УЕФА наложи сериозни санкции на Сърбия и Албания

УЕФА взе решение да отнеме на Сърбия три точки от актива на тима в квалификациите за Евро 2016.

Обратно в новината

Коментари - УЕФА наложи сериозни санкции на Сърбия и Албания | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

TIREX

сърбите щяха да бият и те като жертва са наказани двойно 2 мача без публика и глоба

Толерастка Европа иска насила да си сложи бурката на главата.....е щом е така...хак да е

решението е несправедливо спрямо сърбия-албанците започнаха и избягаха към съблекалните.а наи голямата глупост е да сложиш албания и. сърбия в една група.я пуснете палестинa и израел...

Suncho

Справедливо решение. Албаниците са наказани повече от сърбите защото са минус 3 точнки защото започнаха боя. За сърбите няма промяна. А сърбите са наказани без домакинства защото допуснаха феновете да излязат на терена. Което е гарантирано наказание за всеки отбор. А това че и двата отбора се държаха като пълни идиоти е друга тема.

Абе, ти като четеш, разбираш ли смисъла на прочетеното? Да ти пикая на образованието от началното училище!

Suncho

Ттака както е написано аз го разбирам че при служебна победа сърбите получават 3 точки и след това им взимат 3. Така че ако мога да смятам правилно -3+3=0 Така поне си го спомням от началното училище :-)

искали велика албания,ами ние ако поискаме велика България на 3 морета?

нашия танк срещу техния. Да видим на кой първи ще му свърши нафтата.

Значи провокаторите - албанците - практически не са наказани, защото и така щяха да си отнесат загубата, а невиновните сърби са наказани 3 пъти - с отнемане на точки, с глоба и с лишаване от домакинство. Глобата за хулиганското поведение на албанците, които налетяха на бой, след като сърбите уловиха и свалиха знамето, си е направо подигравка и с феърплея и с нормалния сдрав разум! Е, това ако не е насиране, и то голямо на УЕФА, не знам какво е!

Това е скандално решение, напълно несправедливо и пресилено спрямо Сърбия. И какво "соломоновско" решение е това - даваш 3 точки на Сърбия и веднага ги отнемаш!!! А на туй от горе, с тези два мача без публика, излиза че Сърбия е по-виновната, провокативна страна в конфликта. Де факто масов бой нямаше, един зрител от публиката навлезе на терена и бе обезвреден. Полицията си вършеше отлично работата. Всичко щеше да приключи, ако отборът на Албания демонстративно не избяга към съблекалните. Това тотално разгневи публиката. Но чугунените, охранени и корумпирани тюфляци от УЕФА, са не само за бой, но и за тоталната им подмяна.

футбола е политика за това сърбите на им взеха 3 точки беше ясно,и така се оказа,не ми пука за сърбите ,просто албанците винаги ги защитават,значи всичко е политика.

ЕГАТИ СМЕШНИЦИТЕ ОТ УЕФА? ПРЕДИ ВРЕМЕ БФС НАЛОЖИ ГЛОБА НА"МАРЕК"ПОРАДИ СЪМНЕНИЕ ЗА УГОВОРЕН МАЧ ПОДАДЕН ОТ УЕФА? ЗАТОВА БУРГИИТЕ,ЩЕ СИ ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ???

това решение ми напомня решенията на моята класна ръководителка отпреди много години...няма значение кои крив кои прав, важното е да се раздават наказания та да е ясно кои командва....

За това не трябваше никакъв ЕС и НАТО... Трябваше да си запазим ракетите и да си набавяме още даже... Така ни Русия ни НАТО щяха да смеят да ни пипнат, особено като имаме и АЕЦ, който може да използваме за мръсни бомби !!!

Виждате как Албанците и всякакви излямисти си РАЗВЯВАР БАЙРЯКА !!! - в прекия смисъл на думата !!!

Само не разбрах кое ми е етнически нетолерантното? Виждам, че отново пречупвате всичко през фенщината си, а удобно забарвяте колко пъти "Брачата" са ни били в гръб. От албанците, колкото и д а са отитнати заради религията си, ние (българите) оплаквания нямаме, дори имаме спогодба за подялба на Македония отпреди 100 години и те все още я спазват. Имаме и съвместни въстания пак в тази същата Македония притив сръбските издевателства,но да не забивам в политика - давам ви само бекграунда, който явно на сърбоманите е крайно непознат. Сега за мача - още преди него уефа забарни да има гостуваща агитка на стадиона, а белградските умници (апорпо Белград е бил по-дълго време български отколкото сръбски, но те си го броят за "изконна" територия") забараниха да се носят каквито и да е албански символи в целия град - тотален смях и в пълен разрез със всякакви свободи. Говорим за пълна забрана на албанското знаме изобщо, а не на велики албании и прочие бълвочи. Та затова и алабанците им направиха постановка - направиха я много хитро, защото въпросният брат е американски гражданин и дипломат, т.е. не могат да го пипнат по нито един международен закон. И точно това и стана - задържаха го, потупаха го по рамото и го пуснаха, другото би било потъпкване на международното право. За самата ситуация - въпросният брат я провокира, но виновни са сърбите - охраната на мача е тяхна и те трябва да следят за ексцесии, защото те са домакини и съответно имат правото да пуснат или не даден човек на стадиона. Щом са се справили лошо, да си понесат санкциите. Албанците също следва да се накажат - не излязоха второто полувреме. И всъщност колкото и да звучи измиване на ръцете тип Пилат понтийски, решението на уефа е единственото адекватно и възможно.

Гледай сега как ще ти скочат отгоре... по-надолу също написах, че е справедливо наказанието и гледай резултата... Прави си изводите от какво си заобиколен!

Не понасям герберо-сдсарски подлоги. Най-срамното поведение на България бе, че допуснахме самолетите на западняците да хвърлят бомби и то с обеднен уран над цивилното сръбско население. Така станахме съучастници в едно изключително варварство.

Балканските идиоти да плащат докато им дойде акъла в главата,дотогава ще играят все без публика.

НА МАЧА АЛБАНИЯ -СЪРБИЯ ПАК ЩЕ СЕ ПУСНЕ ТАКЪВ БАНЕР ИЛИ БАНЕРИ ДОКАТО НЕ СЕ ПРЕКРАТИ СРЕЩАТА И ПАК ЩЕ СЕ ПРИСЪДИ СЛУЖЕБНА ПОБЕДА

Значи на Сърбия и отнемат 3 точки, а на Албания присъждат служебна загуба.Демек тоз мач не се е състоял...Егати лицемерната история...

На всички е ясно че сърбите нямат вина, но благодарение на тъпите западни европейци, спорта се омеши тотално с политиката! Европа завинаги ще остане разделена на източна и западна, както в политика и бит, така и в спорта! И за това трябва окончателно да се дистанцираме от тези изроди!

Руиз

Появи се дрон - какво е това? и висеше банер - това вероятно е флаг. Не е ли по-точно да се обясни "с думи прости"?

Kalin

Каква е точно вината на сърбите не ми е ясно.Все едно на нашия стадион да пуснат турско знаме да лети над телена или чалма и ние да седим и да ръкопляскаме.Сърбите реагираха съвсем адекватно да го махнат а това че албанците налетяха на бой си е техен проблем и наказанието им е бая миниатурно да не говорим че не виждам как ще се проведе другия им мач в Тирана.

При всички положения, трябваше да решат и домакинството на Албания срещу Сърбия да е при закрити врати на неутрален терен. Не знам как очакват да се проведе мача там? Освен това слабо са наказали албанците, при положение, че в това е участвал брата на президента на Албания, а и самия президент се изказа в подкрепа. Заради политическа намеса, трябваше да отнесат по-сурово наказание. За примера, на турците мислеха да им спрат кръга от Формула 1, защото награждаването бе извършено от някакъв си президент на Кипърска Турция или нещо подобно. Размина им се с глоба. Аз лично бих забранил всякаква политика на спортни събития. Но самите от УЕФА и ФИФА участват в такива кампании.

И двата отбора не вземат точки от този мач, но сърбите прибавят 3 гола към актива си и победа ако след време се гледат срещите помежду им, а албанците 3 гола пасив в сметката си... Иначе - сърбите с лоша организация за мача и допускане на инциденти, албанците - възползвали се от тези пропуски и предизвикали провокация. Справедливо по 100К евро и две домакинства! Албанците - отказали да играят - справедлива служебна загуба! Сърбите - потъпкали призивите на УЕФА за борба с расизма и етническата нетърпимост - справедливо отнемане на точки! Отвсякъде това решение е не само най-разумното, но и най-справедливото! Ако някой си мисли, че в УЕФА ще се връщат два века назад за да им влизат в националистическите призиви, то дълбоко е сбъркал и трябва по-скоро да се събуди в реалността!

Абсолютно несправедливи наказания!!? Според мен Албания трябваше да бъде извадена от ЕК и от следващите световни квалификации!? Да развяваш велиокоалбанско знаме над чужда териотория - и то брата на премиера!!? Що за малоумщина и екстремизъм, но отново като по "правило" - сърбите "виновни"!? Представям си обратното, ако брата на сръбския премиер беше управлявал дрон с великосръбско знаме на стадиона в Тирана!? Веднага щяха да скочат не само УЕФА, но и хамериканците, НАТО и т.н. колко е "недемократично"...

Ало шиптар, явно нищо не си разбрал и ръсиш простотии из под ниското си чело!

Как точно могат да предпазят стадиона от вертолет? Да сложат ракети земя-въздух? .

Дори българския арбитраж беше по справедлив при социализма,когато вземаше решения.Боя го предизвикаха албанците.Повода също.

Някой има ли идея за какво ги наказват сърбите? Какво трябваше да направят в тази ситуация? Да стоят мирно и да отдадат чест? Или аз съм изпуснал нещо от случката?

Струва ми се, че би трябвало да накажат/дори извадят Албания от УЕФА, защото управляващите (визирам брата на премиера и поведението след това на управниците) намесват политиката във футбола, което май беше недопустимо и по устава на УЕФА/ФИФА

Преди 20 минути писахте, че на Албания се присъжда служебна победа, сега пък служебна загуба. Какво е всъщност?

Е това ако не лицемерие.........албанците изцяло виновни ,а по голямото наказание за сърбите.За пореден път са ос--ха тези отгоре. То все едно играем с Турция и над стадион "Васил Левски" да пуснат да се вее турското знаме от преди освобождението на България!!!!!!!!!