Константинов: България е на един мач от медали

Пламен Константинов, селекционерът на волейболните ни национали, даде интервю за предаването "Код Спорт", в което говори за Евро 2017 и други теми около тима.

Обратно в новината

Коментари - Константинов: България е на един мач от медали | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Напротив, на 2 или 3 мача сме от медали. Първия е 1/4 финал, втория е 1/2 финал, и ако не бием на 1/2 както винаги се е случвало, играем трети мач за третото място бронзовите медали. Последните 10 години винаги 4-ти места и без медали. А сега 1/4 финал и то на европейско, не световно или световна лига.

След като президента и треньора го обърнаха на бизнес волейбола нямаме никакъв шанс да се изявим. Заради собствени облаги те пожертваха отбора. Нашите национали са в състояние да бият всеки отбор, но има и вече играчи които "без да искат" почват да правят много грешки, когато им се каже. Следя ситуацията и затова мога да кажа, че това е положението.

Пламен Константинов греши страшно много за Матей Казийски!!! Именно позицията на Матей е правилната и достойна за уважение, а не мижитурското, послизурското и слагаческото поведение на Пламен, който след Олимпиадата в Пекин, уж беше жестоко обиден на същото това "вечно" ръководство на волейбола у нас и с право, а после си плю на принципите, честта и достойнството и полегна на инжинерчето..... Изключително долна и неморална постъпка от Пламенчо, с която си навлече липсата на всякакво уважение у хората... Ако всички волейболисти по онова време във всички възрастови групи бяха застанали зад позицията на Матей и да не играят за България на големи форуми, щяха да изметат боклука начело на федерацията по волейбол у нас и сега щяхме да сме в съвсем друга геостанционарна орбита в сравнение с годините след това и в момента.... Почти сигурно щяхме да сме я европейски, я световни, я олимпийски шампиони, я носители на титлата от световната лига, ако ли не и комбинация от няколко от тези изброени титли... Е да ама не .... с това статукво ... толкова .... и това ни е много даже ... Да дойде у нас и лично да се захване Радостин Стойчев да въведе изпитаната рецепта как се работи във волейбола в машината Италия от А до Я и ние да го изхвърлим щото си я караме по ориенталски и ни е добре.... Да, едно време ние сме учили италианците що е това волейбол, но от 90-те години на миналия век има само какво ние да научим от Италия на волейбол, с най-доброто вътрешно първенство десетилетия наред, с най-добрия отбор в света дълги години и печелеш маса отличия и трофеи през годините, докато ние сме една кръгла нула 0, като успехи, титли и медали... Съсипаха волейбола у нас ... Безспорно най-титулувания отборен спорт в България ....

+++++++++++++

Това, че няма коментари под тази статия за съжаление показва, волейболът е девалвирал най-вече в сърцата на хората. Това, че волейболът се управлява от хора, които ги интересува единствено собственото им благополучие е обществена тайна. Колкото и лошо да звучи, успехите на нацоналния отбор само укрепват позицията им. Затова в България само за националния отбор са дават пари. Г-н Констатинов да бъде така добър да уточни, като бойкотът на Матей няма да промени нещата, кое точно ще ги промени.....

Право в целта! Но Владо, Пламен, Точшко и прочие няма шанс да се опълчат на номенклатурата, която владее най-успешният ни отборен спорт с топка! ПРи добро управление щяхме да имаме европейски, световни и олимпийски титли, каквито притежават Полша, Испания, Франция и други волейболни джуджета.

Лижи макарите на Инженера, лапкай си заплатата и всичко ще ти е наред. Тиу не си по принципните позиции и го доказа на олимпиадата в Пекин.

Този с дъвката не си ли е подал оставката? Достоен да бъде... Безсилен е и става за треньор в български отбор само, за жалост Изобщо не видя играта и смените на европейското.