Гърция се оплака от екипите на Северна Македония на Евро 2020

Никос Дендиас не е доволен от съкращението на името на западните ни съседи

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В публиката на вчерашния мач в Букурещ, имаше фенове със римски бойни шлемове, които били всъщност македонски на войните на Сашко Македонски., както твърди македонската пропаганда. Тези хора са превъртели тотално, мания за величие и търсене на славно минало...вентилаторите са жалки крадци на история.

Ще има ли край Вардаро вълна на омраза към Гърция?!?

Северомакедонските футболисти и фенове, са облечени в ярки, шарени пижами, палячовци. Ултранационализмът и шовинизъм, правят от хората карикатури.

Аз не съм виждал да има пижами в жълто-оранжево. Никога не съм носил такива. Такива пижами - няма. Нещо сте се объркали.

Така ще е! Няма български туристи за скубане, гъркините не стават за мандръсане и те завалийте от няма на къде с макетата се чекат. Ей тъй за спорта. Я си гледайте маслините и узотата и не се занимавайте с глупости.

Още не мога да разбера защо не сме поставили въпроса за името на тази територия. Трябва да се казва ЮгоЗападна Македония или нещо такова. Това Северна Македония включва и Пиринско . Гърците преди известно време подкрепяха СМ в спора с България и ни натискаха да ги пуснем в ЕС. Нека сега нагледно видят как се спазват подписаните договори. А иначе това жалко отборче ще падне три пъти и то с разлика.

Спрямо ИСТОРИЧЕСКАТА област Македония, която се намира в Гърция, Република Северна Македония се намира на север спрямо нея, тъй че е съвсем правилно да е СЕВЕРНА! Къде ги мислите тия юго-западни щуротии...

Гърците не обичат българите, а вие ги защитавате... Тези които не признаха българската Екзархия, а пък вие... Големи националисти се правите българите, когато стане въпрос за Македония, а иначе избирате хора, които лижат задниците на американците. Аз не съм националист и считам национализма за психично заболяване. Яд ви е че Северна Македония е по-добре от България, вкл. и по отношение на футбола. Тези дето сте сложили повече плюсове на това че малките държави са глупави, явно сте софиянци които не обичате малкия град. В големите градове страдате от комплекси, че сте по-голяма работа от малкия град - голям град, повече "възможности", повече проблеми, малък град - по-малко проблеми, повече спокойствие... и всички се познават, в това е силата на малките населени места... и на малките държави. Българите между 18 и 25 години не заемат национал. позиция по отношение на Македония, аз съм по-голям, но съм на същото мнение. Тези дето са сложили минусите са по-разумната част от народа. Останалите умни хора не коментират в Дир.бг, защото не виждат смисъл да се занимават с глупаци от големите градове. За мене тази тема е много близка до сърцето ми, по душа съм македонец, въпреки че произхождам от Тракия. Татко ми пееше някога песента за Таки даскало.

За кое не сте съгласни - че имате продажни политици, които не са като вас националисти? В Северна Македония вземат по-големи пенсии и заплати и там мафията не е била на власт, както у нас. Отказвате да приемете очевидния факт че българите сте най-загубения народ в Европа, дето Левски се е заблуждавал че може да бъде равен с другите европейски народи. Българин е убиец на Ботев. На днешната дата е убит Ал. Стамболийски - един велик българин от фашистката власт на 9 Юни 1923 г. Българите изгониха Батенберг - един австриец който се е жертвал във войни за обединение, не на неговата страна. Когато говорите за история, не е ли по-важно как са се отнасяли самите българи към героите си, а не какво пише в учебниците по Вардарско. Аз съм учил че има турско робство, а сегашните деца учат, че е нямало. Аз съм бесен за това. Оправете българските учебници по история, че тогава мислете за скопските ! Когато един народ не може себе си да оправи, да дава акъл на съседите, за мене е смешно и жалко. Пак служебно правителство оправя положението, защото мнозинството е тъпо, и не може да избере добри управници. Аз съм част от интелигентното малцинство и не съм гласувал за негодниците които управляваха през последните години.

Този дето е сложил минус сигурно твърди че е нямало турско робство. Ти си депесар... или обиден софиянец? Какво да ти кажа - българите не обичат шопите. Защо ли е така?

Само два минуса - двама фашисти, противници на Стамболийски, туркофили, останалите хора които четат не слагат нищо, защото ги шокирам с истините. Вие сте всички от голям град, живейте си там, аз неща - тук си ми е добре. Щом заставате против историята - вие сте или от София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора - от най-големите градове - от най-големия калабалък. А другите не слагат нищо - защото ги забивам... и понеже не са националисти като вас. Вие сте инат, ама аз съм по-голям инат... Не съм съгласен да има конфронтация с Македония. По-важно е бг правителство да се заеме с Ердоган, който дължи обезщетение на тракийските бежанци, и който предявява териториални претенции към България. Георги Димитров покани македонските учители, те не дойдоха самички по желание. Това също е част от историята. За правителството на ОФ 1945 г. гласуваха повечето българи тогава.

Не разбирам кое не е вярно в този коментар - за Левски, Ботев, Стамболийски, за учебниците по история - кое не е вярно от всичко - не мога да ви разбера - какви патриоти сте, не познавате историята си - аз я знам повече от вас - явно че не четете - аз в училище бях най-силен по история - основно шестици. Аз по отношение на Македония приемам английската гледна точка, както е написана в Уикипедия, не македонската. България е малка страна, и не може българските учени да знаят повече историята в сравнение със западните им колеги. В моите коментари няма грам македонизъм - къде го открихте - аз съм културен македонист, не исторически.

Вие всички дето скачате против С Македония - на гол национализъм чифте пищови ! България е по-бедна от Македония сега - как не ви е срам?! В България хора умряха пред болниците неприети. Оправете си вашата къщичка, че тогава мислете за Скопие ! Национализъм на гладно - файда няма ! Колкото и да не ви харесва в Р България има хора с македонско етническо съзнание - и трябва да го приемете - щом искате да бъдат зачитани българите във Вардарско. ВМРО - ДПМНЕ са спирачката в българо-македонските отношения. И нашето ВМРО-БНД същото прави... Аз не мога да приема най-бедната държава в ЕС да спори със съседна страна за нещо отпреди 70 години, а и Македония вече е член на НАТО - ако сте забравили - Америка е на тяхна страна - целта е да бъде премахнато руското влияние на Балканите - не го правят от любов към македонизма - не ли ви е ясно това? Защото американците нямат собствена история - защо да ги интересува чужда такава?

Вие сте едни гадни, мръсни националисти. Аз не обичам такива хора като вас. Вие отричате и дамгосвате всичко свързано със Северна Македония, по един долен, сталинистки начин. Вие сте сталинистите сега, не македонците. Вие отхвърляте и зачерняте Македония, както комунистите едно време зачерняха и отричаха капиталистическия запад като гнил и нежелателен. От вас има сигурно и хора с леви убеждения - такива сте си. Излиза че българи като вас мразят Северна Македония повече, отколкото оттатък границата са настроени против вас. Вие сте ракиени националисти - фалшиви. Коя от всички версии българска история искате да одобрят в Скопие - защото българската история не е една, има много спорове в нея - които не са решени и скоро няма да бъдат. Вие повече мразите македонците, отколкото те вас. Гадно племе сте българите. Заради такива като вас - България не заслужава и парче от Вардарско, ако мразиш нещо силно, и да го искаш, не го заслужаваш. Вие сте по-лоши от македонците - за 30 години го доказахте напълно - във всяко едно отношение. Аз доказах че съм по-голям инат от вас.

Има етноси в България които не ги интересува българо-македонския спор. То това е гръцки национализъм в български вариант. Но гърците са светлинни години по нагоре от българите. Защото от детската градина учат вероучение. Затова и туризма им е на толкова високо ниво. В България има тотално смесване на християни и атеисти, невъобразимо са размесени вярващите хора с безбожниците - човек не знае на кого ще попадне? Турция се намеси в българските вътрешни работи директно чраз ДПС. С македонците се разбираме почти без превод, пеем едни и същи песни. Все пак това е предимство. С турчин може ли българин да се разбере без превод? Техният президент е опасен за цяла Европа, това е абсолютен диктатор. Върви по стъпките на Хитлер, но после какво следва...

А не мислите ли че тази позиция по отношение на Македония е - като гладна кокошка просо сънува - бедна България се е захванала с нещо случило се преди 70 години, което тогава е станало със съгласието на българското правителство - Георги Димитров става премиер след проведени редовни избори. Или нещо щом не ни харесва, все едно не се е случило - така ли разсъждават българските историци. Кой предаде костите на Гоце Делчев на Скопие? Афганистанските власти ли? Българската позиция по отношение на Македония се е променяла. Така че българите няма как да стъпят на здрава историческа основа за тяхната претенция. Ако говорим за гърците - там е съвсем друго. Не направи ли Тодор Живков подобно нещо с турците, както Димитров с Пиринския край? Ако и на това ми сложите минуси - значи ще излезе че не сте етнически българи или сте хора които не познавате българската история. Всеки сложен минус за мене ще бъде от глупави хора, или от преяли богаташи, които не ги е еня, че народът е беден.

Колкото и минуси да слагате - хората които не приемат София за столица са повече от един милион. Марин Дринов е човекът направил най-голямата грешка. Това долно шопско село, няма никаква история, заради която да заслужава да е столичен град. Пловдив има по-велика история, и поне тракийците са българи, а за шопите дали са такива е много спорен въпрос. Те по физиономии не са българи. Така го виждам.

Комукист си, мразиш американците и софиянците. Вашата култура, болшевишката ни е чужда, тя не е българска.

Не, бе човек, аз мразя американците както повечето българи - не желая чужди военни бази. София краде от цяла България. Георги Димитров и Червенков разшириха столицата до невъобразими размери - направиха от софийските селяни - "граждани". Мене ме е яд че софиянци лапат от Марица-изток. Нужна е финансова децентрализация на общините, София да си гледа себе си, да не се меси в провинцията. А и шопите са си гадно племе, бил съм в Банкя, и не беше никак хубаво, отвратителни студени негостоприемни индивиди. Никой нормален българин не счита София за столичен град. Обявяването на това селище за столица е голяма историческа грешка. Аз харесвам Тито, защото се отдели от СССР, и затова че Югославия беше свободна страна. И мразя българските продажници, които без да ни питат, ни натресоха в ЕС и НАТО - при католически и протестантски страни, които са наследниците на варварите разрушили западната част на Римската империя.

Софиянци, яд ли ви е, затова дето казах какво мисли останалата част от страната за вас?

А пък ти си седесар. Мразя ОДС и Иван Костов. И много ми се иска Демократична България да не влезе в парламента.

Софиянци, и да ви е яд, не можете да промените факта че в т. нар. провинция не ви считат за столица. София е столица само де юре, де факто -не. Извън Центъра - всичко е провинция, бивши села. Това е най-провинциалния град в страната. Корените на повечето от вас са извън Софийско - не се ядосвайте. Пловдив е втори по жители град, но първи по смисъл на градско селище.

А защо да обичам софиянците - от тях хубаво не съм видял - как да ги обичам? Затова че Бойко Борисов натресе нелегални емигранти - бежански лагер в Харманли?! София искаше да унищожи Харманли с този лагер. Нашият кмет каза на правителството в София че не ги искаме тези. Ако бях на негово място щях да кажа че Харманли не желае повече мюсюлмани от Близкия изток. Ние си имаме достатъчно такива хора. Аз уважавам Орбан и мисля че е нужен такъв политик у нас, който каза: не желаем мюсюлмаски бежанци в Европа. Аз съм против либерализма - и мисля че всичко трябва да се казва в прав текст - европейците не желаят мюсюлмани с радикален арабски и афганистански ислям да минават от тук. Нашите мюсюлмани са умерени, и не са като тези които дойдоха от Сирия или къде ли не. Моите съграждани, както и останалите европейци не желаем мюсюлмански бежанци в Европа, да ни развалят цивилизацията. Това трябва да може да се казва от властимащите, както го прави ОрБан. Аз заради това ненавиждам либерализма. Тази долна идеология ми е противна.

Явно е че повечето дето не сте съгласни - сте от ГЕРБ и ВМРО. Каквито партиите - такъв е електоратът им. Привържениците на мутрите и на шкембе -войвода. Засягам това че вашият лидер е от мафията - затова ви е яд. Не е заради Македония.

Споменаването на "големи и малки градове" издава комплекс.

Защо? Просто не обичам хора, които мразят Северна Македония. А гърците ги обичам, защото са дали кръщение на българите. И заради музиката. И винаги ще бъда против Филип Димитров и "езиковия спор". Две полезни неща свърши Костов: че нормализира отношенията с Р Македония и не допусна бежанци от Косово. Иначе този политик е вреден. Забелязвам че повечето хора които не са съгласни с мене във Фейсбук, са от голям град... затова го казвам. Не обичам някой да не е съгласен с мене. Просто не бих живял в голям град. Аз искам спокойствие и не желая динамика... моят град не е чак толкова малък. И много малки градове не харесвам, ако не са курорти, както и много големи.

Излиза че според този сайт българите сте по-гадни и от македонистите. Себе си не уважавате. Заради такива като вас - крайни националисти - американофили и гербери - човек е по-добре да не се счита за българин. Отвратителни сте. Долни, подли, мръсни. Не знам от къде сте - но предполагам че повечето сте гербери. Привърженици на ГЕРБ и ВМРО. Отвратен съм от вас, вие разваляте българския народ.

Българите сте националисти само по отношение на Македония. Тракия и Добруджа не ви интересуват. Румънци, гърци, турци, румънци - всички са добри - само македонците от вардарско са лоши - защото тези българи които ги мразят - виждат себе си в хората от РСМ. Само че Тито не се е кланял на Москва, и Сърбия е против НАТО. А българите са продажен народ. Те допускат цигани и турци да решават кой да е на власт. Румен Радев е първият президент избран от българи, не от турци и цигани. Този български национализъм по отношение на С Македония, е като гръцкия. Но гърците имат чест и достойнство, за разлика от българите.

Вие в този сайт сте безнадежден случай. За кое ми слагате минуси - в един пост пиша по няколко теми - за коя точно от всички?! Просто искам да имаме добри отношения със съседните страни, това което Иван Костов направи... зардади това че ВМРО беше на власт и се почна с конфронтацията пак. Не желая да се връща езиковия спор между София и Скопие. Толкова ли е лошо, че не го искам. Има българи които не разбират пиринския говор без превод. В моя край се говори диалект, който се твърди че е най-труден за българите извън Хасковско. Ердоган казва че Кърджали и Варна са част от Турция... не трябва ли на това нещо да се обърне повече внимание, отколкото на РСМ. Защо в Северна Гърция не е признато българско малцинство? Защо Външно министерство не се захване и с останалите съседни страни, не само с Македония. Имам чувството че това е демонстрация само за пред хората с национал. убеждения. А българите в Бесарабия са тотално забравени - какво прави хунтата в Киев с тях? Вместо това се занимавате с хора които не желаят да се наричат българи - но май вардарските македонци и пиринските македонци гледам нещо не спорят едни с други - даже заедно дуети и песни правят. Македонският спор се употребява само от българите извън областта Македония (вътрешно-политическа употреба за някои партии с русофобски настроени лидери).

Ама вие само с минуси - нямате аргументи да ме оборите - защото съм по-умен от вас. Само с минуси - не става - това не е силен аргумент. Което май доказва, че съм прав. И не само аз. Яд ви е че само аз в целия интернет пиша и казвам точно това. Един е венцислав Бонев. Друг като мене няма на света - и да има такива, те просто дублират имената на уникалния, но не са уникални.

Българите сте толкова бедни и изостанали, да давате акъл на държава с по-висок стандарт на живот, която е член на НАТО - това е супер недопустимо. Всички страни в Източна Европа са добре, защото са по-умни от вас, те са по-свестни от българите - и това се доказва във всички показатели. Кога ще стигнете Унгария или Румъния - това трябва да ви интересува - а не давате акъл на македонците !

Ще гледаме РСМ как ги бият като тупАнье насред циганска сватба.

Кви са тези пижами, жълтооранжеви? Ужас! Така се веселят ултрасите.

На тези, непрекъснато трябва да им се набива канчето, ега вденат нещо!!

На външна политика трябва да се учим от гърците. Те не преговарят с джудже като Република Северна Македония, а напротив - гърците директно заповядват, чрез своя външен министър, какво желаят "макЕдонците" да направят в интерес на гръцкия народ. Така се действа и работи с хора като "макЕдонците" - не водиш преговори с тях, а директно им поставяш заповеди и ултиматум. Това е реалността, а не като нашите наивни политици - да водиш преговори, пълни щуротии от страна на нашите политици ....

Еми сегфа и гърците ще ударят едно рамо против сталинизма....

През цялото време освиркваха австрийците когато владееха топката. Каква Европа за тези жалки комплексирани аутсайдери?

Да ги глобят и да плащат.

Бай Перукан да им даде екипите на България, да играят с тях бе. На нас не ни трябват, ние не участваме...

Да си ги поделиме и да приключваме

За чий уй са ти тия сърби?

Тези даже и сърби не са, това са подсърби. Най-големите чукундури на Балканите.

И всички историци там да скъсат дипломите си по фалшива и крадена история и върнат получените пари.

Даже трябва да си сменят абревиатурата на SWB

А, макетата нека се скарат и с гърците, тогава ще гледат Европа през крив макарон.

Ние само можем да вземаме пример от гърците по въпросите с т.н. Република Северна Македония. Не е въпросът до една или две букви, а до основни приципи. Сега си е сега, бъдещето си е бъдеще, но историята не може да се краде и променя!!!

Убягва ти истинската история! Западноевропейските страни, учредители на ЕС, познавайки манталитета на гърчетата, са били против приемането на Гърция в Съюза. Намесват се Щатите (със съображения за укрепване на юж. фланг на НАТО с/у Варш.договор, и това си казва думата).Осн. обаче лежи в друга плоскост, защо на гърчетата са толерирани и подкрепяни през цялата история от западните държави. Последните търсят и виждат в Гърция (древна Елада) своите културни и исторически корени, и затова прощават всичко на гърчетата. Но съвременните гърци, задно с т.нар македонци продължават да бъдат нахъсвани с/у България, и винаги ще бъдат в съюз (макар на повърхността да играят друга игра) с/у България. Нашите политици ( най- просветените), досещайки се за какво става дма, не смеят да заемат твърда позиция. Но нещата, рано или късно, ще си дойдат на мястото.

Както един мой познат обичаше да казва: "Истината изисква жертви, докато лъжата ги взима.:

Колкото по-малка е страната толкова по-глупави са хората вътре!

Люксембург?

Какво не харесвате в Люксембург? Бедна изостанала България колония на НАТО и Брюксел, доскоро управлявана от мафията. Люксембург е с най-високият стандарт на живот в ЕС. Тези дето скачате против Македония - дали сте етнически българи - или сте турци, цигани, масони, атеисти - де да ви знам - вие дето слагате минуси май повечето сте от етнически и религиозни малцинства. Моля, не се месете в българската история и в отношенията от двете страни на границата - гледайте си вашата етническа култура и религиозни или сектантски убеждения - и не настройвайте етническите българи християни против такива като мене. Лесно е да го правите анонимно без лице. Аз съм венцислав - излизам с името си - не като вас !

Монако, Лихтенщайн, Андора, Гибралтар

Много да нахални тия Гърци.

Всички писали минуси явно са големи гъркомани. И аз уважавам гърците, но не и когато застават против славяни. В този сайт който пише истини, му слагат минуси - така е по всички теми, не само по сегашната.

Тези 70 човека които твърдите че гърците не са инат-националисти - в Гърция ходили ли сте - гърци виждате ли сте на живо? Как може да докажете че не е така. Ако вашият град не е близо до границата с Гърция, защото не само че живея в такъв район, но даже и в моята община има гръцко село - местни гърци, които ходят в Гърция с предимство да работят, защото знаят езика. На нещо което е очевадно да твърдиш че не е вярно се нарича идоиотия, това не е мнение - а е неоснователен инат, на хора които живеят във вътрешността на страната, а не в граничен район. То бива тъпо скачане против очеваден факт, ама чак толкова. Нямам думи. Защото човекът който го е писал е напълно прав - и който казва че не е така - няма аргументи насреща !

За две буквички, нали? А ние какво да кажем?