Внесоха повече яснота около контузията на Кубрат

Главният треньор в спортния център на Кубрат и Тервел Пулеви - Божидар Бояджиев коментира взетото решение за отказването на мача на Кобрата срещу Антъни Джошуа.

Обратно в новината

Коментари - Внесоха повече яснота около контузията на Кубрат | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Повече яснота за контузията - страх, който два пъти го разминава с Джошуа, трети няма да има и на Пулев могат да му присъдят званието Почетен претендент за титлата-пожизнено.

Аре стига глупости! Малко му било времето, не бил във форма, дрън-дрън. На Пулев единствената му работа е да тренира! Нищо друго. Когато искаш да си световен шампион, нямаш какво друго да правиш освен да се подготвяш! 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата, мислиш, тренираш и се подготвяш да спечелиш и да застанеш на върха! Мигар преди да подпише договора не е знаел че ще се бие? Мигар не е знаел срещу кого трябва да се бие? Всичко беше ясно, само датата не беше уточнена. Другото са оправдания...

Ами той Кобрата тренира. Ама като тренираш 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата, късаш мускули. Защото мускула се претоварва. И се скъсва. Такава травма идва при форсиране на тренировката! Така че не може да тренираш 24 часа в денонощието нито 7 дни в седмицата. Не четеш ли статията. Прочети последното изречение. "Поне 12 седмици е подготовката за такъв мач, за да бъде готов, за да може мускулатурата да е готова за такъв двубой", допълни той.

Прочети и ти какво съм написал: "мислиш, тренираш и се подготвяш". Под "тренира" нямам предвид да блъска силово и да прави спаринги 24 часа нон-стоп без почивка. А "подготовка" и "мислене" са съвсем отделни неща, второто от което не му е силна страна на Кобрата. Но явно и той така си е представял нещата, както и ти, и затова сега ще гледа мача по телевизията :)

Личи ти колко си далеч от спорта... Ако тренираш постоянно като за мач, контузията ти е в кърпа вързана! Извън подготовка за мач се тренира кондиционно и не на 100%, това да не ти е машина. Боксът е изключително тежък спорт и създаването на оптимална форма се прави само преди мач за известно време на ръба на възможностите.

има нещо гнило в цялата работа. има двоен стандарт за Пулев. Ако си спомняте Кличко се контузи преди мача с Пулев и го отложи, ама не му отнеха титлите. сега на пулев му отнемат да е претендент N1. нещо не ми е ясно защо така.

Шампионът определя правилата, претендентите играя по тях.

"Поне 12 седмици е подготовката за такъв мач, за да бъде готов, за да може мускулатурата да е готова за такъв двубой", --- това са 3 месеца. Вината за травмата е на Зауерланд, защото ТЕ НЕ осигуриха нужното време за подготовка на Кубрат за такъв мач!А то както се казва е 12 седмици или минимум 3 месеца за да може мускулатурата да е готова за такъв двубой. Те не го осигуриха и от там с тия сбити и съкратени тренировки се претовари мускулатурата и ето го резултата. Изцяло вина на Зауерланд че не осигуриха на Кобрата нужното минимално необходимо време за подготовка.

Контузията си е контузия и е основателна причина да не се биеш. Колкото до времето за подготовка, то е еднакво за двамата бойци.

Времето за подготовка не беше еднакво. Месец и половина преди датата на мача съобщиха на Кобрата че ще се бие с Джошуа. (при нужни минимум 3 месеца за подготовка.) Докато Джошуа още след мача с Кличко знаеше че той ще има мач през октомври за защита на титлите си. Само не се знаеше срещу кого. Но мач щеше да има и Джошуа се подготвяше за него от месеци..

Какъвто и да е случаят, решението е правилно. Очевидно, за съжаление Кобрата не е от класата на Джошуа.

За Пулев е малко времето за подготовка, но със същото време разполага и съперникът му, ама той няма оплаквания и не отлага мача, а ще се бие с друг-заместник на Пулев.