Фетел спечели състезанието в Монако

Себастиан Фетел спечели първа победа за "Ферари" на улиците в Монако от 2001-а година насам, след като завърши 1-ви в шестия кръг за сезона във Формула 1.

Обратно в новината

Коментари - Фетел спечели състезанието в Монако | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гледам Ф1 от ... 30 години... и стартовете в Монако винаги са били такива... както се изказа друг по-долу "като влакче"... опазиш ли се от инциденти си успял и именно това е очарованието на Монако... спомням си няколко култови моменти от стартовете в Монако за точните години не мога да кажа със сигурност, защото не съм си правил за цел да ги помня но самите моменти се помнят... 1. М. Шумахер се нанизва в колата за сигурност в тунела... УНИКАЛНО!!! 2. Култарт.. печели клалификацията но поради наказания тръгва последен... и си финишира последен.... (или поне пак в дъното на колоната беше) 3. Последна обиколка в Монако... катастрофа... удрят се 4 коли цели финишират 3 коли... катастрофиралите в последната обиколка също се класират по реда преди катастрофата и получават точки.... Точно това е очарованието на Монако... не изпреварванията, а това че там нещата ..просто се случват... от нищото. Един от долу се чудеше как са прекали Райконен.... Приятел, в Монако не влизаш в бокса като водач на колоната, освен ако не водиш с поне 7 сек. и не заради друго, просто никой от конкурентите ти не заслужава да му осигуриш празна писта,а при преднина от секунда и половина, да вкараш водача на колоната първи в бокса, значи че подаряваш победата на 2-рия.. та Райконен го прекараха именно с бокса... Вкарват го първи , излиза в колоната, където не може да подържа високо темпо, 2-рия кара 4-5 обиколки на празна писта...Най-малкото първия влязъл трябва да кара поне обиколка със студени гуми.. не че 2-рия няма да излезе със студени гуми от бокса, но.... ако излезе преди теб... не можеш да го минеш колкото и да си бърз...

В Монако има една печеливша тактика за победата и тя е да вземеш поула. Освен, ако няма дъжд, това често е достатъчно. Апропо, за мене точно с дъжда там са свързани най-великите моменти в историята на Монако: 1) Сена, в първото си състезание, догонва Прост с невиждани темпове и победата на новобранеца изглежда реална, но директорът на състезанието го спира преждевременно след вопли на Прост. 2) Дуелът Сена - Менсъл, когато на изсъхваща писта Менсъл е с по 3-4 сек. по-бърз, но Сена го удържа зад себе си 10 обиколки и побеждава. А относно Райконен вчера, не съм съгласен с теб, защото решението за пит-стопа е на отбора. Технично, в неявен вид, показаха на Кими мястото му. Да, ясно е, че Фетел беше по-бърз, че гони титла, че можеха да изгубят и двете коли в евентуална катастрофа между тях. Ясно е, че Ферари не са измислили топлата вода в тия шашми. Но ... това не е красиво. Не е рицарско. А на повечето зрители ни се иска да гледаме честни гладиаторски битки. Pure driving, както беше казал най-великият!

И аз съм съгласен, че това е едно от най-скучните състезания от години. То пък и едно изпреварване да няма... Вместо да изправят завоя след тунела и да направят бърза зона, те съмсем го осакатиха с тоя изкуствен бордюр, следващия завой също. Еми да вземат и по един легнал полицай да сложат...

Ами скучно.монако си карат на влакче веднъж,сега пък и ферари ще прави фетел шампион.още по скучно.дано следващите състезания нещо се промени.

Пак прецакаха Ледения. Ама и той като че ли се е примирил вече ?

и как стана прецакването?

За първи път от 4-5 сезона отново следя Ф1 и причината е представянето на Ферари! Но, толкова скучно състезание не си спомнян да съм гледал, но Ф1 не е вече Ф1, още стоят рекордите от V10 ерата.

Абсолютно подкрепям