Коментари - Федерацията по тенис с позиция след "грозна фалшива новина" за тим България на ATP Cup | Корнер.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нещата са по сложни.Определени хора искат да дискредитират федерацията. Малееви отдавна точат зъби.

Жалки запалянковци. Бъдете живи и здрави и вас трябва да ви има, да си плащате данаците. Благодаря ви. Пишете и коментирайте разбирайте от всичко аз така харесвам, работете мизерната си и не чак толкова работа, трудът краси и данакът ти си заплати, после коментар пиш.

"Дръжте крадецо!"

Ха ха ха! Феновете на хасковския: Друг да плати, друг да плати! Ние ще гледаме безплатно! Абе муйльовци, нали федерацията си има гласуван бюджет. От къде да вземе парите? ААА, да вземе от децата, че да плати на професионалистите. Браво.

тъпия мико да иска от кака си гришУ кинти щото освен за кинти те там са за нищо друго .

Най напред аз ,яж ми дебелия праз.След това се образовай ,те представят държавата ни .Световно първенство на което може да отидат само ако са поканени.И именно заради Григор бяхме там.Това не е сингъл турнир.Играят отборно.За това всичкия хейт който изказваш за нашите момчета да ти се върне няколко пъти.

Не си разбрал! Както казва монакото на феновете си: Аз съм прост и вие сте прости! Това е частен турнир под егидата на АТП. Няма нищо общо с федерациите. Това участие не допринася нищо за България. Кажи, парите от наградите във федерацията ли ще влязат? ПП: както казва една героиня в роман, с тоз дебелия отиди да .... майка си!

Хайде сега, тези дето са гледали мачовете, да извадят по някой долар и им платят билетите!

Я раздуйте какво става с парите от наградния фонд! Те във федерацията ли влизат?

Е, щом ще плащаме билети, да плащаме билетите до САЩ и на Кубрат Пулев! Защо не! Федерацията по бокс да плати! Ха ха ха!

Нека ви дам един пример: Емирът на Дубай кани Лили Иванова да му пее на частното парти. Дава и хонорар от 200 000 долара, поема и всичко по престоя, а тя трябва да си плати билетите. Отива при премиера и казва, че България трябва да и ги плати. А Лили Иванова не живее в България и не плаща данъци тук. Съгласни ли сте?

Отиваш при прихиатъра и му казваш, че си нормален...

Напротив, феновете на плешивия, с присадена коса, сне за психиатър.

Що бе? Не искаш да платиш на Азис билетите ли? Ами той прославя България!

черно тото в цялата си прелест а немския гей и кауна казах че делнали от държавката 600 000$

Работата е ясна.Всички поканени играчи са уредени.Изключение са самолетните билети до Австралия на мисля 5 човека, отиване и връщане, уж само това ,за което също не са дали пари, ама я ги сметнете колко излизат.

Лузъра Григор, пак забърка скандал. Значи българският данъкоплатец е длъжен да му плати разходите, а приходите за него !

Направо ми падна шапката! Федерацията била длъжна да плати разходите на Григор, за участието му в частен отборен турнир на АТП! Когато ви говорех, че този в главата му само пари и сметки,, ми пляскахте минуси. Главната цел сега е кланът малееви да оглави федерацията за което Монакото се бори от три години. ЗАПОМНЕТЕ! Това не е купа Дейвис. Това е частен отборен турнир и федерацията няма нищо общо. Явно на хасковото му е дотежало че е изразходил някой лев, и сега си търси дивиденти. Не мога да си представя, как английската федерация по бокс, ще плаща билетите на Джошуа

... ти прочете ли изобщо за какво става дума. Гледа ли поне един мач. Пълен малоумник!

Като данъкоплатец не гледах нито един мач. И не искам да им се плаща на тези посредствени спортисти от моите данъци. Като си такъв отворко и се кефиш, извади от собствения си джоб , и им плати! Всеки кеф се заплаща!

Ей за тва Гирог не идваше да играе, пустиняци. Жилики и ворове, само гледате да краднете, а той да ви плаща масрафа. Тва ше му е последния турнир за БГ. От тук насетне само най-дългия от трите пръста за вас! Ше ви плаща той Григор сметките, пропадняци и пустиняци! Щот имал ноу пари. Еми изкарайте си и вий бе, мързеливци! И у тая федерация колко тупана има и кога са играли те тенис?

и Весела Лечева е там, и куп други "юнаци"...

тъй като съм лаик, но мисля, че играещите в АТР не плащат нищо от спечеления награден фонд и от рекламните си договори на федерацията, защо тогава държавата трябва да плаща разходите им. мисля си, че работата на федерацията е да създава условия за децата да спортуват, да ги подкрепя докато станат професионалисти тези които имат качества и дотам

...и къде е "грозната и фалшива "новина ...федерацията потвърждава факта ,че не е платила нищо .

За какво съществува тенис федерация изобщо и защо трябва да плаща на някого нещо си? Като смяташ, че си способен да изкарваш пари от тенис, плащаш си масрафа и участваш по турнири за собствена сметка и на собствен риск. Като си неспособен, защо федерацията, тоест аз и вие, трябва да плаща на някой си да си чеше крастата и да ходи по екскурзии на другия край на света, пък дори и "национален отбор". Едно пътуване до Австралия на 10 души, както е в случая, струва десетки хиляди евра, платени в случая от всички българи, повечето от които никога не са гледали тенис, а част от тях дори не знаят, че такъв спорт изобщо съществува.

….няма лошо ,но федерация за какво получава пари!?!

ами за да се издържа, заплати на поне 3 човека / Управителен Съвет / и да спонсорира играчи в Европейски, Световни и олимпийски игри.

Тъй , Федерацията излиза от положение..........пълна тъпня. Всяка федерация на олимпийски спорт получава от ММС /Министерство на Младежта и Спорта/ по 6 шапки пари, сумата зависи от брой спечелени Европейски, Световни или Олимпийски медали. Най бедната Федерация е получила най- малко 1 милион лв. Тенис федерацията има доста парички, и би било нормално ако е нормална федерация да поеме разходите по самолетни билети / около $1500 на човек/ Тъй че донякъде новината не е ФЕЙК. Казва ви го човек зам Председател на подобна федерация. Основната цел на една Федерация е да обединява клубовете и да им помага даже и финансово щом като е получила пари от Държавата за развитие на дадения спорт.

Не знам защо, но някой упорито се опитва с подобна "фейкова" статия да "избели" имиджа на Григор като българин. Вероятно заради уронения му такъв пред почитателите му, свързан с неучастието му на турнира в София миналата година. За мен и преди това, и сега ми е все тая. Постъпките говорят повече от всичко, а понякога много малка в грешната посока не може да бъде компенсирана с нищо след това. Както и в случая с Григор! И нито изпадам в еуфория, когато побеждава, ното пък в потрес или ( не дай, Боже!) в някаква дива злоба към него. Просто смятам, че каквото и да правиш и каквито и успехи да умаш, не трябва да забравяш от къде си тръгнал и корените си. За жалост Григор се оказа не на тая висота. Но пък кой съм аз, за да го съдя?

Тенисът, на такова ниво, е доста труден не спорт, ами начин на живот. Всичко е пътувания, тренировки, режими и мачове. Никой няма право да съди Григор, или който и да е тенисист, за решение, което е взел заедно с щаба си, поради каквато и да била причина. Това, че не е дошъл на турнира в София не виждам по какъв, по-точно, начин води до цялото това плюене по Григор. Освен злоба и завист, друго не виждам като причина. Радвайте се на вашия живот, радвайте се и на другите, всичко така е устроено, че винаги ще има някой, някъде, който е по-красив, по-умен, по-богат, по-млад и още куп по- неща от вас!

Нито злоба, нито завист, братче! Съжаление само. Не искам да съм на неговото място нито една секунда!!! Защото нито си реализира потенциала на спортист с глупостите, които прави, нито животът му е като хората. Ако една елитна застаряваща пеперудка-използвачка (да не казвам друга по-точна дума!) го осмисля - да е жив и здрав! Но да си забравил къде ти е домът и откъде си тръгнал си е катастрофа. И го казвам от позицията на живял дълги години в чужбина. И не че съм му съдия, но така мисля. А от тенис се интересувам твърде малко - просто не ми е интересен като спорт!

На 100% от коментиращите тук досегът до спорта им е ако трябва се качат пеш до 4-тия етаж (с почивки задължително) или ходене на фитнес по дънки и потник. Но българинът явно си разбира от политика, спорт , медицина и въобще всичко за това държавата му процъфтява.

изфабрикувана от президентския ПЛЪХ.

Аз не виждам къде е проблемът, при положение, че в регламента никъде не се казва, че всяка федерация поема разноските. Но виждам проблема с типичната ганьовщина, примесена с псевдопатриотизъм, което е практика от десетки години. Такива велики сдружения и "партии" дори, са ми прочетена книга... няма да забравя как имах колеги, които ходеха на стаж по всичките тези смешни псевдопатриотични циркове, и ми разказваха как (няма да назовавам имена на партии и прочие) нищо не се прави по цял ден, с изключение на ракийка и кой какъвто алкохол му е кеф да пие. За това и България е един разграден двор, защото дори патриотите ни не са патриоти, а едни деградирали алкохолици с наднормено тегло, които плюят по всичко, което си изберат. Хайде, "наздравье", мили "патриоти"!

И само да допълня за разбиращите, понеже не следя тенис от вчера, нито съм се родил вчера - трудно ми е да се сетя коя федерация покрива пътуванията на тенисистите си, говоря за сингъл, дори и за двойки. Григор много отдавна беше казал в интервю, че той си плаща за абсолютно всичко, както и всички останали тенисисти. Още по-смешното, нали плюехте и се пенявихте за 300 хиляди лева или май 600 хиляди бяха, които Григор бил откраднал от вашия джоб, сиреч федерацията му ги дала... Жалка работа!

И само да добавя, понеже ми е изключително забавно. Не се сещам кой тенисист от ранглистата на ATP не си плаща сам разноските по пътувания, хотели и прочие. Заедно с факта, че пак едни велики патриоти плюеха по Григор как им бил бръкнал в джобовете с едни 300 хиляди или 600, не помня точно сумата, сиреч федерацията му ги била дала на Григор за не знам си какво. Сега, последно, Григор ли е виновен, федерацията ли, Григор и федерацията са организирана престъпна група, или може би има някакъв още по-конспиративен заговор? Вместо да се радвате, че за тази нашата територия, наречена Република България, все още има едни мъждукащи светлинки, под формата на Григор и тези млади момчета с него, волейболните ни национали, грациите ни по художествена гимнастика и тук-таме нещо от борбата, които ни носят трепет и радост, като ги гледаме и славят Българското име по цял свят! Може да не са първи навсякъде и постоянно, но предвид базата, школите, ресурсът, както и финансите, мисля че се справят повече от добре, изброените от мен спортисти. Всеки, който иска нещо повече, мисля че трябва да гледа по-реално на нещата, ако ли не - да подкрепя държави като Великобритания и Сащ, които наливат несъизмерими суми в спорт, а и куп други неща :)

Че колко да е фалшива новината. Българската федерация явно нищо не е дала. АТП покриват само таксата за участие и наградите. Хотелите в Австралия , дневните, и пътните кой ги е поел на момчетата.

Федерацията нищо. Хотелът и храната се поема от АТР, а билетите си ги плащат играчите. Честно казано не зная какво прави федерацията. Абсолютно всички тенисисти от Григор до най-последния в ранглистата си поемат разходите по пътуване, хотели, треньори, медицинско лице и т. н. за всеки турнир.

Че нали това казват и от федерацията. Нищо повече! Защото самата статия беше, и е, много критично-агресивно-негативна именно в нейна посока. А след като тенисистите на тоя турнир играят основно за своя ранкинг в листата и за премиите си, е логично и да имат поне минимално самоучастия, като си платят билетите до там и прекарването на свободното време. Какви финансови плюсове има за федерацията, та да поема минуси? А Григор така е решил, така е направил - искал е и е могъл да почерпи съотборниците си - да е жив и здрав! Те, предполагам ще го оценят. Защо на някой му трябват скандали на празно място, не ми е ясно?!

Прост народ от плоскоземзи които верват на всички жйлтини пуснати от руската порпаганда

пий хаповете, дяда, че Алцхаймерът не прощава!

90 години лапачество и безсмислено съществуване!

Даже няма доблестта да признае,че участието на България се дължи единствено на Григор Димитров.Да ,има покана,но защото първата ни ракета е в топ 20.

Чакайте, бер, хора! Какви пари искате от Федерацията. Федерацията нема пари /за билети/. Това е! Федерацията си има некой лев. Скътан. И федералистите сега умуват как да си го раздадат за премии на себе си - щото толкова мнооого са допринесли за перфектното /ама какво говоря - брилятното/ представяне на отбора ни; за такова предствяне - всеки Федералист требе да получи премия. Какво още не ясно?! За всичко друго - пари нема.

ама завалиите дано го преглътнат (без да се гътнат)....

за фейк нюз ? или зависи кой има право да ги разпространява !?

още по-фейк нюз - фейк на фейка!

Отборът участва на този турнир единствено, заради Григор, защото изискването е първата ракета да е между първите в ранкинга, а останалите тенисисти да имат някакъв ранкинг в листата на АТП. Григор осигури участие на българския тим, Циципас - на Гърция, Басилашвили на Грузия, Кристиян Гари - на Чили. Освен, че момчета за първи път се докоснаха до елита на тениса, получиха средства, които не заработват година или две. Просто има строг регламент. Първата ракета получава голяма сума, но сума за участие получават и останалите, независимо дали играят или не. Всяка победа на тенисист, освен на него носи пари и на останалите в отбора - без значение дали са играли или не. Ако продължават да плюят Григор, догодина първата ракета може да откаже участие и да отиде на турнира в Доха. Втората ни ракета трябва да е миминум в топ 40 или 50, за да имаме право на участие и то, ако тенисисти преди нея са втори или трети ракети на други държави. Великобритания нямаше право на участие, но използва защитения ранкинг на Анди Мъри, който после се отказа.. Вместо поздравления и подкрепа за Григор - оплюване, а спортните федерации, не само на тениса са уютно място за охолно съществуване на спортни хрантутници

Едно време глупаците вярваха че комунизма идва... сега вярват на новините във фейсбук...

Тя нищо не дава, макар и да е длъжна... Също както Топлофикация и още много други мили родни картинки... И накрая си приписва заслугите...

Големи глупаци има в този форум - друсат кючеци, разплули са сланини на дивана вкъщи и гледат тюркие сериали, събират пари за нови маратонки адидас, плюят и държат сметка на нашите спортисти.

че да осветлиш хоризонта!

Аз нищо не разбрах! Кое е фалшивата новина? Федерацията не направила нищо за това участие, направил го друг и той/те играл/и под български флаг. На хората им омръзна да чакат държавата да се размърда и правят каквото могат. Дай Боже още такива унижения та белким събудят когото трябва.

В социалните мрежи се разхожда една статия, че Григор е платил разходите на нашите останали тенисисти, което не е вярно защото ги плаща АТР. Истината е, че Григор плащаше извънтурнирнирните разходи. Имам предвид, че водеше момчетата на различни места, вечери, новогодишна нощ, но това си е негово лично желание. Другата истина е , че федерацията няма право изобщо да се обажда и оправдава защото можеше да плати поне билетите на тенисистите, а не двама от тях да седят три дни на летище София за полета до Дубай. Има и други дестинации, които правят връзка за Австралия. А относно капитана - да, Григор беше капитан, но тук говорим за треньор от българска страна, а такъв нямаше. Личният треньор на Григор беше треньор и на останалите момчета, за което не беше длъжен. Не зная дали го е направил от добро сърце или пък Григор му е платил допълнително, защото знаем, че всеки играч си плаща сам на треньора, а не федерацията, да не говорим пък за българската, която изобщо не знам каква функция извършва, освен да взима заплати. За това става въпрос.

Когато гледах мача с Белгия си викам: ако Гришо беше гледал отстрани екъшънът на двойки, щот се измори и беше пуснал Кузманов - примерно, победата можеше и да я земеме. Обаче, щом е ПЛАТИЛ за участието но тобора ни - ако иска е можело да играе във всички срещи и нема да гледаме РЕЗУЛТАТЪТ! БРАВО ГРИШО!

Браво на Гришо, браво на Мико, браво на Алекс!!!! Тенисисти от световно ниво!!! България е горда с тях!

Не е плащал нищо, освен екипите на играчите (без Кузманов, който си играеше с негов, защото има рекламен договор.). Не може да плати, защото разходите за турнира се поемат от организатора. Без самолетните билети. Нито федерацията, нито пък никой друг може да го направи. Отборът ни беше там заради класирането на Григор на 20-то място в световната ранглиста. Толкова е просто. Федерер и Вавринка отказаха участие и съответно, отбор на Швейцария нямаше, а не че тя няма други тенисити. Това не е купа Дейвис, съвсем друг турнир е като формат и като начин на случване и е комерсиален турнир. Федерацията не участва. Тя може, примерно сега да награди нашите за доброто представяне, но това си е локално решение. От там нататък, Григор, като капитан на отбора решава с какъв щаб ще работи, кой в коя среща ще игра е и тн. Той направи и взе най-добрите решения и благодарение точно на неговите решения и игра, бяхме на косъм да се класираме за сметка на някой от двата отбора със значително по-голям потенциал от нашия и да сътворим изненадата на турнира (Не е изненада, че САЩ и Гърция отпаднаха, както и че България също отпадна). Сега, не съм гледал регламента и разпределението на наградния фонд, само за излезлите от групата ли е или за всички (вероятно за всички), ще получат и средства от фонда. Аман от дивотии и конспирации. Един път не може да се зарадваме на нещо хубаво, което се е случило и да го оценим подобаващо без тъпи теории на конспирациите, фейк-новини и нереалистични и свръхочаквания.

За повечето неща си прав/а. Само за екипите не е така. Всички си бяха на АТР, всички отбори играеха с едни и същи модели със съответното цветове на знамето. Ако обърнете внимание, всички екипи са с една характерна черта на гърба, която я има на екипите на всички отбори. Единствената разлика беше мярката с която играе съответния играч. Например на Григор е Найк. А екипът на Мико е същият, със същата лента на гърба, но не зная защо замени зеленото горнище с черно. А относно наградния фонд, всеки ще вземе по нещо, в зависимост от победите и до къде е стигнал, включително и тези от групите. Ще вземат и точки за ранкига в различен размер, който се определя от мястото в ранглистата. Григор от другата седмица ще е 18-ти, а другите две момчета минаха с около 80 места напред от участието в турнира

Имам предвид, че на представянето Кузманов беше с неговия екип, то го има на всички снимки, инак за мачовете - да. Такова е изискването. Не се изказах правилно.

е кой тогава Е ПЛАТИЛ самолетните билети? Организаторите не са, Гришо не е....федерацията и тя не е. Дав би да са си платили самите участници?

Разходите за тези неща са за сметка на участниците, кой ще ги плати зависи от това какъв ресурс имат те самите. Това е големият проблем, за който тенисистите с по-нисък ранкинг плачат - докато не влязат поне в топ 200 и не започнат да играят в турнири със сериозни наградни фондове и да имат солидни спонсори, да участват в реклами и т.н., те са в ситуация да са на минус от участията си в турнири, било то поради ранното им отпадане - още на квалификации, било то защото и да вземе турнир от ранг фючърс или чалънджър, парите от наградния фонд няма да му решат финансовите въпроси. Така много талантливи тенисисти и по света и в България си остават неоткрити, защото в ранната фаза на кариерата им нямат нужния финансов ресурс, който да им обезпечава пътувания, щаб, възстановяване, почивка и т.н., неща без които един професионален тенисист не може. Затова и повечето големи тенисисти, особено от източна Европа, ще видиш, че мама, тате или някой друг близък са дали достатъчно той да започне да тренира, ако е талантлив да попадне в школа в чужбина, след това да играе приличен брой турнири в съответните възрасти и вече, след като влезе при мъжете, ако направи и относително бърз пробив, или го харесат рекламодатели или комплексно, вече да може да издържа на далеч по-натоварената програма от турнири и да участва в тях пълноценно. Затова и повечето български тенисисти ще ги видиш основно да играят по ниско разрядни турнири в региона, основно в Турция. Затова и шансът да играят в Австралия беше огромен за тях - защото видяха в пълна степен цялата механика и подготовка на участие в голям турнир и не си отидоха след един мач само. А Кузманов направи с една победа 70 места скок в ранглистата, за което ще му трябват два три чалънджъра да вземе или поне да играе финал.

България мачкааа!!! Яд ли ви е платени турски тролове???? И на волейбол, и на тенис, и на ски - тези дни България мачка на световно ниво!!!

Ще отчете ли българското участие в този турнир като свой успех, българската федерация?

Значи не са платали, понеже организаторите плащат. Обаче това не стига. Искат ясно да се знае: И Григор не е плащал !!!! А пък вие биете негрите. И така

А на практика , се оказва вярна новина , а мишоците да не се обаждат от коневръза.

Веднага ще се намерят антибългарски платени утрепки, които да разпространяват фалшиви новини и да пишат против България!!! Съжалявам мишки, българският спорт е на световно ниво и ще става все по-велик - както беше преди!!

три мразещи българия палячовци са дали минуси. но са се изучили и хранили в българия, а сега боклуците - работят против нея. не може да ни победите, ние сме по-силни

Кое последно е "грозната фалшива новина" - това от ФБ, или от федерацията!?!?

анонимната "новина" от ФБ, написана от някой мишок

А, защо тя, именно - какво й е "фалшивото"?

ми прочети в нета вместо да задаваш тъпи въпроси. или е трудно да четеш н български, различен е от турски

Абе, чета, ама не разбирам, щото съм прост, сигурно. Виждам, че ти си с претенции за разбирач, обясни ми като разбирач.

До колкото разбирам: 1. Нищо не са платили 2. Не са осигурили треньор 3. Билетите са си ги платили отбора /най-вероятно Гришо/ Па то новината си излезе съвсем вярна....

А самолетните билети да не са малко до Австралия и свързаниият с тях свръх багаж? Поне тях можеше федерацията да им плати или се предполага, че няколко хиляди долара не са проблем за тези момчета? Ами треньорът?

Добре де , като е фалшива новината- Кажете бре , каква беше вашата роля в това мероприятие.Какво направихте , кои разходи поехте, какво предложихте и прочие! Тогана да ви повярваме! Отлетче дайте - цифром и словом!

"Тяхната роля" е, че не са платили билетите.

Никаква, каквато е ролята им при всички участия в турнири на който и да е било от българските играчи. Те имат отношение към Купа Дейвис, някакво отношение към АТП турнира в София и най-вече там по български първенства и турнири в различните възрастови групи. Инак, може да поемат нещо, ако решат, но не това е принципът на този турнир. Да не мислиш, че испанската федерация или британската или белгийската са поели някакви разходи на отборите си?

А защо не са платени билетите за самолет? Австралия е на другият край на света и билетите за самолет са много скъпи и със сигурност някои от момчетата не могат да си го позволят.

Аз от текста разбрах, че федерацията наистина не е платила нищо.

Така е, но не го е направил и Гришо, което е "грозната новина".

Да не е длъжен? Или да е Слънце, та да огрее навсякъде? Най-вече да компенсира неадекватността на някакви боклуци, нарекли се "федерация" по нещо, от което и хал-хабер си нямат...