Коментари - Евро 2024, историята: Преди 56 години славна България стигна 1/4-финал с Гунди и Пенев | Корнер.dir.bg
назад

Евро 2024, историята: Преди 56 години славна България стигна 1/4-финал с Гунди и Пенев

Какво ли щеше да стане, ако националите ни бяха елиминирали Италия на Евро 1968?

Обратно в новината

Коментари - Евро 2024, историята: Преди 56 години славна България стигна 1/4-финал с Гунди и Пенев | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари 13

България пета на ЕП? Това днес е немислимо.

Задръжте ако може великия Ники Михайлов още 30 години в Левски за да го оправи като отбор от европейска величина

Когато имаше боза от две стотинки, еееех и Тошо гледаше от портрета на стената гордо, а от радиоточката под него говореха за преизпълненият план на отминаващата петилетка. Мда, да се замисля искам ли го това отново…. не, остави. Благодаря.

Нищо нали сега си имаш Тиквун, Шиши, Кирил, Кокорий и сие.

Днес само лъжи!!! Това е било по времето на "престъпния" СОЦИАЛИЗЪМ!!! А нещо за Чико в заглавието??? нещо за Тумби?.............А за Жеков???

Нашият вратар на първия мач с Италия в София беше Станчо Бончев, а не Симеон Симеонов.

на втория мач дебют за Италия направи Дино Дзоф и само след 14 години стана световен шампион

Разбира се с Пенев и Гунди, но Чико Дерменджиев бележи повечето голове. Разбира се трябва да се споменат първо други имена за столичните "фенове". Гунди е плакал, като си тръгвал от Ботев но е ТРЯБВАЛО да отиде в "обора" на МВР..

Гунди играе за Ботев докато отбива редовната си военна служба - от есента на 1961 до есента на 1963 г. Та ми е много интересно за кой отбор на МВР става въпрос през 1963 г? Обединяването със Спартак София и преминаването под шапката на МВР става почти 7 години по-късно. И след обединението цялото спортно дружество, което вече се нарича Левски-Спартак има собствена спортна рота, подразделение на Вътрешни войски на МВР, където изявените спортисти на дружеството отслужваха военната си повинност. Така че, ако Гунди беше роден 7 години по-късно щеше да си е войник в София и нямаше да му се налага да играе в Пловдив.

Вие нормални ли сте с тези статии? Вижте къде сме и какво представляваме в момента, не само в спорта, а като цяло. Пълен провал като държава. Вместо да пишете глупости напишете защо се получи така и как това да, се промени...

А кое време беше това, когато на футбол България бе пета в Европа. Времето на славния СЦИАЛИЗЪМ, който за щастие се завръща!!!

Уфффф, какво значение има, че преди 50 години една топка е минала между три греди? Каква толкова Слава, какъв е този Героизъм, какво толкова е станало

как "Европейска и модерна" България все със стари лаври живее, кичи и абсурдно "чества" дати от миналото защото настоящето НЯМА какво да предложи! 30+ години по късно, България е тотално провалена държава на границата на изчезване. И всичко това благодарение на тукашните продажни ибрици. България е по богата от Македония, Сърбия и Гърция, но бълрина живее в пъти по бедно от съседите. Инфраструктурата на страната няма място за сравнение с тази на съседите ни. И всичко това благодарение на огромните кражби които се вършат и продължават да се вършат от едни и същи хора.