Лесна победа класира Григор на 1/4-финал

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се класира безпроблемно за четвъртфиналите на тенис турнира на твърда настилка в Стокхолм, Швеция.

Обратно в новината

Коментари - Лесна победа класира Григор на 1/4-финал | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И накрая - това което мисля че е есенцията в работата между Дани и Гришо или както си му казваме ние по български - Ето го ключът от бараката :-) : " Има тенисисти, които дават най-доброто от себе си на голямата сцена, но имат проблеми с мотивацията, когато играят срещу по-ниско класирани от тях в световната ранглиста. Григор доказа още в Ротердам през 2009-а, че има място в елита, но понякога демонстрира проблеми срещу по-слаби съперници. Не мисля, че Григор е в тази група тенисисти. Той има титли на по-ниска категория турнири. На корта има поведението на топ-играч, което е много окуражаващо. Не се притеснява от големи мачове, а това не се среща много често. А иначе опира до играча да разбере и да приеме какво е необходимо, за да достигне целите си. Ако искаш да бъдеш само в топ 50 или топ 100, можеш да имаш приливи и отливи в играта през сезона, да не се представяш много силно в по-ниската категория турнири и да се мотивираш само за големите. Но тогава ще срещаш по-рано най-добрите в големите турнири, тези, които са били постоянни през годината и заслужават повече от теб да спечелят мача. Така или иначе ти ще загубиш тези мачове. Тенисът е много истински спорт и ти дава това, което ти си му дал, което си вложил в него. Затова го обичам и е моята най-голяма страст. Ако си всеотдаен, работиш усърдно и професионално ден след ден, турнир след турнир, давайки 100% от себе си, тенисът ще ти се отблагодари с резултати. Тенисистът трябва да разбере, че няма значение какъв е турнирът, от каква категория е. Той трябва да се раздава всеки ден за да създаде правилните навици и когато стигне до голямата сцена, ще заслужава да спечели мача поне колкото другия играч и ще се получи здрава битка. Не можеш да очакваш да спечелиш големите мачове, ако не даваш 100% от себе си през цялата година."

Защо да ядем тиква за закуска

И още нещичко от "кухнята" : " През 2014-а Григор имаше най-добрата си година досега, играейки стабилно от основната линия, много контролирано и търпеливо. Неговата натура обаче изглежда да е друга да играе по-агресивно, атрактивно. Тогава сякаш оживява на корта. Как се намира балансът между това да бъдеш себе си на корта, но и да бъдеш успешен? Много тънка е линията, но Григор е интелигентен тенисист и ние често говорим за модели на игра и ефективност. Той разбира играта невероятно добре и всичко опира до това да осъзнае кога е правилният момент да бъде агресивен, защото може да разчита на своя атлетизъм и движение по корта и да бъде търпелив в разиграванията. Няма нужда да прибързва, защото е способен да стига до много топки, независимо колко далече са те, използвайки скоростта и гъвкавостта си. Това прави съперниците нетърпеливи, тъй като той може да ги кара да играят отново и отново и отново. Трябва да разбере, че има две оръжия търпението и изчакването на правилния момент за удар, а след това нужната агресия за да премине в атака. Сега работим върху избора на удари в определени модели на игра. Има още много какво да подобрим, за да настигнем най-добрите, защото Григор е доста амбициозен и от дете има най-високите цели. Кога за първи път си казахте Мога да помогна на този младеж? Никога не съм си казвал това, по-скоро си мислех, че би било добре да работя някога с него. Защото всички виждахме таланта му. Нямам манталитета да смятам, че мога да помогна на този или онзи човек. Никога не знаеш дали ще установиш връзка треньор-играч. Григор е великолепен и като човек. Много е трудно да намериш тази комбинация голям талант и приятна личност. И аз съм много щастлив и благодарен, че имам тази възможност да работя с него."

Ето и един щрих от интервюто с човека и треньора Дани Валверду който за 3 месеца успя да помогне на Григор да стане отново Страшилището на корта! : " Вие познавате играта на Григор от вашата предишна работа в професионалния тур. Открихте ли някои нови неща работейки с него? Изненада ли ви с нещо? Много добре знаех играта на Григор от преди. Винаги съм го уважавал като тенисист, гледал съм го доста пъти, а и той често заставаше срещу Анди или Томаш. Честно казано, няма нещо, което наистина да ме е изненадало, но най-много ми направи впечатление професионализма и всеотдайността му. В това отношение той превиши очакванията ми. Това го води в позитивна посока в момента и Григор трябва да продължи да държи тази линия. В последните месеци беше изключително отдаден на спорта и за мен това е най-важното нещо. Всички знаят колко специална е неговата игра. Има способностите да бъде екстремно нападателен, но в същото време може да играе и великолепно в защита. Много рядко може да се види тази комбинация, тенисисти които се справят толкова добре с двата аспекта на играта. Той има великолепен сервис, удивителен форхенд, много добър бекхенд, може да излиза на мрежата и да играе агресивен тенис. Но ако трябва да се защитава, го прави по отличен начин, тъй като е невероятен атлет, движи се изключително по корта и има голям талант да се измъква от трудни ситуации. Григор е много завършен тенисист и сега трябва да продължи да работи здраво за да подобри своите силни качества и да се превърне в по-голяма заплаха за най-добрите в света."

Глупости на търкалета. Тоя няма да вземе и един шлем. Пък после ми го хвалете с добрия сервиз - квартално играчче!

Боклук тенисист. Нищо не е направил. Пишете тъпи журналя!

Страхотно интервю на Дани Валверду - треньора на Григор специално за българския тенис сайт : Тенис кафе. Ето и коментарът на един от най-обичаните читатели в сайта : " В думите на Валверду открих много бисери в песъчинките. Няма да ги изреждам - всеки ги е открил. И определено видях Григор през неговия поглед. Мога само да кажа, че Дани е "престъпно млад", за да е толкова умен и затова - респект...А за нашите фенски души е балсам да получим от едно единствено интервю толкова информация, колкото не сме получавали през всичките години, откакто Григор е на Големия корт. Дано да не се връщаме вече към периоди на информационно затъмнение. Ако се върнем малко назад, можем да направим един аналог за кариерата на Гришо, като я оприличим на отделен тенис-мач. Изгубеният финал в Истанбул си беше загубен сет. А последвалите шест загуби в първи кръг на шест турнира си бяха шест мачбола за отпадане на Григор от големия тенис. И тук настъпва изненада - най-вече от невероятно интелигентния ход да се създаде тандема Григор-Валверду. Чия е била идеята не знам, но това се оказа разковничето, което даде възможност за изваждане на бял свят черти от характера на Григор, за които повече от нас вече изпитваха съмнения, че съществуват. Каквото и да се случи нататък, аз лично изпитвам огромен респект към Григор. Заради оттласкването от бездната - най-трудният момент в изплуването . Заради борбата, която е по-ценна и от победата. Заради пътя нагоре, който дарява по-голямо щастие от самия връх." Д.Д.

КАК УВЕЛИЧИХ ГЪРДИТЕ СИ С 2 РАЗМЕРА ЗА 1 МЕСЕЦ

Е как ..лесно.

С Андеросон бяха епични битки ... И сега ще бъде трудно!

Къде е в класациите тоя Андерсон?

Така значи ... Лесна Победа. Що за лексика.Истината е, че Григор приближава ТОП 10.

Абе то на Григор не само победата, ами и жена му е лесна!

Тя може и да е "лесна" за Григор и за оня, пилота от Ф1. Ама тебе дали ще може да те забележи и с микроскоп, не знам.

Поздрави отрепките

продават нелегално котки в Турция.

Щом е поставен под номер 2 хасковския плейбой трябва да играе минимум финал. Щеше да е смешно да отпадне от 234 в света.

Астрономи засекли 234 сигнала от извънземни цивилизации

Откриха мъртва риба при моста в Катуница!

Браво, Гриша! Няма лесна победа нито в живота, нито в спорта. Неорходими са много труд и малко късмет! Успех в предстоящите мачове!

ИЗГЛЕЖДА ЛЕСНО, щото играе Григор. Ако "играят" тукашните плювачи - мисия невъзможна.