209 см за вечността: Преди 36 години Стефка Костадинова полетя към Олимп

на 30 август 1987 година българката постави недокоснатия и до днес световен рекорд

Обратно в новината

Коментари - 209 см за вечността: Преди 36 години Стефка Костадинова полетя към Олимп | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

няма коя да скочи над нашата Стефка,лошото е че и тука вече нямаме такива атлетки

И съсипа атлетиката ни като председател на БОК. Затова имаме малко медали на Олимпийски игри вече

ква дивотия си издумкал

Ако се беше назобила, щеше да скочи 220см. :)

физически параметри, като: тяло, крака, тегло; добър треньор; техника: разбег, много тренировки, импулс и др. На тренировки е скачала и 2,15m. За рекорда ѝ може да се говори много. Сегашните, могат да имат много от нейните данни и параметри, но нямат техника, а и запас от височина!

Точно тя е виновна, че сега никой от младите не се интересува от спорт, няма спортни училища, всички бази - съсипани, станали хотели и т.н., никой не обикаля по училищата да записва децата на спорт, даже сега спортовете са като клубове по фитнес - плащаш членски внос, не всички могат. Та Стефка ти е виновна за повсеместната мутризация и чалгаризация на нацията, нали !

Тя беше ! Тогава даваха кафе на закуска - точен знак, че няма да има допинг-тест - кофеинът едно време го имаха за допинг !

Ехее, какъв зоб имаше едно време! Славни времена бяха. Таня Богомилова се бръснеше по два пъти на ден, а Йорданка Донкова имитираше гласа на Морган Фрийман все едно е баща му.

По времето на соца спортът беше едно от малкото неща, с които можеше да се избяга от сивото ежедневие и човек да се реализира на световно ниво. Огромният труд за да се успее си заслужаваше. Сега има безброй начини, това да се постигне, а спортът е един от най - трудните. Затова постепенно и резултатите ни започнаха да намаляват. Къде, къде е по - лесно е с бухалката да направиш пари, отколкото да се мъчиш с години в залата и я изкараш нещо, я не.

От царуването и в бок , ми избледняха спомените, като беше малка , как скачала !

Рекорда на Стефка стои още защото в тази дисциплина само със зобене не става. Трябва техника, много работа, талант и ген. За тези които я обвиняват че вземала витамини го казвам. Може би сега като дойдат трансджендърите ще падне.

Ама пък без зобене, хептен не става.Можеш да си сигурен/а.

Да бе и аналгина беше амфетамин.... хайде стига с тези глупости!

Абе то и гласът на Флорънс Грифит Джойнър беше като на Робокоп.

Мутресата беше яко назобена тогава. Така й казаха от ЦК на БКП.

lu4ka

И понеже оттогава няма никакъв шанс да я стигнат, дори още пет краварски чистачки случайно да бутнат рафтовете и да унищожат 20 000 допинг проби, ФАЩ искат зануляване на всички световни и олимпийски рекорди.

Вечна легенда! Да е жива и здрава още дълго време!

Така нареченото "назобване" ( цикъл с анаболни препарати ) подобрява спортните резултати с 5- 10%. Част от постигнатото се губи в паузата между следващия цикъл и така с годините резултатите се подобряват. Някога допинг тестовете се провеждаха предимно по време на състезания и спортните щабове изработваха стратегии как спортистите да са " чисти" на теста. Сега с постоянните тестове, това много трудно работи. Усилията се насочват към такива препарати, които са извън списъците на забранените, а не всеки има достъп до тях. Като цяло спортната наука е наука и е в постоянно развитие.

Рекордът на Костадинова, която тогава беше първа комсомолка и комунистка беше поставен след употреба на допинг. Затова Международната федерация по лека атлетика ИААФ не го признава. После обаче Стефчето стана мутреса и първа демократка. Даже беше избрана от листата на СДС.

Вижте я на снимката каква е грозна и кльощава. Сега обаче не е така. Понапълнена е със силикон и минава за бизнес дама. Яде и пия на държавна издръжка. И опропастява спорта в БГ.

Някаква хърватка била скочила 208см. На Костадинова се ядосвах на скоци тогава, че най-високата и точка бе преди летвата и падаше върху нея. Нямаше точното място за прелитане над летвата.

Като спортист е била нещо, но като президент на БОК е кръгла нула ! Тъпа, проста, неука ... Същият е лилипута Йордан Йовчев ... Без образование, без качества, керемпезил се на халките до 60 годишна възраст, като накрая почнал и да се напикава ...

тогава начинте бяха безбой а сега знаете само дрога!

Скоро откъм САЩ ще има нов рекорд. Там траслират пола и правят рекорди за... жени... Иновация. Вече отиват към разпад от фалшиви и противочовешки иновации.

От както държавния апарат спря да покрива злоупотребите с допинг и международния контрол се позатегна, вече нямаме толкова медали. Съсипаха я тая държава!

Изпълняваш петилеткста предсрочно и ставаш световно известен. :)

Още не може да и биете рекорда, колкото и да зобите миризливите ви рускини хахахахх

Утрепко, зобят в сащ. Даже умират млади. Справка Флънс Грифит Джойнър и още мн други.

неква кобила скочила нещо си, голямо постижение за човечеството

И на Йорданка Донкова рекорда не можеха да подобрят 28 години... Обаче на оня джендър Кендра Харисън от сащ му промениха резултата след бягането 2018 и ""би"" рекорда с една стотна.

Така е ! Въобще не можем да се доближм (само) до това което постигна Нардна Република България и нейните деца ! Почит и Слава ! Дълбок поклон !

За жалост утрепка не идва от утрепан, какъвто явно си ти.

в коя дисциплина става само със зобене, без талант и работа?

Това ли ви казваха да казвате от посолството ? Щото българите не трябва да помнят, че някога, преди посолството имаха спорт и шампиони и бяха шести в Света на спорта !

Много добре си се описал, диванен пикльо.

Тя и много други спортисти от онова време прославиха България. Дано около тия които все още са живи се появят нови спортисти и да продължат традициите.

Ако погледнеш на снимката очевидно има още 5-10 см нагоре. Страхотен скок, браво на Костадинова.

Допинг. Нищо повече. Като гледаме днешните атлети нали не си мислите, че няма такива, които да превъзхождат спортистите отпреди 20г.

ЛЕГЕНДА!!!! ВЕЛИКА!!!

Поклон пред това постижение! Жалко, че както страната, така и спорта загиват в БГ-то. Едно време имаше безплатни тренировки, безплатна екипировка, безплатни спортни лагери, на хиляди деца. Имахме и бази, примитивни, но имахме. Сега какво имаме- корупция и нищо друго!

Рекордът си е рекорд, но нямам съмнение, че са я назобали яко преди това. Нечовешко постижение. Важно, че не са я хванали!

Целият източен блок през 80те е бил ЗВЕРСКИ ДОПИНГИРАН. Не случайно искаха да се отнемат всички титли на комунистческите атлети от това време. И е редно да го направят.

Мизерията, която постигна и с пръчка не искам да я бутна. Единствения начин да държи хората "доволни" беше като позволяваше само на отбрани "големци" да видят как живеят хората по света. Останалите се пазеха да не избягат с автомати.

Американците пък са болни от астма.

Американците са болни от астма

Норвежците.

Софарма също беше ненадмината.

Като гледам днешните атлети и съм сигурна,че въобще няма допинг.

Я питай щангистите.

World Records High Jump 2.09 Stefka KOSTADINOVA 25 MAR 1965 BULBUL Stadio Olimpico, Roma (ITA) 30 AUG 1987 - https://worldathletics.org/records/by-category/world-records