Кубрат Пулев коментира предстоящия си двубой с Хюи Фюри на 27 отковмри в зала "Арена Армеец", който ще определи претендент на Антъни Джошуа за една от световните титли на Антъни Джошуа в тежка категория.

"За вас може и да е шоу, но в ринга не е шоу. Прецизна работа, много концентрация има в ринга. Много хора казват, че 2-3 минути ще издържат за няколко милиона, но не е така, на ринга времето тече по друг начин. Въпреки че има ръкавици, предпазни средстава, съдията гледа да предотврати по-сериозни наранявания... Психическата подготовка включва да останеш концентриран, балансиран. Когато е тук в България, феновете са много емоционални", заяви Кубрат Пулев в студиото на "Здравей България".

"Никога не съм преживявал загуби трудно, това е част от спорта. Няма спортист, който да не е губил, или да е печелил. Важното е да вдигнеш главата и да продължиш напред. Загубата не трябва да е проблем при професионалните спортисти. И на ринга, и извън него - всичко е много важно. Ако аз изляза с ланци, както излиза Мейуедър, ще кажат той е циганин или ром, но там се възприема това."

"Хюи Фюри се е подготвил много добре, ще има много англичани в залата. Ще дойдат с голяма публика, в залата ще бъде нажежено. Аз мисля, че баща му е по-силната личност. Той стои до него, направил го е това, което е днес. Моят баща ми е дал всичко, той е искал да има момче, за да бъде боксьор. Мечтите се сбъдват, затова човек трябва да внимава какво си пожелава. Да, голямо семейство сме - пет деца. Баща ми беше истински маниак на тема книги и бокс. На това ни научи", добави още Кобрата.

"Винаги съм показвал какво мисля, изказвал съм си мнението, без да съм зависим от някого. Да гледаш така на живота - това е възпитание, това е ваксата, която се прави, когато човек още е малък."

"В днешно време хората лигавят децата си. Моят баща денонощно ни говореше за живота. Ябълката не може да роди картофи. Беше неизбежно, детето взима личен пример от своите родители. На 12 години започна да ни показва, да видим как да се предпазваме. Леко, малко по малко, и така ни запали. Станах шампион тогава и това ме грабна. В квартала сме се били, по половин час - 40 минути бой. Прибирали сме се с разкървавени глави. Силен човек става първо отвътре, а после физически."

"Парите са важни, като седнем да говорим за пари, сядам срещу сериозни хора - ставам и аз вълк, но парите не са приоритет. За мен по-важно е уважението към човека, вярността. Сигурно брат ми ми е най-верният човек. Въпреки че много се караме - последно беше как да направим залата. В крайна сметка му казвам, както той каже."

"Смятам, че съм по-добрият боксьор от Хюи Фюри. Но не съм от мечтателите. Има много компоненти, за да победи един човек. Няма да е никак лесно, но ще се справя. Един удар и всичко приключва - затова е много интересен този спорт.

На ръката си Кубрат Пулев има вързан червен конец. По този повод той сподели в студиото: "Имам червен конец, подарен ми е. Никога не съм бил суеверен. Стискайте палци, вашата енергия и на публиката ми дава много сила."