Тайсън Фюри охлади ентусиазма около предстоящите битки с Антъни Джошуа, за които неспирно се говори в света на бокса от месеци.

Още преди Ей Джей да победи Кубрат Пулев през декември, темата с негови евентуални мачове за обединение на титлите срещу Фюри не слизаше от водещите в спорта.

В последните седмици промоутъри, медии и близки до щабовете на двамата се изказваха, че договорката не е далеч, но в интервю за ESPN Циганския крал не бе изобщо толкова убеден в това.

"Хората, от които организацията на тези мачове зависи, не са свършили особено много - каза Фюри. - Имаха година, че и повече... Само слушам как нещата били близо. Аз говорих с хора от щаба на Антъни и изобщо не съм убеден. Нито те, нито ние, имаме такава информация.

Каквото е - такова. Няма да седна и да плача по въпроса, но истината е, че сега не сме по-близо до мачове Фюри - Джошуа, отколкото бяхме преди година.

Естествено, че и пандемията е причина. Не става лесно, търси се място, търсят се спонсори, търси се начин да пътуват големи групи хора. Не искаме да се бием без публика. Но и организацията се бави.

Ще се бия два пъти през тази година, независимо дали ще е с Джошуа или не.

Паузата от 12 месеца е твърде дълга и вече усещам ефекта от нея. Това е ужасно за кариерата на професионален спортист. Ако станат нещата с Ей Джей, през юни съм на линия за това."

Фюри за последно бе на ринга срещу Дионте Уайлдър миналия февруари. Той държи титлата във версия WBC, докато Джошуа е шампион на IBF, WBO и WBA в тежката категория на професионалния бокс.