Босът на МОК алармира: Политиката задушава спорта, краят е близо

Томас Бах с емоционален коментар за кризата в олимпийското движение

Обратно в новината

Коментари - Босът на МОК алармира: Политиката задушава спорта, краят е близо | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какви 70 войни ? Само в Украйна има война !

Закривай!, бате.

Политика + ковидарене + треверси + химия + кинти - това е смъртоносен коктейл за спорта. Но водеща е политиката, защото и в останалите изброени неща има много политика. И това не е само за олимпийския спорт, а изобщо.

Да си правят европейски състезания с лентички на дъгата, сменени полове и участие на европейските държави като Израел и Австралия

Евала. Супер адекватен коментар. Западняците обичат демокрация и толерантност само ако не противоречи на техните интереси. В противен случай - диктатура до дупка.

Демокрацията е също форма на диктатура. Дори в идеалния случай. По същество е власт на мнозинството над малцинството. Но реалността е много по-грозна. В реалността демокрацията е власт на политически организирани малцинства над мнозинството.

Босът е прибрал едни пари от някои хора и сега трябва да си ги оправдае...

Излизат на ринга български и македонски боксьор. След първия рунд макето е с посинени очи и едвам диша. Но ето го спасението: "Он е бугарин-татарин и нема право да ме бие"

Политиката задушава спорта и изкуството. Винаги е имало огромен интерес към тези двете сфери и огромни щения да стане на твоето. Но никога преди никой не си е позволявал чак до там да се меси, че с голямата сопа да подрежда нещата според собствения си кеф. Така спортът и изкуството биват убивани. Човечеството губи забавленията които осмислят мирния живот....

МОК СМОК никой не Ви гледа вече...

я марш руски ибрикчия ми като 70% вие изобщо какво точно работите, да еббъ в кухата глава

САЩ започнаха да получават все повече забележки. Скоро и тъпаците ще забележат кой е големият маскара. И ще дойде моментът, в който ще о оставят сам да си маскарува. Даже и гъзолизачите ще се отдръпнат с висящи езици, които сега са дълбоко напъхани.

Злото се самоунищожава. САЩ са вече в колапс. Все повече хора започват да казват истината, че царят е фактически гол. олямата демокрация се оказа с най-демократичните безкрайно големи кредити, с най-демократичното най-голямо в света въоръжение, с най-демократично емитираните и най-демократично без покритие долари, най-домократично избили най-много хора от най-демократичните няколко десетки години насам и в най-домократичните най-много войни. Също разполагат с най-мноо демократични военни бази по света, които не знаем на кого са нужни, освен на най-голямата демокраци я в света. Когато Хилъри Клинтън посети във Великобритания дали Оксфорд, или Кеймбридж, ще ви излъжа, но това няма значение, се изцепила, че САЩ са дали демокрацията на света. При това е била освиркана като тъпачка, защото не знае къде са основите на демокрацията. Тези тъпаци са забравили отдавна коя е майка им Европа и не я уважават за 5 ст. Вместо това я ползват за пачавра с помощта на предатели като Урсула, нашия Кирчо П и прочее измет малоумна. Така ще се сгромолясат демократично, че ще има демократично да се кефим. Което вече става. Само България трябва леко да се отмести настрана, защото демократичния вонящ труп САЩ вече се срутва и което попадне под него, тежко му. В момента САЩ си постилат ЕС под себе си, че да паднат на меко. Само две неща им пречат - двата четвъртити откъм Русия и Китай. Много ще боли!

че обявиха че щели да строят още 4 бази...т.е. от 750 ще станат 754...и това са базите им извърн Америка....

В САЩ дето са в колапс нямат къща с външен кенеф и без ток и вода, и хората работята за 20 долара и повече на час... В голяма криза са да... А в посраната Кочина дето цъфти и връзва майката си ебало, за това на пияното джудже медведев синчето му там живееше до скоро, докато не го изритаха след началото на специалната вАенна осерация обратно в блатния кенеф скапан нещастник, кой знае от кое село ги пишеш тия простотии...

И колко им е външния дълг? И защо вече никой не им купува облигациите? И защо Бразилия и Китай вече ще се разплащат в юани? И защо....? Чети и мисли приятелю! САЩ са колос на глинени крака. Поредната империя която залязва. Историята показва, че когато падат империи се разбърква целия свят. Дано се размине по-леко.

Ми да. Там имат по 4-5 чешми на мивката и тече от тях освен вода и мед, и мляко и вино и бира. Защо пишеш глупости бе? Ти някога стъпвал ли си в Америка?

Оctavius

В САЩ има много по-страшни неща от външна тоалетна... Примерно сметка от 130 000 долара за едноседмичен престой в болница заради инфаркт... Или 4-5000 долара на месец за инсулин... Да се чудиш как се лекуват нормалните хора изобщо... Не че тук сме за пример, но и там не е "земята на безкрайните възможности". Ако и да е била някога...

Браво!!! Един световен ръководител да мисли и да не е васал на лъжливите военно люби агресори!!!

Здраве, пак ще го напиша Нема как страна агресор, от една година унищожаваща цели градове, да е на олимпийски игри Нема как страна отричаща на повечето си съседи правото на съществуване да е на олимпийски игри Да не говорим, че това отдавна не е спорт, а бизнес със спортни шоута И става дума за много пари Сериозна политика и никакъв спорт Само шоу.

Участват спортисти, не страна. А коато САЩ са избивали милион души, спрени ли са тените спортисти? Изобщо за параванана измислена справедливост такива като тебе са привърженици на най-голямата помия на света. Сбъканяк!

Троле малоумен кога щатите са избивали милиони за разлика от любимата ти кочина?

С тези изказвания Томас Бах критикува САЩ, Канада, Великобритания, Австралия, ЕС, Япония, Южна Корея. Този хубавец Томас Бах добре критикува Запада от топлото си кресло в централата на МОК намираща се в ... Лозана, Швейцария!?! Защо Томас Бах не премести централата на МОК в гр. Воронеж (Русия), или пък в гр. Шираз (Иран), или пък в гр. Расън (Северна Корея), да поживее в тези хубави и светли страни, да си вее там байряка и да критикува там на местна почва било то Путлер, било то Али Хаменеи, или пък Ким Чен Ун ... и тогаз да видим каква песен в защита на тези режими ще пее тоз убавец. Много е мил и нежен Западът с подобни наглеци като Томас Бах, дет се казва в една поговорка - "храни куче - да те лае". След подобни изказвания на Томас Бах защо Западът не го натири да живее и работи в Русия, Иран или Северна Корея, очевидно там ще му хареса (на него и цялото му семейство) щом така пламенно защитава каузата и идеите на тези режими.

това е положението Киро!

Политиката и политиците задушават всичко, те работят само за сбе си!

Браво за смелата позиция на този истински мъж ! Само дето не събра сили да каже, кои са тези правителства, които се месят в спорта - сащ и техните подлоги в ЕС нали ? Докога западните лицемери, чиито ръце са потънали в кръв от избитите невинни цивилни жертви на колониалните им държави ще учат останалите на демокрация ?

Виждал съм централата на МОК в Женева. Шефа им сигурно взима 500К на година. Как няма да плаче за Олимпиадите и да иска всички да участват , т.е. да плащат годишните си вноски. А убитите украински майки, жени , деца?????

А убитите Руски жени и деца от укрофашистите за 8 години в Донбас не ги ли броиш бе малката ? Или не ти изнася ? Светът се обръща срещу запада, заради бруталното им лицемерие ! Справедливост за всички - в момента украйна жъне това, което пося преди 8 години ! И това е само началото - този път ще изпиете горчивата чаша до дъното ! Без милост към укронацистките палачи на невинни Руски деца !

Ти си идиот!!!!

Спортът винаги е бил и винаги ще бъде зависим от политиката. Вижте световното в Италия през 30те, Олимпиадата на Хитлер, Световното в Аржентина. Въпросът е да се прави по правилния начин - не съм забрана на спортисти и държави, а с честни състезания и победи.

В съвременния свят спортът е най-силната и успешна мирна форма на политика! Много по-силна от дипломацията, по-силна от културния обмен. Другото е заблуда и опит да се легитимира човеконенавистния режим на Путин, целящ да ликвидира цяла държава и да унищожи една нация!

сащ избиват над 80 млн. индианци и заграбва Северна Америка ! Англия избива над 100 млн. индийци и австралийци и им заграбва държавите ! испания избива над 70 млн. ацтеки, инки и маи ! германия избива над 4 млн. евреи като ги гори и прави на сапун ! швейцария присвоява милиарди в злато на избитите над 4 млн. евреи в концлагерите, като отказва да даде оставеното наследство на еврейските деца, защото нямали смъртен акт ( който не се издава от концлагерите). франция избива над 15 млн. африканци и заграбва Африка ! И ти ли ще ми говориш за "човеконенавистен" режим на Путин, който разчиства укронацистите, които 8 години се гавриха с Руски жени и деца в Донбас бе боклук !

Мурзилко, ти наясно ли си колко е предколумбовото население на двете америки? Наясно ли си, че не са и 30 милиона накуп Наясно ли си че колкото по- на север, толкова по рядко е населена северна америка с индианци Наясно ли си, кога са основани САЩ, и че най- много измират в испанските колонии и то заради пренесените от белите болести, срещу които индианците немат имунитет Ама кво ли те питам, путлерастите си живеете в паралелна реалност, по принцип

Хубаво е, че някой все пак се опитва да бъде реален и да защити прословутите олимпийски правила. Помня, как в миналото спираха спортни федерации от участия, заради това че правителствата на съответните държави се месеха в спорта. Сега намесата на политиците се превърна в нова нормалност. Естествено, само ако е срещу Русия. Жалко е, но е ясно, че този човек няма да остане дълго на поста си. Ще бъдат извадени разни "доказателства", че е против евреите, или против гейовете или нещо подобно и ще го изолират.

не мога да повярвам ,че на запад има толкова стойностни хора.Може би не всичко е загубено за човечеството.

Дебилните западни политици задушават всичко, не само спорта.

Аз искам джендърските дрогирани псевдо спортисти на кокаиновия хуй Еленски да бъдат изхвърлени отвдякъде

Не могат да не приемат защото не решават те. Всички са с равни права и невинни до доказване на противното. Като имат нетърпимост или дискриминират руснаци - да не участват. Спортът както и науката цели съперничество межди народите на обективни принципи - нека най-добройат печели с качества и умения. Те за какво са там? Да ни показват политически пристрастия или да ни покажат физически и психическу умения и способности?

Смел човек - в днешно време не са много хората, които могат да си позволят да казват истината.

СПОРТ е нещо съвсем друго. А пък страна агресор, страна унищожаваща цивилно население и инфраструктура Страна отказваща на съседите си право на съществуване, със сигурност няма място на олимпийски игри Но, става дума за едни пари разбира се Мноооого пари

lu4ka

И аз така мисля. Да се маха Усрайна от световния спорт!

Що не питате иракчаните, сирийците, афганистанците, сърбите, либийците, йорданците, иранците и поне още десет нации на какво мнение са?!?! Разбира се, че най-демократичната нация с най-демократичните бомби е извън юрисдикцията на съда в Хага, ама за едни центове някои хора майките и Родината си продават. Вие от кои сте?

Закривай! На кому е нужен (спортен) свят без България, Беларус и Русия? Усетиха се накъде вървят нещата и се мъчат да променят довчврашните си ксеновобски и русофобски позиции. Е, не става вече така. Светът е друг.

Браво! Ненапразно този човек е Президент на Международния олимпийски комитет. Много достойна позиция на човек, разбиращ и отдаден на спорта и Олимпийската идея. Политиката няма място в спорта. Само гейове, джендъри и хора, които нямат нищо общо със спорта могат да подкрепят изключване от състезание на хора, които с нищо не са виновни за действията на цели държавни машини, които действия пречат на тяхната подготовка повече от колкото на всеки друг.

Мърсотиите вървят от 1980 година. Лицемерните принципни.

Няма свят без Русия

Спортът стана по чист и гледаем миналата година!

Краят не е близо, краят вече беше. Много отдавна олимпийското движение е затънало в корупция и скандали на всички нива. Това задушава спорта много повече от политиката. А че Русия няма място в никакви прояви на цивилизованият свят в момента, това е съвсем очевидно. Това не е политика, а цивилизационни различия. За съжаление те са факт и са много по-значими от това кой колко далеч ще хвърли някакво гюле един път на четири години срещу баснословни суми за организация на събитието и невъобразими по размер подкупи.

Нямат място и САЩ и Великобритания, а също и други такива извършили агресия срещу други държави в нарушение на международните закони, но вие лицемерно пропускате тези факти. Защо ли? Елементарно е - Двойни Стандарти на които вие се кланяте ваше Величество ЛИЦЕМЕР.

Що не се върнем още в годините на робството? Нека да разгледаме историята на все по-най-демократичните държави като Англия, Франция, Белгия ( с кланетата в Африка, които задминават Сталинските лагери на смърта), Португалия, Испания и без Америка, щото там африканците доброзорно са ходили да се демократизират.

Готви се алтернатива на МОК от страна на Москва и Пекин. Затова и чиновниците от МОК са в паника, ще загубят позициите и финансирането си....

Вервай си! САЩ платиха 22 млрд. за правата до 2032, Русия и Китай около 1 млрд… При комунизма няма реклама и пролетариата е равно беден не забравяй!

на последните събития да видим първо дали ще има Олимпиада в Париж;)Че това са сериозни разходи,срещу не толкова сигурни приходи....а в същото време трябва да обясняват на хората,че няма пари;)

Е, кви спортисти имат тези 3 държави, да си направят една олимпиада помежду им - например в Бахмут - тя е в Окраина или вече не е.

Ко речи?

че краят е близо, но още не е дошъл, но ще става все по-зле колкото повече наближава.

това не е обикновенна война това е война между нашата цивилизация и варварите на путтттлер разбира се че нямат място в спорта никои които подкрепят варваризма на един диктатор...

Ти си глупав

.

Не, просто е поредният недоклатен педал.

Глупости, не драскай глупости! Самият придент на МОК каза, че през последните години е имало над 70 военни конфликта и никай не е спирал спортисти от участие. Дори през 1936 година имаше олимпиада, организирана от Хитлер, и всички страни, включително и САЩ участваха!

Абе за тая опорка не разбрахте ли, че тогава Хитлер не е воювал още с никой?

война на ценности, в която и двете страни са отстъпили от Истината. Може да се окаже, че точно от това влошаване на нещата имат нужда хората, за да отрезнеят към правото, което иначе се пренебрегва заради интереса.

помисли за варварите още малко.

Прав е човека не трябва политиката да влкияе на спорта, политиката си е за политиците и партиите им.

Ако босът на МОК мисли, че края е близо и няма визия за бъдещето на спорта, да подава оставка и да се маха. Да се предлагат решения, не констатации!

Абе той мисли, ама за теб мисленето е сложна работа