17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голям играч. Велик.

Доста на едро го присъждате това "легенда в спорта". Дава се на поне веднъж свдтовен или на Олимпийски шампион, на човек със значими успехи в световния спорт.

30 титли и купи като треньор и играч плюс 150 мача за България са предостатъчни за това определение. Особено като говорим за Петко Маринов.

Неоспоримият факт е, че 100% от децата родени 90-те години са отгледани и възпитани от родители и учители които са били възпитани по времето на НРБ. Тоест НРБ е създало такива родители и учители. Много е лесно да се оправдаваш, че някой друг ти е виновен за това, че детето ти тъпче пици и кока кола и не спортува, но фактът е, че като родител ти носиш най-голяма отговорност за възпитанието. Същото важи и за целия преход. НРБ не създаде хора които да са способни да си изградят държава. Като паднаха стените на затвора, настана анархия защото затворниците толкова си могат.

По-голяма глупост не бях чел . Хората след 89та година бяха излъгане че ги очакват купища злато и успехи само да дадем всичко което имаме на "западните партьори". Само дето след 89та година всички така наречни промени които следвахме под вещото раководство на МВФ, Световна банка итн направиха такъва батак че спорта се оказа последното нещо за което държавата да се грижи . Релано спорта стана отражение на превръщането на една зависма от СССР държава в която обаче се инвестираше в хората в една западна колония която се използва единствено и само за изсмукване на малкото природни ресурси и най-вече на човешкият и потенциал . За тази цел нашата държава умишлено се държи в лошо състояние за да може качествените хора да напускат родината ни. Спорта е отражение на държавата

Винаги ще имаш корпорации и от изток и от запад които да искат да те експлоатират. Това е природата на една компания. И дали ще е американска или китайска, винаги ще те цоцат. Но дали ще си държим държавата така, че това да не се позволява си е наша отговорност. Също така Кока Кола не ти е виновна, че децата ти купуват Кока Кола. А Нинтендо не ти е виновно, че нямаш достатъчно енергия след тежка работна седмица да си вдигнеш дупето от дивана и събота да отидеш с детето на поход в балкана. Докато се прехвърля отговорността на Костов, Борисов и на папата, тази държава НИКОГА няма да се оправи.

Цитат: "Спорта е отражение на държавата" Не, не е. Русия е една от най-големите спортни сили в Света. Обаче огромна част от населението нямат канализация. Това не е успех. Това е провал. Професионалният спорт е доказателството, че много хора за 2000 години не са поумняли и все още живеят в епохата на хляб и зрелища и гладиаторски битки.

Когато резултатите са толкова много променени, причинта се търси в това което се е проименило в условията на средата, а не в онова което е останало същото. Разбирам ,че тролската ти дуица не ще хората да разберат колко разрушителни са действията на тия, къде ти плащат, но то това е неизбежно.

Така е, ама физическото възпитание и спортът по времето на НРБ, бяха държавна политика.

да се спазарите с краварите за допинг-контрола!

Имаше дисциплина,ред и правила по време на комунизма. Ето какво сте изпуснали! Освен това, от тъпи и неадекватни джендъри успехи йок!

Бяхме силни в спорта преди 30 и повече години. Тогава се мислеше за децата. Имаше треньоти, методисти и дисциплина.Имаше добро образование, здравеопазване. Имаше т.нар. масов спорт. Това много отдавна вече е забравено. Сега са важни западните ценности..... Гей паради, бандитизъм, цигания и т.н.

В спорта изпуснахме нещото там където го изпуснахме в икономиката, образованието, демографията, здравеопазването, армията, политиката и пр и пр. Оставихме чужденци да ни пазят капитала, а те го пазят и развиват така както лисица пази кокошките на собстрвеника в курника. На ниско ниво пък страната се парцалиа и феодлаизира тотално. Групи и групички драпат неприкрито за своя си интерес, нарушавайки правата на всеки на когото могат и да - рутейки обшествнеия и държавен интерес. Изчезва чувството за обшщност. Ако не живеехме в информационната ера, странмата да се е разпаднала на кланове и държавата да е спряла да съществува/ Но докога медийната маска ще прикрива разрухата, не е ясно. Та смао след 2 месеца ще треперим от госруването у Македония- Това ако не е спортен позор, не знам кое е. Разковничето е във феър плей-а, в поне минималната доза утилитаризъм и здрав разум. За тази цел трябва нов Стамболов който да чупи ръчичките на корумпетата и далавераджиите... ама за сега кандидатите за почтеност са само поредните измманици, прокарващи или чужд интерес или просто капитлаизиращи доверието на овцете....

Тя тази корупция идва от народа на първо място. Като дойде чужденец дали ще се продадеш или не зависи от теб. Като катаджията те спре защото си превишил скоростта, дали ще си платиш глобата от 100 лева или ще предложиш 50 лева на ръка си зависи от теб. Всеки един българин доведе държавата до това дередже. Всеки родител, всеки учител, всеки гласоподавател. И докато човек прехвърля отговорността на друг никога няма да има промяна.

Не е от "народа". На принципа на психологичното заразяване, хората могат да бъдат както болезнено морлани и идалистични, така и сребролюбизи злобни и разрушителни. Дали случайно е станало или е търсен ефект, оставам на теб сам да си прецениш. Прмери за героизъм гениалност , алтруизъм и висок морал от този народ има повече от колкото от който иуда е друг народ! Морлано сме били като пуританите, култивирали америка, а военно като Пръусия. Образователно като Парижп рез Просвещението. А сега? Все ендо да сравняваш позицията ни 5-и в света по златни медали на олимпияда със загуба от Гибралтар. Знаем и 2 и 200.

Думите ти за това, че сме били читави навремето е много лесно да бъдат опровергани. Прочети произведенията на класическата българска литература. Иван Вазов, Алеко Константинов и други. Отиди в Народната Библиотека и прочети вестници от преди 100-130 години. Но разликата е, че до 1945 все пак образованите са имали пари и власт. А след 1945 дойдоха простаците убийци на власт и не я пускат.

Какъв любителски спорт има сега . Над 30% от децата са дебели .Още поне 20 са близо до тези показатели . Преди 89та година в нашият клас имаше от 30 деца само едно с наднормено тегло сега при моите деца са от 24 поне 7-8 с наднормено тегло. Хайде вие сметнете процентите и ми говорете за любителски спорт. Отделно да не говорим каква храна се яде сега че тя е отрова в сравнение с тази преди 89та

Ама как стана така: 1. Корупция по школите. Старите мопеници откраднаха желанието на децата да се конкурират релано, да се съревновават и постига. 2. Мутрите и общинарите окрадоха тререни за трилиони - терени, където имаше въздух, пространство и условия за децата да играят. 3. Роридетли-дебили, забити в айфоните си. Говорил съм с учители по ФВС. Вярвате ли или не, но те твърдят, че се страхуват от травми при всяка елементарна игра на бавни обороти, която ние сме играли 100 пъти по -агресивно. При сяко пипане на топката може нбещо да се изкълчи. 4. Клубни шефове, котио деградират спорта за да правят сравнитлено дребни печалби от някои и друг милион годишно. 5. Черно тото 6. Цялата обшествена атмосфера, която е в пълен противовес със спортния ду и феър плей-а. 7. 8. 9.

Ами стана тогава когато се превърнахме в колония. На тази колония 30г и се повтаря отвсякъде че хорта нестават за нищо. Да бъдеш джендър или мека китка е супер да се бориш дори сбиеш е много лошо. Да не говорим как всички неща за спорта бяха унищожени и сега всичко е за пари . Да има много деца които не могат да си позволят да тренират защото немогат да си го позволят. Освен това самото общество вижда децата не като хора които трябва да бъдат оформени правилно защото са бъдещето а като консуматорса цел.

Аз не казвам ,че хората не стават за нищо. Казвам ,че тези които орпеделят средата го правят по един разрупителен начин. А те не са "хората" Или не можеш да ме разбереш. или влизаш в някоя от групите. Съжалявам ,ако си от добрите, но колегите едва ли са всички такива.

Тук има идиоти които мислят че успехите в спорта всъщност във всичко НРБ е пред окупирана от сащ България в момента се дължали на лишения които другите преживявали и бил важен любителският спорт . Успехите на НРБ във спорта се дължаха точно на любителският спорт с който всичко почваше . Нямаше дете което да не тренира нещо .Всичко за това трениране беше безплатно .Училищата не се заключваха и децата спортуваха и след часовете . След това имаше във всяко училище отделно от учителите по физическо хора по различни спортове които правиха селекция на природните таланти . След 5 клас те отиваха в Спортни училища където се подготвяхя по най съвремените методи на подготовка. От там се слектираха републикански а и международни шампиони . Тка работеше системата в НРБ и тя се разви за 20 години и резултатите дойдоха както най-големите бяха през Сеул НРБ беше на 6 място по медали в света .НЕЩО УНИКАЛНО и никога не постижимо . Тогава ние се мръщихме на сребро .Сега в колониална РБ да финишираме в 10тката се води постижение. И понеже пак се говори за любителски спорт . В момента на съзстезания за ветернаи има много повече участници отколкото на активните сътезания. Мисля това казва всичко . Да не говорим колко спортве реално изчезнаха и не се преактикуват вече.

Ама аз нямам против да се инвестира в спорт за любители и за деца. Казах го много ясно. Имам против да се харчат пари за скъпи съоръжения за професионални състезания, за разни федерации и за финансово подпомагане на професионални спортисти. Ако искаш да не работиш, а да играеш професионално баскетбол - прав ти път без пари от данъкоплатеца. Ако искаш да спортуваш за здраве - нека има къде.

Ами нали успехите в професионалният спорт са основата която стимулира младите да спортува любителски . Да не говорим че успехите в спорта създават и усещането че ако в спорта има Българин който е успял да пребори другите значи и ние в другите сфери можем да го направим..... Така че професионалнията спорт и успехите там имат значение за мотивацията на хората в една държава . Моите успехи в леката атлетика като дете ( без да съм продължавал професионално)са ме мотивирали да бъда упорит и да знам че с труд се успява във всичко.

Значи трябва да поумнеем и да се мотивираме от това да бъдем здрави и продуктивни, а не от това дали някой известен човек е спечелил медал и после на 50 е със сърдечни проблеми и износени стави.

Проблема е, че прехода ни откара не до свобода, а до свободия. Демокрацията ни е криворазбрана и всеки гледа само как и колко да изкяри

Вярно, изпуснахме нещо. Държавата...

Тези, пък, едни оформени личности... Все едно да говорите за "камата", че е личност или за съвременника ни Пулев, че е личност, другари. Правите реклама на едни човешки отпадъци, които случайно и по причина, че за нищо друго не са ставали са се посветили на нещо измислено като "спорт". После се превърнаха в мутри - без морал и без ценност, струващи цената на един патрон, с който да им вземеш нещастния живот, че да не мърсят Света. Всъщност, цялата ни популация е такава, излишни хора в хубава страна, която скоро няма е да е на населена, но ще е нечия друга. Обсъждаме природни дадености, малко свободно време, осигурено от данъците на мишките и манията за величие на някакви полуграмотни диктатори, които чрез тези нещастници, се опитват да даказват, че всъщност са хубави хора, грижещи се за народа, а народът е силен толкова, че може да се пребори с чуждия ни враг, тук и вън от страната. Колко милиона по-добри спортисти има в един исторически момент от 7-8 милиарда хора и колко от тях стават нещо като този, достоен за статия и по дефлот - неморален човек, щото в БГ спорта до един са неморалници, колко?

Лефскарче си, нали? Отдалече си личи по омразата.

Може би точно в това е проблема, че никой нищо не изпусна да прибере за себе си...

От положението печелят фармацевтичните компании, болниците, наркодилърите и траурните агенции. Кога в историята на България се изчаква седмица за погребение

Ако има спорт няма да сме на първо място по смъртност в света за всички времена. Може би искат българите да изчезнат и да вземат земята ни ,както я взеха от индианците и палестинците.

Бъркате професионален спорт с любителски спорт. Любителският спорт за мен е част от здравеопазването и е много важен. Превенцията е по-важна от лечението. И точно това е моята позиция - ако имаш 20 милиона лева, по-добре построй 20 игрища за да може всеки гражданин да отиде и на достъпна цена да спортува вместо да построите един стадион/зала за професионален спорт където да се правим на велики да домакинстваме състезания на гол тумбак.

Безкрайно по-важно за една държава е да има образовано и здраво население. Това дали някой роден на територията на България умее да рита топка или не е най-жалкият възможен повод за национална гордост. Докато не можем да се гордеем с образователната система, със здравеопазването и с икономиката си, нито стотинка не трябва да се изхвърля за професионален спорт. Предпочитам спортистите да емигрират и да играят под чужд флаг вместо да емигрират лекарите и да останем без лекари в България.

Здраво тяло ,здрав дух

Преди зад спорта стоеше социалистическата държава, а сега олигархичните кръгове с техните интереси. Нищо не сме изпуснали, а обстоятелствата за развиване на успешен спорт са различни...

Да, тоталитаризмът е много силен в тази сфера. Чакаш на опашка по 10 години за автомобил, но за сметка на това можеш да се гордееш, че някакъв спортист си е жертвал тялото за да спечели медал. После на 50 ставите и сърцето са отишли на кино, но на кого му пука за човешкия живот. Важното е медал да има и Крим наш.

Нещо май не сте в час! Такива като Маринов и примерно златното ни футболно поколение са оформени като личности и спортисти през миналата епоха. Просто имаха шанса да се развиват и след 1989 година. Бихте ли го отрекли?

Явно не сте разбрали поста ми. Не ме интересува къде и кога са се развили тези спортисти, защото в държавата ни има много по-важни проблеми от професионалния спорт. Има едно нещо което времето ме научи което не знаех когато бях млад. А това е колко е важно човек да има приоритети и да работи фокусирано защото ресурсите ни са ограничени. Нито човек нито държавата може да има всичко едновременно. И ако пробваш обикновено се получава всичко калпаво.

И това е въпросът, да в НРБ е имало успехи в сферата на професионалния спорт. Но тези успехи не идват безплатно, а идват на определена цена която българското общество плаща с цената на лишения. Неща които на Запад са били нормални, в България са били лукс. Ако все още живеехме в НРБ щяхме да имаме медали от олимпиадата и евтин хляб. Но нямаш гаранция, че щеше да имаш компютър или телефон от който да пишеш. Всяко нещо си има цена.

Съгласен...