Шампионът в лека категория на UFC Хабиб Нурмагомедов не може да напусне Русия.

На 18 април му предстои дългоочакван двубой срещу Тони Фъргюсън на UFC 249, макар все още да няма обявено място за провеждането му.

Президентът на UFC Дейна Уайт бе категоричен, че двамата ще се бият както е планирано. Нурмагомедов обаче няма как да напусне Русия, защото от днес границите на страната официално са затворени.

"В момента съм в Дагестан, в Русия. Тренирам, но не знам за какво. Последната информация, която получих, гласи, че UFC са постигнали договорка този мач да бъде в САЩ. Но аз не мога да излетя от Русия, нито да кацна в Щатите", оплака се ММА боецът, който е пряко засегнат от тежката ситуация с COVID-19 в световен мащаб и е "заклещен" в Русия.

"Доколкото ми е известно вече търсят друг съперник за Фъргюсън", добави още шампионът по време на включване на живо в страницата си в Instagram.

 Беше ми казано, че този бой на 99% ще бъде в Абу Даби. А сега ще се състои в САЩ. Не мога да летя, но се подготвям. Прибрах се у дома след консултация с UFC", споделя още непобеденият руснак.