11 екипажа, 6 месеца, 58 000 километра: Надпреварата в океана е на живот и смърт. Буквално

Хипотермия, контузии, удавяния, технологии на НАСА и много екшън в неповторимия The Ocean Race

Обратно в новината

Коментари - 11 екипажа, 6 месеца, 58 000 километра: Надпреварата в океана е на живот и смърт. Буквално | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много интересно и екстремно състезание. Все пак не мисля, че участниците са възвишени заради липсата на награден фонд. Хората, които практикуват този спорт често са били наградени материално от други източници. Това разбира се не принизява постижението им. Просто за мен да си баща или майка на две деца е не по-малко екстремно и опасно преживяване, но за което рядко се говори като някакво постижение.

Смятай ако имаш 10-12 деца, все едно си минал яхтите и Париж-Дакар едновременно.... :)

D_T

Автора изобщо не е в час... Първо преди 3 дни вече бяха минали ТРИ дни от старта на ВТОРИЯ етап на регатата от Кабо Верде до Кейп Таун. Второ по цялата дистанция ще се съзтезават само 5 екипа с яхти клас IMOCA. Останалите 6 яхти от клас VO65 се съзтезаваха първия етап и ще имат няколко етапа в Европа. В статията няма нито една снимка от настоящата надпревара и стартиралите лодки... Очевидно автора е видял някаква статия на друг език и я е препечатал без да обърне внимание на датите и кога реално е бил старта... А старта беше на 15ти Януари има няма преди половин месец...

пак респект че изобщо пишат за нещо различно от газ и ботукс :))

В пъти по-добре, отколкото пред копютъра у офисУ!

Откачалки всякакви!

Луд умора нема! Само се поти!

Екипажите са 5, а не 11. https://www.theoceanrace.com/

Най-якото е , че са хора с различни професии търсещи "прераждане". Скиперите и навигаторите не са "зелени" :) Много ми се изкаше да участвам обаче цената беше около 12000 ойро.

D_T

Бъркаш се с Clipper Around the World там може да участва всеки в цената е включено и двуседмично обучение. Направено е малко като реалити, но са си много сериозни етапи около света. Ocean Race е доста по-различна регата и екипажите са си професионалисти.

Това си е оцеляване, няма нищо общо с прераждане.

макар и с най модерни технологии за навигация и здравина на платна,управление и корпус - борбата с най великата стихия е неравна - възхищавам им се и следя всичко което ми е достъпно!

Още по велика е Напреварата за солитери. Vondee Globe. Там всяка грешка е фатална.

Е, и.............да не го накривиха на Господ.

Брутално