Григор отстъпи на Мъри и се сбогува с Париж

Григор Димитров загуби с 3-6, 3-6 в двубоя си с Анди Мъри от третия кръг на Мастърса в Париж и по този начин загуби шансове да участва на Финалите в Лондон.

Обратно в новината

Коментари - Григор отстъпи на Мъри и се сбогува с Париж | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да обобщя за тези които говорят за "слабата" психика на Григор: ако някой си мисли, че със слаба психика може да се стигне до световния топ 10 значи никога не е попадал в условия на силна конкуренция. Много хора решават проблема като просто я избягват и си намират извинения, а после отиват да се пъчат в комфортната си зона. Това което Григор е постигнал е страхотно. Аз започнах да ходя да тренирам тенис (заради него) и започвам да осъзнавам колко е гениален. Кортовете почнаха да се пълнят със хора които преди не са смеели да хванат ракетата от страх да не се изложат или от някакви други съображения не знам. Кортовете се пълнят и с много деца. Влиянието на Григор е толкова силно че съм сигурен че до 10 години ще имаме няколко тенисиста от България в топ 100. Едно голямо благодаря на Григор!

Страхотна година за Димитров! Настани се в клуба на големите в тениса. Жалко, че никой българин не го последва.

Жалкото е, че все още има хора като тебе, които продължават да го харесват и хвалят! Не мога да разбера хляб ли ви дава или вино? Какво толкова виждате в него? Аз лично - нищо! Според мене той скоро ще се настани в долната таблица на световния тенис и всички българи ще го последват на изхода! Все пак това сме ние, не забравяйте!

Шушлек, скрий се някъде, че вониш.

Имаш нещо тотално сбъркано в ценносната ти система. Какво общо има хляба и виното?

Искаш да кажеш , че това си ти , нали? Жалко скотче

Гришо, аз викам да си потърсиш друга работа, явно това с тениса вече не върви. Обаче, като се замислиш, ти нещо друго можеш ли? Май не! Тя мама хубаво ти казваше навремето да седнеш на учиш, ама кой да слуша?

Гришо за миналата година има 2.5млн. (милиона) изкарани от тенис. Безумие е, да го мислиш... Извинявай, малоумие.

може как да не може питай Маша :-), а иначе най-вероятно е завършил 9 клас в спортното, което за него е успех...Друг е въпроса, че наистина не му трябва да може нещо поне още 5-6 години ще изкарва пари от реклами ..Курников....От тенис надали остава много като плати за тренер, път и т.н....

По-наивна глупост не бях чувал. А как го попиля Гришо на Уимбълдън, където на практика му отне 1640 точки?

Никой не върви по права линия нагоре, минават се върхове слизат се и долини. И Мъри беше излязъл от десятката. Да се надяваме на още по-добра следваща година за Григор. Например, топ 3.

топ 300 ?

Физиката си я подобри много - браво на треньора, но за топ 3 му трябва друг ментор (мое непретенциозно мнение).

Тоя лигльо съвсем се отпусна, вече е в коледна ваканция и май ще зимува към 20-цата.

Никой не застрашава 11тото му място. А и още през Януари вярвам, че ще се върне обратно в 10ката.

да в 10-тата десетка...Да видим как ще защити точките от Акапулко първо...

по злоба сме парви. а да баде поради теб и да те гледа престонацледника само сануваш. бедни духом.

Съчетаха се класически силният край на сезона за Мъри със класически слабия край на сезона за Димитров. Надявах се да преодолее каръка на 5те сантиметра, но тук често бяха и 50 и 150см. Да почва да почива по отрано и да се готви за следващия сезон. Аз съм много щастлив от прогреса му през този сезон - доста ме радва до края на лятото. Радва ме и с това че средно успява да се класира с един кръг по-напред от предната година в мачовете от началото на есента насам. Очаквам да го видя и в топ 5 в следващите години.

Мачът беше на много високо темпо и много високо ниво. И двамата играха много силно, но Григор направи повече грешки и това му коства мача. Но трябва да признаем, че Анди Мъри просто беше много добър в този мач - сигурно операцията и периода на физически проблеми вече е отминал. Според коментаторите този мач беше най-добрият мач на Анди Мъри през тази година. Не е от огромно значение за Григор, защото едва ли щеше да може да победи Джокович следващата среща. Но виждаме, че Григор вече играе съвсем друг тенис в сравнение отпреди една година, дано другата година продължи нагоре!

Kalin

Кофти игра кво друго да каже човек.Просто му липсва постоянство прави един добър мач и после.......кофти.

Това е големият тенис - голяма борба е, за големи мъже! Видяхме как големия Надал пада позорно вече няколко пъти от тенисисти на около 150 място в класацията, 4-я в ATP класацията Вавринка падна днес от Кевин Андерсън и всички големи от първата осмица допускаха изненадващи загуби тази година... Серена Уилямс имаше няколко изненадващи загуби през годината, както и всички други от топ 10 при жените...

Григор игра много добре, ако не сте забелязали, беше с нов модел ракета за пръв път. С такава играе и Федерер от няколко месеца. Нормално е в началото да не се справя много добре, при Федерер също се забеляза слабост в началото. Просто той беше отписал Лондон и реши да привиква с новата ракета срещу силен състезател. Тази година игра много успешно, догодина ще е още по-успешен. Сигурен съм, че ще вземе повече титли догодина.

Определено ще е от ракетата. Иначе не мога да си го обясня

Ще има време да се нагоди до началото на следващия сезон.

Нещо повече - на една от грешките на Григор в началото, на повторението се видя, че малко квадратно бяло парче от ракетата излетя нагоре ... сигурно някакво парче се счупи. Но Григор за съжаление си смени ракетата чак в края на мача... Григор би трябвало да си смени и спортните обувки - спортните обувки Адидас на Мъри бяха просто страхотни и се виждаше как пружинират на повторенията и просто го изтласкват нагоре...

Дааа, идиотът си е идиот. Личи си.

...никой не беше очаквал от Гришо, че ще влезе в десятката, но той го направи... браво за това!.. конкуренцията е безпощадна и там на лаври не може да се седи... така, че колкото може толкоз... де да можеше всеки от нас да бъде в десетката на света в работата си - тогава цена нямаше да имаме всички... да ама не... виж в оплюването мисля сме направо в тройката...

gospodi kolko lo6narod v bg! Gri6o si e Gri6o a bir kpi ste

"Срещнали се на полянка, прабългарин и славянка. Цуни-гуни, вади-тури, народили чукундури. Хем е*ливи, хем крадливи, но най-вече завистливи." Радой Ралин

А ти какъв си - честен и работлив мангал от Марс ли?

За съжаление си прав. Мъри имаше за какво да му връща. Можеше да го остави и на нула.

Както е тръгнал след 6 месеца няма да е в топ 50,а след една година хората няма и да си спомнят кой е. Може да играе само срещу тези който са на 50-то,60-то място и то с 300 зора. Изправи ли се срещу някой от първата десятка веднага му рухва психиката, предал се е преди още мача да е започнал. Така до никъде не се стига.

Не всички имат желязна психика като твоята.

на колегата психиката си му е ок...Още повече , че той едва ли претендира да е най-добрият като Ми6а от Аскуу в каквото и да било...Както казах вчера, Машият нито е талант вече, нито ще постигне нещо запомнящо се освен, че е бил гадже на Маша...И да беше добър зрител нали ? Хубавото е, че е уголемил ракетата дано и Маша да остане доволна...Само да внимава къде вкарва топките, че извън корта е точка за противника...

Добре, че няма да играе с Джокера, че той щеше да го разпилее по-качествено от Мъри.

Не вярвам. Мъри е в топ форма и си личи. В Акапулко дългите разигравания бяха точка за нас. Сега беше обратното. Мъри е бил Но.2 и дори в недобра за него година като тази показва способност да се задържи в топ 10, а винаги е заслужавал място в топ 5. Григор ще си подобри резултата срещу него - още през другия сезон :-)

За съжаление колко и минуси да ми давате за мен кариерата му удари пика си и от тук за съжаление ще върви само надолу. Липсва му психиката за да е номер 1.

нашият игра слабо, да не кажа безобразно...

кв'о лошо че хасковския иска го бъркат с Кончита Вурст?! Колко тежко е да си каунь

Вие пък к'ви сте лоши. И нищо не разбирате от тенис. Нашето момче си пази силите за Австралия опън след 3 месеца.

Така отминава световната слава. Защо ли ни една българска работа не свършва добре?

защото сме "made in ктб"

на едно интервю казал: често ме бъркат със серена уйлямс ама на мен ми харесва...

г*за шарапов не просто ще го изтържат ами ще го осерат няма по говнар от него

Григор пада без да го побеждават. Даже и свястна игра не се получава.

Крикор ще го изхвърлят и тука. Ще го изстържат от турнира.

Психиката му на Гришо хич е няма.

айде бе Гришо още ли не си паднал? Давай по-бързо че в Аскуу те чакат да ти връчват тиквен медал