17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дайте на Гришо най-много. Няколко милиона, може и милиард. Той може и да не може много ама много обича кинтите

Николас Махут? ROFL Човекът е французин и името се чете Никола Маю.

18 бона да си покриели пътя и престоя ???

А не икате ли даме хванете за долуподписани

И защо тази новина със снимка на Григор. Той е от елита на тениса и изкарва доста пари, за да има нужда от гарантираните 18000 долара за първи кръг, които обаче са жизнено важни за играчите с по-нисък ранкинг и особено на тези, дето са дошли да опитат още от квалификациите. За играч, който прави по над милион годишно от наградни фондове и още поне толкова, че и повече от реклама и т.н., това е нищо, но за играч, дето годишно изкарва 100000 долара и се опитва да пробие в елита, това са много пари. Особено ако няма солиден спонсор, богат баща или роднина и е от далече. Редно е да ги възмездят.

Съгласен съм с аргумента, но от друга страна пък, ако трябва да сравним средностатистическия жител на Земята, какъв ли ще е процентът хора, които изкарват по 100к долара годишно? Имаше едно социологическо проучване на известни американски психолози/социолози, които бяха установили, че реално средностатистическия американец е напълно доволен с годишна заплата от 50к и, че това е така нареченият "таван" на щастието, а всичко друго над тази сума е просто алчност и нещо абсолютно ненужно.

Сто хиляди бруто за тенисист са нищо. Дори с лоу кост компаниите. Професионалният спорт изисква доста солидна инвестиция по принцип, а тенисът в частност, който е индивидуален спорт (нямаш отбор, който да финансира гарантирано участието и да ти плаща твърда заплата), турнирите са почти цяла година и във всички точки на света. Затова и повечето тенисисти, които пробиват напред, освен талант и добра подготовка в детска възраст, са свързани с много сериозен финансов и организационен ангажимент от страна на семейството си. Иначе си остават да играят по близките им географски чаленджъри и фючърси и ако получат Уайлд кард или възможност за квалификация на някой местен турнир от 250 нагоре. Това е огромният проблем, за който всички тенисисти, след първите сто, алармират и не е никаква тайна. Големите пари идват след пробив в стотицата и когато те забележат рекламодателите. Тези пари от наградни фондове не са за да си ги харчи тенисиста до първо число на другия месец за храна, мацки и ходене на кино в местния мол, а за подготовка, възстановяване, екип, екипировка, пътувания и т.н. и чак като остане горница - да има да си харчи.

No Martini, no party! Как по-ясно да им го кажа :)

Пари, пари, пари... алчността ще ви погуби, нещастни душици.

Сред тези "няколко играчи извън топ 20", които си искат парите, има ли един от Хасковско?

Човекът е в топ20.

Той е даже в топ 10 по алчност. Дайте му много.