Коментари - 209 см за вечността: Преди 36 години Стефка Костадинова полетя към Олимп | Корнер.dir.bg
назад

209 см за вечността: Преди 36 години Стефка Костадинова полетя към Олимп

на 30 август 1987 година българката постави недокоснатия и до днес световен рекорд

Обратно в новината
| Редактор : Александър Сотиров

Коментари - 209 см за вечността: Преди 36 години Стефка Костадинова полетя към Олимп | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари 62

Бе дееба и нещастниците не мойте да прекрачите един метър ама сте тръгнали да плюете Стефка рекорда е рекорд точка...

То ако ставаше само със зоб отдавна да са я били Американките.

Взима ли кинти от МОК за постижението? Някой знае ли?

Трябва да се махне този резултат.Не е реален. Всеки в атлетиката го знае. Още се носят легенди за състоянието на Стефка и Христо Марков.

Сравни сегашния напредък на фармакологията и тогавашния. Какво точно искаш бе !

Чета как разни дупета, опляват високитв постижения на българските спортисти. От тяхните писания, излиза че само САЩ и западните спортисти са за похвала, защото те само на хлеб и вода и по някога подсилени с дренки са постигнали свойте високи резултатати. Ето тези дупета са за похвала.

Софарма също беше ненадмината.

Я питай щангистите.

Казваш, имали сме много добра фармацевтична промишленост тогава. Къде е сега и чия глава да отрежем за унищожаването и?

Целият източен блок през 80те е бил ЗВЕРСКИ ДОПИНГИРАН. Не случайно искаха да се отнемат всички титли на комунистческите атлети от това време. И е редно да го направят.

Американците пък са болни от астма.

Норвежците.

Рекордът си е рекорд, но нямам съмнение, че са я назобали яко преди това. Нечовешко постижение. Важно, че не са я хванали!

Поклон пред това постижение! Жалко, че както страната, така и спорта загиват в БГ-то. Едно време имаше безплатни тренировки, безплатна екипировка, безплатни спортни лагери, на хиляди деца. Имахме и бази, примитивни, но имахме. Сега какво имаме- корупция и нищо друго!

Така е, защото спорта беше държавна политика, за прославата на България, а не бизнес на частни лица.

ЛЕГЕНДА!!!! ВЕЛИКА!!!

Допинг. Нищо повече. Като гледаме днешните атлети нали не си мислите, че няма такива, които да превъзхождат спортистите отпреди 20г.

Като гледам днешните атлети и съм сигурна,че въобще няма допинг.

Ако погледнеш на снимката очевидно има още 5-10 см нагоре. Страхотен скок, браво на Костадинова.

Тя и много други спортисти от онова време прославиха България. Дано около тия които все още са живи се появят нови спортисти и да продължат традициите.

Така е ! Въобще не можем да се доближм (само) до това което постигна Нардна Република България и нейните деца ! Почит и Слава ! Дълбок поклон !

Мизерията, която постигна и с пръчка не искам да я бутна. Единствения начин да държи хората "доволни" беше като позволяваше само на отбрани "големци" да видят как живеят хората по света. Останалите се пазеха да не избягат с автомати.

Кой точно свят е живеел добре - западният колониален нали ? Те и сега живеят добре на гърба на другите - отивай да ги гледаш ! Това, че дойдоха тук и ти дадоха лъксави играчки, за да ти вземат ресурсите и младите таланти те прави някак си ... успяла ? За мъниста ще продадете България ! И преди и сега живеем по-добре от прехвалените третополови извратеняци, като средно ниво, елитът им е винаги недостижим, защото каймакът на крадците е там ! До сега, за в бъдеще - не се знае от кой ще крадат, за да живеят така добре ! Гордей се с България, а не гледай в чуждата паничка ...

И на Йорданка Донкова рекорда не можеха да подобрят 28 години... Обаче на оня джендър Кендра Харисън от сащ му промениха резултата след бягането 2018 и ""би"" рекорда с една стотна.

Нигерийката Тоби Амусен го подобри миналата година и сега рекорда е 12.12. Допингиранта Донкова дето може да я сбъркаш за мъж е трета в ранг листата за всички времена.

може да те сбъркат за жена - тънкото ти гласче и дебелия задник

неква кобила скочила нещо си, голямо постижение за човечеството

От както държавния апарат спря да покрива злоупотребите с допинг и международния контрол се позатегна, вече нямаме толкова медали. Съсипаха я тая държава!

Още не може да и биете рекорда, колкото и да зобите миризливите ви рускини хахахахх

Утрепко, зобят в сащ. Даже умират млади. Справка Флънс Грифит Джойнър и още мн други.

За жалост утрепка не идва от утрепан, какъвто явно си ти.

Американците са болни от астма

Скоро откъм САЩ ще има нов рекорд. Там траслират пола и правят рекорди за... жени... Иновация. Вече отиват към разпад от фалшиви и противочовешки иновации.

Като спортист е била нещо, но като президент на БОК е кръгла нула ! Тъпа, проста, неука ... Същият е лилипута Йордан Йовчев ... Без образование, без качества, керемпезил се на халките до 60 годишна възраст, като накрая почнал и да се напикава ...

Много добре си се описал, диванен пикльо.

Някаква хърватка била скочила 208см. На Костадинова се ядосвах на скоци тогава, че най-високата и точка бе преди летвата и падаше върху нея. Нямаше точното място за прелитане над летвата.

Вижте я на снимката каква е грозна и кльощава. Сега обаче не е така. Понапълнена е със силикон и минава за бизнес дама. Яде и пия на държавна издръжка. И опропастява спорта в БГ.

Рекордът на Костадинова, която тогава беше първа комсомолка и комунистка беше поставен след употреба на допинг. Затова Международната федерация по лека атлетика ИААФ не го признава. После обаче Стефчето стана мутреса и първа демократка. Даже беше избрана от листата на СДС.

World Records High Jump 2.09 Stefka KOSTADINOVA 25 MAR 1965 BULBUL Stadio Olimpico, Roma (ITA) 30 AUG 1987 - https://worldathletics.org/records/by-category/world-records

Така нареченото "назобване" ( цикъл с анаболни препарати ) подобрява спортните резултати с 5- 10%. Част от постигнатото се губи в паузата между следващия цикъл и така с годините резултатите се подобряват. Някога допинг тестовете се провеждаха предимно по време на състезания и спортните щабове изработваха стратегии как спортистите да са " чисти" на теста. Сега с постоянните тестове, това много трудно работи. Усилията се насочват към такива препарати, които са извън списъците на забранените, а не всеки има достъп до тях. Като цяло спортната наука е наука и е в постоянно развитие.

Вечна легенда! Да е жива и здрава още дълго време!

lu4ka

И понеже оттогава няма никакъв шанс да я стигнат, дори още пет краварски чистачки случайно да бутнат рафтовете и да унищожат 20 000 допинг проби, ФАЩ искат зануляване на всички световни и олимпийски рекорди.

Мутресата беше яко назобена тогава. Така й казаха от ЦК на БКП.

Това ли ви казваха да казвате от посолството ? Щото българите не трябва да помнят, че някога, преди посолството имаха спорт и шампиони и бяха шести в Света на спорта !

Рекорда на Стефка стои още защото в тази дисциплина само със зобене не става. Трябва техника, много работа, талант и ген. За тези които я обвиняват че вземала витамини го казвам. Може би сега като дойдат трансджендърите ще падне.

Ама пък без зобене, хептен не става.Можеш да си сигурен/а.

в коя дисциплина става само със зобене, без талант и работа?

От царуването и в бок , ми избледняха спомените, като беше малка , как скачала !

По времето на соца спортът беше едно от малкото неща, с които можеше да се избяга от сивото ежедневие и човек да се реализира на световно ниво. Огромният труд за да се успее си заслужаваше. Сега има безброй начини, това да се постигне, а спортът е един от най - трудните. Затова постепенно и резултатите ни започнаха да намаляват. Къде, къде е по - лесно е с бухалката да направиш пари, отколкото да се мъчиш с години в залата и я изкараш нещо, я не.

тогава начинте бяха безбой а сега знаете само дрога!

Изпълняваш петилеткста предсрочно и ставаш световно известен. :)

Ехее, какъв зоб имаше едно време! Славни времена бяха. Таня Богомилова се бръснеше по два пъти на ден, а Йорданка Донкова имитираше гласа на Морган Фрийман все едно е баща му.

Абе то и гласът на Флорънс Грифит Джойнър беше като на Робокоп.

физически параметри, като: тяло, крака, тегло; добър треньор; техника: разбег, много тренировки, импулс и др. На тренировки е скачала и 2,15m. За рекорда ѝ може да се говори много. Сегашните, могат да имат много от нейните данни и параметри, но нямат техника, а и запас от височина!

Ако се беше назобила, щеше да скочи 220см. :)

Тя беше ! Тогава даваха кафе на закуска - точен знак, че няма да има допинг-тест - кофеинът едно време го имаха за допинг !

Да бе и аналгина беше амфетамин.... хайде стига с тези глупости!

Почети малко преди да се излагаш като гей - The World Anti-Doping Agency (WADA) decided to remove caffeine from the list of banned substances with effect from January 1, 2004, and since then, athletes have been able to consume caffeine-containing products freely. Тъп чалгар !

И съсипа атлетиката ни като председател на БОК. Затова имаме малко медали на Олимпийски игри вече

ква дивотия си издумкал

Точно тя е виновна, че сега никой от младите не се интересува от спорт, няма спортни училища, всички бази - съсипани, станали хотели и т.н., никой не обикаля по училищата да записва децата на спорт, даже сега спортовете са като клубове по фитнес - плащаш членски внос, не всички могат. Та Стефка ти е виновна за повсеместната мутризация и чалгаризация на нацията, нали !

няма коя да скочи над нашата Стефка,лошото е че и тука вече нямаме такива атлетки