Героите от САЩ`94 искат пожизнени пенсии

Пеневата чета опря до НОИ. Пожизнени пенсии като на олим­пийски медалисти ще поискат от парламента с петиция героите от САЩ "94. Това съобщи­ха за "Стандарт" звезди от тима.

Обратно в новината

Коментари - Героите от САЩ`94 искат пожизнени пенсии | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

заглавието на новината на глас вкъщи и жена ми вика: война ли е имало тогава, еее умрех ви казвам, смех, с едно изречение отговори на всичко

Прост човек и силен вятър нищо не може да ги спре ...Та и тези така. Момчетата са малограмотни /най-много някой от тях да е завършил ВИФ, пардон НСА/ и не разбират нито какво означават думи като, морал, чест, достойнство и т.н. Те са си свикнали напред, нагло и така...

Герои бяха през 1994,сега са само деградирали личности,част от олигархията-нагли,безцеремонни,алчни,оплетени в далавери и лъжи.И ако тогава радваха обикновения българин,то сега са част от неговите изедници.

Как не ги е срам! Един учител, който се блъска 40 години да учи разглезените им лигльовци взема 200. Самозабравиха се !

Силно съм изненадана от поднесената новина.Всичко стана съвсем случайно.Нека не се залъгваме-Вярно,че имахме футболисти,които играеха в чужди отбори и бяха на ниво.Но,аз лично никога няма да забравя с каква любов привържениците на този спорт посрещнаха юнаците на стадиона в София,а те само бягаха по стадиона и се кланяха и нито дума от когото и да било.Стори ми се още тогава ненормално.За сегашното им искане също.

ХАХАХА, тогава защо не дадат на волейболистите от 94г. когато и те бяха на 4-то място, а сегашния отбор 3пъти е на четвърто място.Писна ми от тези ритни топковци.

Тука гледам доста хейтъри има. Но ако всеки българин даде по 1 стотинка, за всеки от тях ще има по 3000 лв. ЗАСЛУЖАВАТ ГО.

мога да им варна колкото радост са ми дали с лихвата. пари за ритни топковци борци и прочие олигофрени не давам..

БЪЛГАРИЯ : ШВЕЦИЯ 0:4 КАКВО ТРЕТО МЯСТО, КАКВИ ПЕНСИИИИИ? МНОГО ИМ Е КЪСА ПАМЕТТА НА ТИЯ, МАЙ ЧЕ НАИСТИНА ОСТАРЕЛИ.

с удоволствие прочетох всички негативни коментари, тия лаинари трябва да бbдат намразени от целия народ, само че има една подробност-на тях не им пука какво мислят хората, те са в облаците..."богове"....нещастници

В другите страни бившите и настоящи спортни величия са лица на всякакви благотворителни кампании и основават какви ли не фондове, а нашите са приревали за пенсията си! Срам и позор!!! Не ви отива, момчета!!! Някой хора остаряват като катедрали, а други като цървули!

АМИ МИХАЙЛОВ, ЛЕЧКОВ, СИРАКОВ КОГА ЩЕ ВЪРНАТ ПАРИТЕ, КОИТО СА ВЗЕМАЛИ ПОСЛЕДНИТЕ 4г.СЛЕД КАТО СЪДА КАЗА:ТОЗИ БФС-Е НЕЛЕГИТИМЕН.КРАЙНО ВРЕМЕ Е ТЕЗИ ЕКСТРИ ДА БЪДАТ ПРЕМАХНАТИ ВЕДНЪЖ ЗА ВИНАГИ.

абе не беше ли Стойчков, дето казваше "Какво ми е дала на мен, тази скапана държава"

Четох коментарите , четох и .... един не каза нещо хубаво ! Правилно !! Стига с тия привилегии !! Доста взеха , кой доктор , кой шеф , кой кмет !! Стига са ламтели !! липса на морал / само това е обяснението /

не се наядохте. бензиностанции хотели магазини коли и още искате лапачка. за постигпатото ви наградиха .евала каквото показахте но вие и сега смучите без значение от кой отбор и къде. сега идете да копаете и да разберете как се вадят пенсии.

КАК НЕ ВИЕ Е СРАМ, БОКЛУЦИ. МАЛКО ЛИ ЯДОХТЕ ДО СЕГА. ЖАЛКИ И НЕГОДНИЦИ СТЕ!!!!!!!!

И с това искане автоматично престанаха да са "герои". Пенсионерите от 94-та. Как звучи само...

Ех момчета., колко хора гладуват и мизеруват и млади и възрастни и сега точно и Вие ли решихте да искате милостиня от тая бедна държавица.... НЕДЕЙТЕ БЕ !!!

С моите осигуровки и данъци се издържат - цигани, полицаи, генерали, депутати, сирийски бежанци.... сега и футболисти ли? Имайте милост, олигофрени.

Ебаси наглостта! Още малко Тиквата и Бистришките тигри ще поискат пенсии и дипломатически паспорти...

Тия простаци не ги ли е срам, бе (риторичен въпрос)? Герои!!! Радостта си е радост, но футболът е само спорт. Хора, които са спасявали човешки животи при сташни условия, рискувайки да умрат, не си позволяват подобни претенции. Не им ли стига на тези наглеци, че се държат като тартори и властта ги глези като свещени крави (примери колкото щеш, особено със Стоичков и Лечков)? Кога най накрая ще намалеят простаците по тези земи!

За четвърто място????Пожизнена народна пенсия????М-м-м, що не!?По една минимална пенсия, за така силно заслужилите я футболни милионери, задължително придружена от пожеланието, по бързо да сритат менчето!?За да не се охарчва много и без това продънения от беднотия народ!?

Боклуци, случайно съдбата ги прати на световно, всички пари на света няма да им стигнат - пияници

нагли тъпанари

Естествено, има много "за" и много "против". И въпроси - например във връзка с приносът на всеки отделен състезател - имаше и хора, не влезли в игра. Най-правилно е да се види как се процедира в подобни случаи в другите страни от Европа и да се поучим от опитът им.

Не, не, не! Какви са тези коментари? Както пише в заглавието, те са герои. Редно е да кръстим нещо на тях! Предлагам Пловдив да стане Стоичковград, а София - Бмихайловград (Б -то, за да не се бърка с Монтана).

Много негативни коментари прочетох надолу към нашите герои от 94та. Не знам дали повечето помнят това "Американско лято" Аз го помня като вчера, как се радвахме, колко горди бяхме ... Щом се дава пожизнена пенсия на бронзов медалист от Олимпиада, е редно да се дава и такава на бронзови медалисти от Световно първенство по футбол. Обаче съм съгласен, че е редно да е символична 200-250 лв максимум. Все пак футболистите са доста богати хора. Нямат чак толкова голяма нужда. Нека се намери компромисен вариант, зашото наистина това, което постигхнаха тези хора няма да го видим скоро.

200-250 лв. въобще нее символична в България. Много хора са с по-малки. Значи тези не ги радва признанието, а искат пари от бедните българи приположенеи,че всички са милионери?!? С това ще загубят и признанието и уважението към тях.

Малка поправка: 1. Не са трети, а четвърти 2. Ако се дава пожизнена пенсия на спортист за "добър резултат" не трябва ли да дадем пожизнена пенсия и на хирург за единствената успешна операция. После 20 години - неуспешни, ама нищо. Нали тогава се гордяхме. 3. Интересен ми е и приноса на тия "герои" за нашата пенсионна система. Не за испанската, немската или кипърската, а за нашата

1.Не съм казал, че са трети. Казах, че са бронзови медалисти. И те наистина са. Бяха им връчени бронзови медали. 2. Примерите с хирурзите са неоснователни. Така може да отпадне и пожизнената пенсия на олимпииците. 3. Приноса им за пенсионната система не го знаем. Но сигурно е по-голям от моя и твоя.

Вярно, какво е 250 000 лева годишно между приятели... и това ако става дума за 30 човека. Ако включат цялата делегация цифрата става двойна. Бих се съгласил за някой от тях, но изписаните в новината хора, не само не трябва да взимат, а има да връщат МНОГО на държавата!

Тогава им се зарадвахме! Не, че направиха кой знае какво. Ако изредим големите спортисти, наистина прославили България, в първата стотица няма да има нито един от тях. Ние имахме борци, щангисти и малко по-късно гимнастички, които бяха от ранга на Петер Норхук и Тора Бергер, т.е. сред най-добрите в дисциплината си за всички времена, а български футболист едва ли би се класирал сред най-добрите 1000.

Ако действително са го поискали това обезценява постигнатото от морална гледна точка. Да не говорим за това, че и тогава получиха немалка сума, за която някак си избягват да говорят. Особено на фона на състоянието на държавата в момента!

Щом академиците от БАН могат да имат пожизнени депутатски пенсии, що и тия да не вземат. Да не би да са по-тъпи или по-малко заслужили!

По-различно е. БАН е привеждала заплати и осигуровки, по закон им се полагат. А за това, че много от тях не са свършили за пет пари работа, но са ги държали, виновни са други.

всеки може да копа за пет пари, но всеки може да стане учен

Ей, тюфлеци! Що пискате бе, да не би да е лесно да поддържаш бентли?

Ама че нагли тупани - те плащаха ли данъци в България от огромните си заплати в чуждите отбори? Да не говорим, че перуката е за разстрел-- колко ограби БФС, а другия с полицейската лампа окраде Държавата.

За Перуката съм съгласен, но не знам Стоичков да откраднал и 1 лев от държавата. Бизнес проектите му, са си с негово финансиране и основно не са в БГ.

Ако ББ беше на власт щеше да им мина номерът, но сега...

Абе лошо няма, за няколко седмици носиха радост на целия народ....Ама заради съсипването на целия Български футбол последните години което се извършва от повечето от тези герои трябва в затвора да влязат!!! Та на тяхно място бих си мълчал! Нито Стоичков, нито Михайлов нито Лечков са опрели до 700лв

Интересно! Тези герой на дохода от пенсия ли ще разчитат за да "свържат двата края"?

Да, заслужават. Независимо от сумата, имат право на морална награда.

Нагло! Но ако все пак мине номера, НАП би трябвало да им направи пълна ревизия дали са си плащали данъците през всичките тези години.

Наглост! Върховна наглост!

Горките. да ги ожалиш от беднотия.

Прави са момчетата

Какви герои бе. Станахте четвърти и 20 години по-късно продължавате да си мислите, че сте завладели света. Държави от Африка успяват да играят на световни първенства, а ние... къде сме ние ? Пеневата чета, пълни глупости!

Тия тъпаци на какви се направиха? Онзи капут перуката е за убиване, а той иска паметник. Ай сиктир бе идиоти.

Не че не са заслужили пенсии и почести, но бронзовите медалисти от олимпиада са на трето място, а Пеневата чета е ЧЕТВЪРТА на свветовно ;)

Направиха много но и налапаха много. Какво още искат - паметници като на Левски ли?

Мазната перука да върне няколко от откраднатите милиони и да им ги разпределят за пенсии.

Не им ли стигат вече money'те?

Хората са прави. Крайно време е да отворят банята, да могат да се изкъпят най-накрая, че повечето се оказаха страшно нечистоплътни.