Бос във ”Ферари”: Скоро ще сме пред ”Мерцедес”

Шефът на "Ферари" Маурицио Аривабене изрази увереност, че през следващия сезон във Ф1 неговият тим ще доминира над основния си съперник – "Мерцедес".

Обратно в новината

Коментари - Бос във ”Ферари”: Скоро ще сме пред ”Мерцедес” | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако и Фетел изкара четири години все на второ място. Ще видим какво ще казваш г-н. Маурицио

Очевидно ферари има напредък:все пак кими райконен вероятно ще е 5ти а фетел 3ти на 100 точки от люис в генералното класиране....а на пистата са еднакво добри .вижда ми се много.тъй като 2016 няма сериозни промени по вероятно е мерцедес да запази малка преднина.първите тестове ще покажат и вероятно след първите 3-4 старта всичко ще се изясни.отдавна беше време алонсо да вземе титла но нещо не му върви.аз бих нсблюдавал ред бул.смятам че е едно от най добрите шасита може би най доброто и ако рено пооправи мотора ще стане страшно.даниел ричардо е по добър от фетел.

Що се отнася до Ред Бул - не знам дали Рено ще иска да продължи работата с тях, при положение, че Хорнер цял сезон плюе по двигателя. Не знам дали и някой друг би се навил да им е доставчик на двигатели изобщо. Дано все пак се намери желаещ де. Ще е жалко толкова добра кола да изчезне от формулата.

Ферари имат огромен напредък от миналия сезон. Това е очевидно. В хода на настоящия, обаче, ми се струва, че очакваха по - сериозно стопяване на разликата между тях и Мерцедес. Факт е, че това не се получава. Мерцедес имат предимство и по отношение на това, че Версия 0 на двигателя за следващия сезон е в колата им от месец септември, а при Ферари това се случи на миналото състезание. Така че и аз си мисля, че Мерцедес ще запази малка преднина, поне в началото на следващия сезон Друг въпрос е, че малката преднина в полза на Хамилтън може да се окаже повече от достатъчна за спечелването на поредна титла. Ред Бул - за шасито си прав. Дори с този хилав двигател направиха отлични състезания на някои от пистите. Ейдриън Нюи вече не е активен при създаване на аеродинамичния пакет на отбора и не съм сигурен, че шасито ще запази конкурентоспособност и следващия сезон. Колкото до двигателя - колегата е прав. Въобще не е сигурно дали ще имат мотор за следващия сезон. Във всеки случай забавянето по развитието на болида е свършен факт и дори пилот като Рикардо няма да има шансове за кой знае какво представяне. Жалко защото ми се струва, че повечето от нас желаят по - оспорвани систезания и шампионат.

Не съм убеден.ще поживеем ще видим.

Така де... И аз не виждам да са стопили разликата особено много. Другия сезон няма да има промени по болидите и съответно наваксването ще е трудно. Мерцедес са много, много силни. Все пак предстои да разберем дали ще се случи. Според мен още първите 3-4 стъртъ ще покажат.