Коментари - 65 години от първата "Златна топка": Човекът, който показа на света как да играе футбол | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Явно много неща са се променили във футбола и съм ги пропуснал...а преди половин век златната топка се даваше за най-много вкарани голове в един сезон. И точно по такъв критерий през 1969 година Петър Жеков я спечели с 36 гола. Мачът, в който отбеляза 36-тия гол беше с Тракия (Пловдив ) на Армията с резултат 4:1 и три гола на Жеков. Динко, ограмоти се малко бе, дечко!

златната обувка се дава за голове... Малко прочети преди да говориш глупости.

Жеков спечели Златната обувка, не топка

велик

E na яко да ro eвa.

Задължен ! …и понеже НЕ отбирам от футбол (било сокер, било онятам) - Се оказва че Традицията на Спортни карти (НЕ за игра де .. ЗА Колекция) май Започва с него. ——- Колкото до Чая - …ммм…абе С какво Е бил ? … С ! ..а НЕ От де :-)))))))

Скромност, упоритост, уважение, труд, желание, грижа за родителите, и тн, все неща, които в момента са 1 на милион. Как ли ще свърши всичко? Аз от няколко години почти спрях да гледам футбол, има още няколко имена с които окончателно ще спра след пенсионирането им, а съм на няма и 40. Бг футбол от поне 10 години не гледам, а Ф1 я спрях много отдавна. Сега глвдам децата се кефят на Леброн Джеймс, ама не ми допада като личност, арогантен и надменен, нооо явно нищо не разбирам.

Мдааа ... звучи ми толкова познато. Пробвай със Snooker, MotoGP, Speedway, мен много ме радват. Има си тактика и стратегия ... както и чест и достойнство ... интригите са голяма рядкост.

Браво Динко, Адмирации! Добър материал! Това е футбола преди всичко - игра и триумф на човешкия дух. Браво!

Толкова мастило сте изхабили за някакъв посредственик! Сигурно като всеки западен спортист се е наливал със стимуланти! Хайде няма нужда!

Уфффф, а на изток сигурно го карахме на филии намазани със свинска маз. Я стига! И тук и там имахме футболисти , наистина по душа футболисти. Дето викаше дедо ми - и оная работа му е футболист. А сега се прехранват момченцата ритайки топката.