в НБА година по-късно. Той стана основна фигура в Денвър, а в последните две години бе избран за най-полезен играч в редовния сезон на НБА.

Оставането на Йокич не е единствената голяма сделка, обявена в последните часове. Финикс съобщи, че Девин Букър е удължил договора си с тима срещу 224 млн. долара за 4 години. Джа Морант пък остава в Мемфис за още 5 години, като ще получи 231 млн. долара.

Един от най-добрите баскетболисти в НБА - Кевин Дюрант, пък поиска да смени отбора.

В четвъртък агентите му потвърдиха, че той няма да остане в Бруклин Нетс, въпреки че подписа договор с тима до 2026. Финикс и Маями са сред отборите, които могат да опитат да привлекат Дюрант.