Коментари - 65 години от първата "Златна топка": Човекът, който показа на света как да играе футбол | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Толкова мастило сте изхабили за някакъв посредственик! Сигурно като всеки западен спортист се е наливал със стимуланти! Хайде няма нужда!

Браво Динко, Адмирации! Добър материал! Това е футбола преди всичко - игра и триумф на човешкия дух. Браво!

Скромност, упоритост, уважение, труд, желание, грижа за родителите, и тн, все неща, които в момента са 1 на милион. Как ли ще свърши всичко? Аз от няколко години почти спрях да гледам футбол, има още няколко имена с които окончателно ще спра след пенсионирането им, а съм на няма и 40. Бг футбол от поне 10 години не гледам, а Ф1 я спрях много отдавна. Сега глвдам децата се кефят на Леброн Джеймс, ама не ми допада като личност, арогантен и надменен, нооо явно нищо не разбирам.

Уфффф, а на изток сигурно го карахме на филии намазани със свинска маз. Я стига! И тук и там имахме футболисти , наистина по душа футболисти. Дето викаше дедо ми - и оная работа му е футболист. А сега се прехранват момченцата ритайки топката.

Задължен ! …и понеже НЕ отбирам от футбол (било сокер, било онятам) - Се оказва че Традицията на Спортни карти (НЕ за игра де .. ЗА Колекция) май Започва с него. ——- Колкото до Чая - …ммм…абе С какво Е бил ? … С ! ..а НЕ От де :-)))))))

E na яко да ro eвa.

велик

Явно много неща са се променили във футбола и съм ги пропуснал...а преди половин век златната топка се даваше за най-много вкарани голове в един сезон. И точно по такъв критерий през 1969 година Петър Жеков я спечели с 36 гола. Мачът, в който отбеляза 36-тия гол беше с Тракия (Пловдив ) на Армията с резултат 4:1 и три гола на Жеков. Динко, ограмоти се малко бе, дечко!

златната обувка се дава за голове... Малко прочети преди да говориш глупости.

Мдааа ... звучи ми толкова познато. Пробвай със Snooker, MotoGP, Speedway, мен много ме радват. Има си тактика и стратегия ... както и чест и достойнство ... интригите са голяма рядкост.

Жеков спечели Златната обувка, не топка