ЮАР се завръща в календара на Формула 1

От Формула 1 ще се опитат да върнат в календара състезанието в ЮАР. Това заяви промоутъра Бърни Екълстоун.

Обратно в новината

Коментари - ЮАР се завръща в календара на Формула 1 | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да ще трябва да се ходи в Африка, с тая политика на този дядка скоро всички европейски състезания ще отпаднат от календара. Няма кой да му каже че феновете на този спорт са в Европа и от европейците изкарват милиони

Прав си! С една уговорка - ЮАР си беше класика във Формулата; Киалами е една от най-бързите писти в света и най-високата - около 1600 м. надм. вис., което е много интересно, защото поставя големи изисквания пред работата на двигателя. В ЮАР моторните спортове са много популярни, почти колкото и във Великобритания. Има ли са Световен шампион във F1. А за това, че календарът се напълни с Гран при в държави без традиции, без публика, която да разбира от автомобилизъм и без опит в организацията на такива мероприятия - какво да ти кажа? Дядката е много алчен и не му пука за спорта, а го интересуват единствено счетоводните баланси. F1 Гран при на Турция, примерно... Просто гениално.

Прави сте и двамата, но до известна степен! Сладете внимателно какво се случва. От Формула 1 разбраха, че не сме доволни и се опитват по някакъв начин да ни предложат състезания в стил 80-те, но всичко модернизирано. Ретро бъдеще да го наречем. Връщат класически състезания . махат такива без история. Корея отпаднар върнаха Мексико. Сега връщат и ЮАР. Не се знае зали календарът ще стане с 21 състезания или ще отпазне някое дрего, но със сигурност няма да е Европейско. Заплахите, които се отправят към организаторите на Монца, са си просто заплахи. Няма кой да махне Монца, би било безумие и хората ще възроптаят - от Формула 1 не са малоумни. Най-вероятно ще отпадне някое от новите състезания, които са от няколко години. Освен това, в момента се водят разговори как да направят турбо двигателите с поне 1000 конски сили, обмисля се вариантът отново да се зарежда с гориво, да отпадне условието с макс. 100кг гориво и прочие. Всичко това се прави с цел Ф1 отново да е интересна и на мен това ми харесва. Очаква се до 2017 да наблюдаваме класическа Ф1, нещо тип 1983. Просто трябва да сме търпеливи, чуха ни най-накрая и работят върху въпроса. Сега остава само и Имола да върнат и ще е страхотно!