17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каквато ни е държавата, такива са ни и спортистите. Никакви, няма ги. Нашето са на ниво в подготовките още отпреди соца, демек супер изостанали. Не могат да си позволят съвременния зоб като другите от развитите държави и затова ги няма на картата. Жалка картинка са т.нар. наште спортисти.

От Соца насам само надолу, тогава бяхме в топ 15, топ 10 дори.А сега се радваме на почетното 65 място, и то очевидно няма да бъде задържано.Интересно е като се погледне таблицата, как след разпада на СССР от топ 10-15 слизаме до 25 място по медали на олимпиадите.А после, дали отново съвпадение, след влизането в ЕС, след 2004г нататък още един спад , рязко от редовно около 25 място до 60 място. Понятие си нямам на какъв принцип се разпределя на коя държава колко зоб се пада, но освен инфраструктурата и организацията, явно и това е от много голямо значение, защото инфраструктурата не се е променила рязко за няколко години в края на 80-те и началото на 90-те, а медалите рязко паднаха..Същото и за след влизането в ЕС, винаги около 25 място, с немалко медали, и изведнъж 60 място на всяка олимпиада.Сякаш като по квоти :) Наскоро разбрахме, че се дават официални разрешения за допинг - терапевтично, когато уж някой има здравословни проблеми.Там ясно, че нас ни няма.Може би има и други неофициални тънкости, в които и така слабата ни държава съвсем е избутана назад след 2004г.Като добавиш и лошата организация и всичко останало, резултатът е налице - винаги най-отзад и все по-зле.Съвпадението и таймингът на тези промени е удивителен

В голяма грешка си, ако мислиш, че е до желание и лични финансови възможности това "не могат да си позволят зоб като друите".Толкова ни се полага от новото семейство.Това ни е мястото според тях, а ние явно много не се опъваме.

Китай е пример за това, че най-важният ресурс на една нация е нейната численост. Когато има хора има и успехи.

Ние сами си отреждаме това място. Никой не ни е виновен, че сами не можем да си подредим кочинката.

Китай е пример за това, че най-важното в спорта е инвестирането в децата и детските школи, а и в училищния спорт. Ако беше друго Индия също щеше е сред първите. А Япония сред последните. На първи места са нациите, които развиват спорта в училищата. Откриват добрите, привличат добрите треньори. Вижте къде е България в Сеул през 1988 и днес! Но няма нищо случайно. Нито пари се дават, нито желание има. Извинете, но спортната култура в училищата сега е на светлинни години от тази, която беше преди 30 години. Да не наскочат хейтърите с минусите, нямам никаква носталгия по миналото. Но в България днес няма никаква политика по отношение на спорта.

РОКаджийте с химна на Чайковски също вървят добре.

За едни е Олимпиада, за други - безплатна туристическа дестинация...

Buc uHgua...

По-малко медали,по-малко пенсионери на 25-30 години до живот с три пъти минимална заплата.

Да, да, точно така! Когато медалите ги печелят китайците става дума за работа с децата, дисциплина и гениалност. Когато са американците - просто допинг..

Я пак...я виж колко са на брой японците...126 милиона...

Е за това пък имате магистрали...нито нови болници нито нови училища нито пък деца...важни са магистралите...20г. тулуп и сега още 20 чалгар

Индийците са само с един златен медал,а по численост да не говорим колко са.

Да, да, те китайците бяха с най-много разрешения за допинг, над 200, нали? Или бъркам нещо и друа беше държавата, чиито спортисти всичките болни с разрешение да зобят като за последно? Между другото, оказа се, че Фелпс е доста болен, много неща пиеше момчето и въпреки болестите му пак побеждаваше.

Абе не е само до инвестирането в децата.Китай вече са и много сериозна сила извън спорта.Ние след 89г сме имали пак тези деца, в които сме инвеситрали преди, но като видиш медалите, много надолу веднага, още първите олимпиади след 89г.След това идва 2004г, след спада от 89г, после отново този спад го превръщане в традиция и константно все някъде в средата и изведнъж отново нещо се случва, след влизнаето ни в ЕС и следващите олимпиади, а нищо съществено в нашата (не)организация не се е променило, няма смяна на поколения и т.н. просто един съпътстващ факт - влизаме в ЕС.Просто напишете България медали на олимпиади и на вас ще ви направи впечатление двата периода, в които слизаме сериозно надолу- веднъж след 89г и още по-надолу след 2004г. П.С.Със сигрност и Китай и САЩ имат ако не еднакви, то приблизително еднакви условия на хапване, т.е. много напреднали с материала, та при тях за борбата по между им е нужна и организация, стратегия, инвестиране в децата и т.н.

Точно това пораженческо мислене и ни бута надолу.Все не ни бива, все да слушаме другите.Веднага се сещам за нещо за пример - рецакахме си щангите, щото само у нас има допинг, ние да сме честни.Как пък преди 89г можехме и искахме да си редихме кочинката(спорта), после извднъж спряхме, решихме, че не искаме? А след 2004г, до когато поне стигахме 20- 25 място, слезнахме без "преходен период" направо на 60=то.Явно има неща, които остават зад кулисите.Нещо балансирането с нашите възможности и светът около нас куца, само надолу слизаме.Нямаме нито влияние навън, каквото и да било, поне нищожно, нито организация.0 по 0 равно на 0.А уж сме толкова послушни...