Бум на деца-гении в шахмата, двама 8-годишни биха гросмайстори за историята

Световната федерация призна резултата на Леонид Ковачевич повече от месец след него

Обратно в новината

Коментари - Бум на деца-гении в шахмата, двама 8-годишни биха гросмайстори за историята | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хора, опомнете се. Като играете с дете на нещо, какво правите - оставяте го да победи в някоя игра, за да се стимулира детето, да му е интересно и да го влече. Като видиш някакъв фъстък как съсредоточено играе, сърце не ти дава да му секнеш удоволствието на детето. Все едно някой да играе на канадска борба с осемгодишно и да му счупи ръката, за да покаже колко е велик и силен. В дир-а са некадърни, за тях е ясно, пишат такива истории, за да събират кликове. Изчакайте да пораснат тези "таланти", да се докажат, пък тогава ще ги коментираме.

Да, да, това само бета мъжлетата го правят. Аз съм алфа мъжкар и като видя лапе му чупя дъската в главата.

Това не е нещо ново, Забравили сте, когато Антоанета Стефанова завърши реми с Махаил Тал., а беше на 6 и половина години! Така че, във всяко поколение има много шахматни генийчета ...

рейтинг 2186 е кандидат-майсторски рейтинг - такъв пишман-гросмайстор с *ур да го биеш по главата ;-)

Съгласен, нищо против Попчев, преди 20-30 години беше горе-долу добър играч, но никога на световно ниво подобно на Кирил Георгиев, Топалов, Васил Спасов, Делчев, Димитър Дончев или Чепаринов, изброените са класа, силно се съмнявам момчето да може да бие някой от изброените и в следбащите примерно пет години.

Добавка --------------------- Сега гледах малко игри на Милко Попчев и човекът си играе, миналата година два пъти е победил Лу Миаоуи, китайско момиче на 14 сега дето е с 2399 ело, не е точно като преди когато е бил близо до 2500 ело, но все пак има желание и очевидно си обича шаха и не случано Кайса го наградила със званието Гросмайстор. Едно голямо браво му казвам!

Действащ и в кондиция гросмайстор под 2500 няма.

По- странно щеше да бъде, 8 годишно да бие възрастен боксьор или борец :)

Това е щото навлязоха много компютрите и шах-ботовете в шаха. За голяма част от играчите вече всичко се състои в запаметяване на определени позиции и комбинации, дори и в доста по-късен етап на играта. При децата има повече креативност и затова се получават тези победи.

Децата са ни умни! Много дори! И да брутални са на шах!

Умни, мъде. Кат пораснат стават джендъри, пеераси, наркомани и всяква друга измет и паплач. Няма свестни хора вече, още от малки се изкривяват и тръгват в погрешни посоки.