Босът на МОК алармира: Политиката задушава спорта, краят е близо

Томас Бах с емоционален коментар за кризата в олимпийското движение

Обратно в новината

Коментари - Босът на МОК алармира: Политиката задушава спорта, краят е близо | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако босът на МОК мисли, че края е близо и няма визия за бъдещето на спорта, да подава оставка и да се маха. Да се предлагат решения, не констатации!

Прав е човека не трябва политиката да влкияе на спорта, политиката си е за политиците и партиите им.

това не е обикновенна война това е война между нашата цивилизация и варварите на путтттлер разбира се че нямат място в спорта никои които подкрепят варваризма на един диктатор...

Ко речи?

Е, кви спортисти имат тези 3 държави, да си направят една олимпиада помежду им - например в Бахмут - тя е в Окраина или вече не е.

на последните събития да видим първо дали ще има Олимпиада в Париж;)Че това са сериозни разходи,срещу не толкова сигурни приходи....а в същото време трябва да обясняват на хората,че няма пари;)

Ти си глупав

Абе той мисли, ама за теб мисленето е сложна работа

.

Глупости, не драскай глупости! Самият придент на МОК каза, че през последните години е имало над 70 военни конфликта и никай не е спирал спортисти от участие. Дори през 1936 година имаше олимпиада, организирана от Хитлер, и всички страни, включително и САЩ участваха!

че краят е близо, но още не е дошъл, но ще става все по-зле колкото повече наближава.

война на ценности, в която и двете страни са отстъпили от Истината. Може да се окаже, че точно от това влошаване на нещата имат нужда хората, за да отрезнеят към правото, което иначе се пренебрегва заради интереса.

Готви се алтернатива на МОК от страна на Москва и Пекин. Затова и чиновниците от МОК са в паника, ще загубят позициите и финансирането си....

Краят не е близо, краят вече беше. Много отдавна олимпийското движение е затънало в корупция и скандали на всички нива. Това задушава спорта много повече от политиката. А че Русия няма място в никакви прояви на цивилизованият свят в момента, това е съвсем очевидно. Това не е политика, а цивилизационни различия. За съжаление те са факт и са много по-значими от това кой колко далеч ще хвърли някакво гюле един път на четири години срещу баснословни суми за организация на събитието и невъобразими по размер подкупи.

Абе за тая опорка не разбрахте ли, че тогава Хитлер не е воювал още с никой?

Няма свят без Русия

Вервай си! САЩ платиха 22 млрд. за правата до 2032, Русия и Китай около 1 млрд… При комунизма няма реклама и пролетариата е равно беден не забравяй!

Спортът стана по чист и гледаем миналата година!

Мърсотиите вървят от 1980 година. Лицемерните принципни.

помисли за варварите още малко.

Браво! Ненапразно този човек е Президент на Международния олимпийски комитет. Много достойна позиция на човек, разбиращ и отдаден на спорта и Олимпийската идея. Политиката няма място в спорта. Само гейове, джендъри и хора, които нямат нищо общо със спорта могат да подкрепят изключване от състезание на хора, които с нищо не са виновни за действията на цели държавни машини, които действия пречат на тяхната подготовка повече от колкото на всеки друг.

Не, просто е поредният недоклатен педал.

Закривай! На кому е нужен (спортен) свят без България, Беларус и Русия? Усетиха се накъде вървят нещата и се мъчат да променят довчврашните си ксеновобски и русофобски позиции. Е, не става вече така. Светът е друг.

Нямат място и САЩ и Великобритания, а също и други такива извършили агресия срещу други държави в нарушение на международните закони, но вие лицемерно пропускате тези факти. Защо ли? Елементарно е - Двойни Стандарти на които вие се кланяте ваше Величество ЛИЦЕМЕР.

СПОРТ е нещо съвсем друго. А пък страна агресор, страна унищожаваща цивилно население и инфраструктура Страна отказваща на съседите си право на съществуване, със сигурност няма място на олимпийски игри Но, става дума за едни пари разбира се Мноооого пари

Смел човек - в днешно време не са много хората, които могат да си позволят да казват истината.

Не могат да не приемат защото не решават те. Всички са с равни права и невинни до доказване на противното. Като имат нетърпимост или дискриминират руснаци - да не участват. Спортът както и науката цели съперничество межди народите на обективни принципи - нека най-добройат печели с качества и умения. Те за какво са там? Да ни показват политически пристрастия или да ни покажат физически и психическу умения и способности?

Аз искам джендърските дрогирани псевдо спортисти на кокаиновия хуй Еленски да бъдат изхвърлени отвдякъде

Дебилните западни политици задушават всичко, не само спорта.

не мога да повярвам ,че на запад има толкова стойностни хора.Може би не всичко е загубено за човечеството.

lu4ka

И аз така мисля. Да се маха Усрайна от световния спорт!

Хубаво е, че някой все пак се опитва да бъде реален и да защити прословутите олимпийски правила. Помня, как в миналото спираха спортни федерации от участия, заради това че правителствата на съответните държави се месеха в спорта. Сега намесата на политиците се превърна в нова нормалност. Естествено, само ако е срещу Русия. Жалко е, но е ясно, че този човек няма да остане дълго на поста си. Ще бъдат извадени разни "доказателства", че е против евреите, или против гейовете или нещо подобно и ще го изолират.

Що не питате иракчаните, сирийците, афганистанците, сърбите, либийците, йорданците, иранците и поне още десет нации на какво мнение са?!?! Разбира се, че най-демократичната нация с най-демократичните бомби е извън юрисдикцията на съда в Хага, ама за едни центове някои хора майките и Родината си продават. Вие от кои сте?

В съвременния свят спортът е най-силната и успешна мирна форма на политика! Много по-силна от дипломацията, по-силна от културния обмен. Другото е заблуда и опит да се легитимира човеконенавистния режим на Путин, целящ да ликвидира цяла държава и да унищожи една нация!

Спортът винаги е бил и винаги ще бъде зависим от политиката. Вижте световното в Италия през 30те, Олимпиадата на Хитлер, Световното в Аржентина. Въпросът е да се прави по правилния начин - не съм забрана на спортисти и държави, а с честни състезания и победи.

Ти си идиот!!!!

Що не се върнем още в годините на робството? Нека да разгледаме историята на все по-най-демократичните държави като Англия, Франция, Белгия ( с кланетата в Африка, които задминават Сталинските лагери на смърта), Португалия, Испания и без Америка, щото там африканците доброзорно са ходили да се демократизират.

Виждал съм централата на МОК в Женева. Шефа им сигурно взима 500К на година. Как няма да плаче за Олимпиадите и да иска всички да участват , т.е. да плащат годишните си вноски. А убитите украински майки, жени , деца?????

Браво за смелата позиция на този истински мъж ! Само дето не събра сили да каже, кои са тези правителства, които се месят в спорта - сащ и техните подлоги в ЕС нали ? Докога западните лицемери, чиито ръце са потънали в кръв от избитите невинни цивилни жертви на колониалните им държави ще учат останалите на демокрация ?

А убитите Руски жени и деца от укрофашистите за 8 години в Донбас не ги ли броиш бе малката ? Или не ти изнася ? Светът се обръща срещу запада, заради бруталното им лицемерие ! Справедливост за всички - в момента украйна жъне това, което пося преди 8 години ! И това е само началото - този път ще изпиете горчивата чаша до дъното ! Без милост към укронацистките палачи на невинни Руски деца !

сащ избиват над 80 млн. индианци и заграбва Северна Америка ! Англия избива над 100 млн. индийци и австралийци и им заграбва държавите ! испания избива над 70 млн. ацтеки, инки и маи ! германия избива над 4 млн. евреи като ги гори и прави на сапун ! швейцария присвоява милиарди в злато на избитите над 4 млн. евреи в концлагерите, като отказва да даде оставеното наследство на еврейските деца, защото нямали смъртен акт ( който не се издава от концлагерите). франция избива над 15 млн. африканци и заграбва Африка ! И ти ли ще ми говориш за "човеконенавистен" режим на Путин, който разчиства укронацистите, които 8 години се гавриха с Руски жени и деца в Донбас бе боклук !

Политиката и политиците задушават всичко, те работят само за сбе си!

С тези изказвания Томас Бах критикува САЩ, Канада, Великобритания, Австралия, ЕС, Япония, Южна Корея. Този хубавец Томас Бах добре критикува Запада от топлото си кресло в централата на МОК намираща се в ... Лозана, Швейцария!?! Защо Томас Бах не премести централата на МОК в гр. Воронеж (Русия), или пък в гр. Шираз (Иран), или пък в гр. Расън (Северна Корея), да поживее в тези хубави и светли страни, да си вее там байряка и да критикува там на местна почва било то Путлер, било то Али Хаменеи, или пък Ким Чен Ун ... и тогаз да видим каква песен в защита на тези режими ще пее тоз убавец. Много е мил и нежен Западът с подобни наглеци като Томас Бах, дет се казва в една поговорка - "храни куче - да те лае". След подобни изказвания на Томас Бах защо Западът не го натири да живее и работи в Русия, Иран или Северна Корея, очевидно там ще му хареса (на него и цялото му семейство) щом така пламенно защитава каузата и идеите на тези режими.

това е положението Киро!

Мурзилко, ти наясно ли си колко е предколумбовото население на двете америки? Наясно ли си, че не са и 30 милиона накуп Наясно ли си че колкото по- на север, толкова по рядко е населена северна америка с индианци Наясно ли си, кога са основани САЩ, и че най- много измират в испанските колонии и то заради пренесените от белите болести, срещу които индианците немат имунитет Ама кво ли те питам, путлерастите си живеете в паралелна реалност, по принцип

Здраве, пак ще го напиша Нема как страна агресор, от една година унищожаваща цели градове, да е на олимпийски игри Нема как страна отричаща на повечето си съседи правото на съществуване да е на олимпийски игри Да не говорим, че това отдавна не е спорт, а бизнес със спортни шоута И става дума за много пари Сериозна политика и никакъв спорт Само шоу.

Браво!!! Един световен ръководител да мисли и да не е васал на лъжливите военно люби агресори!!!

Участват спортисти, не страна. А коато САЩ са избивали милион души, спрени ли са тените спортисти? Изобщо за параванана измислена справедливост такива като тебе са привърженици на най-голямата помия на света. Сбъканяк!

Злото се самоунищожава. САЩ са вече в колапс. Все повече хора започват да казват истината, че царят е фактически гол. олямата демокрация се оказа с най-демократичните безкрайно големи кредити, с най-демократичното най-голямо в света въоръжение, с най-демократично емитираните и най-демократично без покритие долари, най-домократично избили най-много хора от най-демократичните няколко десетки години насам и в най-домократичните най-много войни. Също разполагат с най-мноо демократични военни бази по света, които не знаем на кого са нужни, освен на най-голямата демокраци я в света. Когато Хилъри Клинтън посети във Великобритания дали Оксфорд, или Кеймбридж, ще ви излъжа, но това няма значение, се изцепила, че САЩ са дали демокрацията на света. При това е била освиркана като тъпачка, защото не знае къде са основите на демокрацията. Тези тъпаци са забравили отдавна коя е майка им Европа и не я уважават за 5 ст. Вместо това я ползват за пачавра с помощта на предатели като Урсула, нашия Кирчо П и прочее измет малоумна. Така ще се сгромолясат демократично, че ще има демократично да се кефим. Което вече става. Само България трябва леко да се отмести настрана, защото демократичния вонящ труп САЩ вече се срутва и което попадне под него, тежко му. В момента САЩ си постилат ЕС под себе си, че да паднат на меко. Само две неща им пречат - двата четвъртити откъм Русия и Китай. Много ще боли!

САЩ започнаха да получават все повече забележки. Скоро и тъпаците ще забележат кой е големият маскара. И ще дойде моментът, в който ще о оставят сам да си маскарува. Даже и гъзолизачите ще се отдръпнат с висящи езици, които сега са дълбоко напъхани.